Bu sınav hedef yolunda başarı sırasını gösterecek

Öğrencilere başarı düzeylerini ölçme şansı tanıyan Uğur Kabul Sınavı (UKS), Türkiye genelinde 9-10 Ocak tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek.

Bu sınav hedef yolunda başarı sırasını gösterecek

Pandemi sürecinde Türkiye'nin dört bir yanında uzaktan eğitimi kesintisiz sürdüren Uğur Okulları'nda sınav heyecanı başlıyor. Bilimsel ve akademik eğitimi ile başarıyı destekleyen Uğur Okulları'nın her yıl düzenlediği; Türkiye genelinde tüm öğrencilerin yüzdelik dilimlerini görmelerine, eksiklerini tespit ederek kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak Uğur Kabul Sınavı (UKS), bu yıl 9-10 Ocak tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Uğur Kabul Sınavına 4. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm öğrenciler katılım sağlayabilecek. Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu "Öğrenciler sınavlardan aldıkları puanlara göre eksiklerini giderme şansı bulacak ve böylece kendi akademik düzeyini değerlendirebilecek" dedi.

YAŞ GRUBUNA GÖRE SORU SORULACAK

Lise ve üniversite sınava hazırlanan öğrencilerin, Türkiye genelinde hangi yüzdelik dilimde yer aldığını bilmesi gerektiğinin altını çizen Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, sınava tüm öğrencilerin katılabileceğini söyledi. Sınava katılan öğrencilere yaş gruplarına göre sorular yönelttiklerini belirten Kulaberoğlu, "4, 5, 6, 7'nci sınıf öğrencilerine 60 soru 120 dakika süre verilecek. 8'inci sınıf öğrencilerine 75 soru, 9 ve 10'ncu sınıf öğrencilerine 80 soru, 11'inci sınıf öğrencilerine ise 90 soru yöneltilecek. Bu sınav grubundaki öğrencilere 150 dakika süre tanınacak. Öğrenciler sınavlardan aldıkları puanlara göre eksiklerini giderme şansı bulacak ve böylece kendi akademik düzeyini değerlendirebilecek" diye konuştu. Uğur Okulları için 4'üncü sınıftan 12'nci sınıf öğrencilerine kadar tüm öğrencilerin katılabileceği (UKS) başvuruları uks. ugurokullari.k12.tr web sitesi üzerinden 6 Ocak tarihine kadar gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 13 Ocak 2021 tarihinde açıklanacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.