"Eğlendirmeyi çok seviyorum"

Fenix’in üst katı şu sıralar pek bir hareketli... Şubatın ikinci haftası kapılarını açan eğlence mekanının işletmecisi Elvan Karakimseli ile çok konuşulan ve rağbet gören mekanında buluşarak keyifli bir röportaj yaptık.

"Eğlendirmeyi çok seviyorum"

Röportaj: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: İsa ARSLAN


Gece hayatının müdavimleri çok iyi bilir ki İstanbul'da eğlence, güzel yemek, keyifli ambiyans dendiğinde Fenix ve Ulus 29 akla gelir. Bu iki mekanın da işletmesi uzun yıllardır bir kadının dokunuşuyla hayat buluyor: Elvan Karakimseli. Üsküdar Amerikan Lisesi ve Bilkent Üniversitesi İşletme Mezunu olan Elvan Hanım'ın eğlence dünyasına girişi yıllar önce Metin Fadıllıoğlu'nun 29 Grubu'yla tanışmasıyla olmuş. Karakimseli şu sıralar çok konuşulan Fenix'in üst katında bir oda büyüklüğündeki, eğlenceli geceleriyle herkesin merak ettiği, günler öncesinden rezervasyon yaptırdığı mekanla daha sık duyulur oldu. Şubat ayının ikinci haftası açılan mekanın net bir adı yok zaten "kim, nasıl isim koyarsa öyle olsun" diyor Elvan Hanım ve amaçlarının sadece gelenlerin rahatça ve ev sıcaklığı hissederek dans edebilmelerini sağlamak olduğunun da altını çiziyor. Hemen belirtelim burada bir gece eğlenmek isterseniz öncelikle Elvan Hanım'ı aramalı ve rezervasyonu önceden yaptırmalısınız; mekan hafta içi 23.00'da, hafta sonu ise 02.00'da kapılarını açıyor.


Elvan Hanım ne kadar zamandır işletmecilik yapıyorsunuz, bu mesleği nasıl seçtiniz?
Elvan Karakimseli:
Bu sene 29 Grubu ile 16. senemi doldurdum. Hep yemekle ilgili bir işle uğraşma isteğim vardı ancak nereden başlayacağımı bilemiyordum. En yakın arkadaşım Selin Fadıllıoğlu "Babam yeni bir yer açıyor, bak bakalım sevecek misin işi" diyerek beni bu dünya ile tanıştırdı.


Fenix'in üst katında neler oluyor sizden dinleyelim. Buraya kimileri Fenix Disco diyor kimi Fenix'in Gizli Barı. Nedir işin aslı?
Karakimseli:
Fenix'in üst katının amacı, evinizin salonundaki kadar rahat bir eğlence sunmak ve gelenleri dans ettirmek. Herhangi bir isim vermeyi tercih etmedik çünkü burası Fenix'in içinde bir başka mekan değil, yine Fenix'in ruhunu taşıyan farklı bir bölüm. Dolayısıyla üst katı herkes istediği şekilde adlandırıyor.


Nereden aklınıza geldi, Fenix'in üst katında mutfaktan girilen bir yere böyle bir eğlence konsepti oluşturmak?
Karakimseli:
Ufak bir ev salonunun rahatlığını andıran bir alanımız vardı ve bu alanı Fenix'in ruhunu yansıtarak değerlendirmek istedik.

Nasıl kısa sürede bu kadar merak edilen, konuşulan bir yer oldu?
Karakimseli:
Mekan küçük olduğu için gelen talepleri en iyi şekilde karşılayabilmek adına özellikle bir duyuru yapmayı tercih etmedik. Fenix zaten çok tercih edilen ve sevilen bir mekan; üst kat da halihazırda gelen misafirlerimize bir sürpriz oldu diyebiliriz. Sonrasından da mekanın varlığı kulaktan kulağa hızlı bir şekilde yayıldı.

Burada nasıl bir eğlence bekliyor gelenleri?
Karakimseli
: Temel öğe dans... Tamamen dans müzikleri çalıyor. Gelenler, samimi ve sıcak bir ortamda diledikleri gibi eğlenebiliyor. DJ tabii ki Engin Yelkenci ve onun dışında çeşitli DJ'lerle de çalışıyoruz.

Belli bir kitlesi var mı mekanın?
Karakimseli:
Mekanın belli bir kitlesi yok, her yaştan her meslekten kişilerin kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortam sunuyoruz. Ancak önceden yer ayırtmak gerekiyor ve mekan çok küçük olduğu için maalesef büyük grupları ağırlayamıyoruz.

Bir mekanın müziği, ambiyansı vs. konuşulur da tuvaletlerinin konuşulmasına çok şaşırdım doğrusu. Neden sizce?
Karakimseli:
Tuvaletler her ne kadar ilk etapta akla gelmese de aslında mekanın özenini belli eder. Bu nedenle biz de mimarımız ile ortak çalışarak alışılmadık bir ortam yarattık. Tuvaletlerin kadın ve erkek ortak kullanılması ve farklı atmosferi dikkatleri çekti.

Peki tuvaletdeki disko topu kimin fikri?
Karakimseli:
Disko topu koymak istiyorduk, ne de olsa dans önceliğimiz... Ama şaşırtmak da bizim için bir o kadar önemliydi. Bu noktada yine mimarımız devreye girdi ve disko toplarını tuvaletlere yerleştirdi.

Dekorasyon kime ait?
Karakimseli:
Mekanın dekorasyonu Oytun Berktan Interiors imzası taşıyor.

Bir kadın olarak gece hayatında çalışmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Zorlukları var mı?
Karakimseli:
Avantaj, dezavantaj gibi bir şey düşünmüyorum, zira işimi çok severek yapıyorum. Mesleğiniz, bir noktadan sonra bir hayat biçimi oluyor. Her zaman eğlenmeyi, sevdiklerimle beraber eğlendirmeyi çok sevdim, hala seviyorum. Hayat düzenini oturttuktan sonra bir zorluğu olmuyor. Tek zorlandığım konu diyet diyebilirim (gülüyor).

Uzun yıllardır gece hayatında çalışan biri olarak nasıl bir hayat düzeniniz var?
Karakimseli:
Hafta içi 09.00 hafta sonu 11.00'de kalkıyorum. Çok uzun saatler uyumayı sevmem ama akşam işten önce kısa uykularım vardır. Gün içinde mekanla ilgili arka plan işlerle ilgileniyorum. Herkesten çok farklı bir düzenim yok diyebilirim.

Gece hayatında başarılı işlere imza atan biri olarak başarınızın sırları size göre nedir?
Karakimseli:
Disiplini elden bırakmamak. Bu çok zor zira arkadaşlarımla bu işi yapıyorum, onlar eğlenmeye gelirken, hem eğlenmek hem de etrafı gözlemlemek ve tüm operasyonu takip etmek hiç kolay değil. Ulus 29'un da işletmesini yapıyorsunuz. Nasıl yetişiyorsunuz hepsine?

Ulus 29'un da işletmesini yapıyorsunuz. Nasıl yetişiyorsunuz hepsine?
Karakimseli:
Fenix de Ulus 29 da büyük bir takım çalışması. Herkes işinin en iyisi, bu da beni çok rahatlatıyor ve çok zorlanmıyorum.

Yazları nerelerin işletmesini yapıyorsunuz?
Karakimseli:
2011'den beri gerek Bodrum'da gerekse Alaçatı'da Fenix'in ve 29'un pop-up dükkanlarını yaptık; hepsi çok güzel yaz mekanları oldu. Bu sene de Bodrum Palmarina'da olacağız.

Yazları nerelerin işletmesini yapıyorsunuz?
Karakimseli
: 2011'den beri gerek Bodrum'da gerekse Alaçatı'da Fenix'in ve 29'un pop-up dükkanlarını yaptık; hepsi çok güzel yaz mekanları oldu. Bu sene de Bodrum Palmarina'da olacağız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.