Güzelliğin yeni sırrı Magellan

‘Güzelliğin sırrı damarlarınızda dolaşan kandadır’ mottosuyla iddialı işlemler arasında olan Magellan tekniğinin detaylarını Uzman Doktor Kubilay Yücel’e sorduk.

Güzelliğin yeni sırrı Magellan

Teknolojinin etkisiyle her alanda olduğu gibi estetik ve güzellik alanında da yenilikler çok daha iyi sonuçlar almayı vadediyor. Magellan tekniği de bu büyülü dünyanın yenilikleri arasında, adını ünlü kaşif Ferdinand Magellan'ın Pasifik okyanusunu keşfetmesinden ilhamla kendi hücrelerimizin gücünü bu sistemle keşfetmemizden alıyor. Uzm. Dr. Kubilay Yücel işlemi, 'Kişinin kendi kanından elde edilen hücreler ve büyüme faktörleri ile tek seansta cilt gençleştirmeye imkan sağlayan özel bir sistem' sözleriyle tanımlıyor.

Magellan'ı diğer işlemlerden ayıran özellikler neler?

Magellan'ı diğerlerinden üstün kılan birçok özelliğin temelinde; işlemin hem kullanılan cihaz olarak hem de tek kullanımlık kitleri ile sadece PRP hazırlamak için tasarlanmış özel bir sistem olmasında yatıyor. Yani dışarıdan başka bir tüple hazırlama şansı yoktur. Magellan uygulamasında kişiden alınan kan, cihaza yerleştirildikten sonra istenen PRP miktarı cihaz üzerinde seçiliyor ve tek yapılması gereken "start" tuşuna dokunmak. Cihaz özel dizaynı ve sensörleri sayesinde kanı tek kullanımlık kiti içerisinde ayrıştırıyor ve cihaza yerleştirilen boş enjektöre kullanılacak PRP'yi kendisi dolduruyor. Dolayısıyla yüzde 100 steril ve kapalı bir sistem içerisinde güvenli ve etkin bir PRP hazırlamaya imkan sağlıyor.

Bu sistemin avantajı nedir?

En büyük farklılık elde edilen PRP'nin kalitesi… Diğer sistemler ile yaklaşık x2 kata kadar trombosit elde etmek mümkün olabiliyor ama Magellan ile yaklaşık x14 kata kadar yoğunlukta trombosit elde etmek mümkün. Elde edilen büyüme faktörü sayısı da diğer sistemlere göre çok daha fazla ve tek seansta bile etkili bir sonuç alınabiliyor.

Kimlere uygulanabilir ve nasıl etkiler beklenir?

Magellan dünyada önde gelen klinikler ve doktorlar tarafindan kullanılıyor. Hatta Kim Kardashian'ın kendisine uygulattığı Vampire Facelift uygulamasında da Magellan sistemi kullanılmıştır. Mikro iğneleme ile cilde açılan kanallardan yüksek yoğunluklu PRP ve büyüme faktörleri topikal olarak uygulanır. Göz çevresi başta olmak üzere bu hücresel içerik enjekte edilir.

Etkileri ne kadar sürede görülür?

İlk etkisini uygulamanın ertesi günü görmek mümkün. Bu da Magellan uygulamasını kırmızı halı törenlerinde yer alacak ünlülerin tercihi yapıyor. Yüzün renk kalitesinde düzelme, cilt kalitesinin artması ve sıkılaşma, yüz ovalinin toparlanması olarak sıralanabilir. İlk üç ay iyileşme artarak devam eder ve bu iyileşme hem kişinin kendisi hem de çevresi tarafindan fark edilir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.