"İstanbul'un en şık evini tasarlamaya geldik"

Ünlü İtalyan markası Fendi Casa’nın Tasarım Grubu Başkanı Andrea Boschetti, geçtiğimiz hafta Büyükyalı Projesi’yle yaptıkları işbirliği için İstanbul’a geldi. Boschetti ile buluşarak keyifli bir röportaj yaptık.

"İstanbul'un en şık evini tasarlamaya geldik"

Röportaj: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Betül YAZICIOĞLU

Dünyaca ünlü İtalyan markası Fendi'nin dekorasyon markası Fendi Casa, Büyükyalı İstanbul projesiyle işbirliğine imza attı. Bu özel birlikteliği duyurmak üzere İstanbul'a gelen markanın Tasarım Grubu Başkanı Andrea Boschetti ile buluşarak projenin detaylarını kendisinden dinledik. Fendi Casa'nın tasarımları ve tarzı, Büyükyalı İstanbul projesi ile ilk kez Türkiye'deki bir gayrimenkul projesine dahil oluyor. İşbirliği kapsamında, Büyükyalı'daki bir bloğun tüm ortak alanlarında ve daire tasarımlarında Fendi Casa imzası olacak.

Öncelikle işbirliğinizden bahsedelim ve Büyükyalı & Fendi Casa projesini bir de sizden dinleyelim?
Büyükyalı İstanbul ile olan işbirliğimiz bizim için çok önemli. Çünkü İstanbul'un en şık evini tasarlamak için Türkiye'ye geldik. Luxury Living Group'un en önemli markası olan Fendi Casa olarak, Dubai ve Miami'den sonra ilk kez Türkiye'de böyle bir işe imza atıyoruz. Bu açıdan Fendi Casa için çok önemli bir proje.

Nasıl karar verdiniz işbirliğine?
Büyükyalı İstanbul, dünyanın en heyecan verici şehrinde, Marmara Denizi'nin kıyısında, farklı yaşam biçimlerinden ilham alınarak tasarlanmış bir deniz semtinde konsepti, kalite anlayışı ve yarattığı değerlerle dikkatimizi çekmeyi başardı. Proje, 'iyi yaşam'a lüksün imzasını atan detaylarıyla beğenimizi topladı. Büyükyalı, Fendi Casa kalitesi ile mükemmel uyum sağlayabilecek bir proje olduğu için bu işbirliğine girmeye karar verdik. Tabii ki, Büyükyalı da dekorasyon anlamında en iyi markayı seçmek istediği için bizimle çalışma kararını aldı. Bildiğiniz gibi Fendi Casa, Luxury Living Group çatısı altında dünyadaki en lüks dekorasyon markalarını bünyesinde barındırıyor.

Kaç farklı tasarım var, tasarımlar neye göre belirlendi?
İşbirliğimiz kapsamında, Büyükyalı'daki bir bloğun tüm ortak alanlarında ve daire tasarımlarında Fendi Casa imzası olacak. Büyükyalı sakinleri, tüm daire tipleri için özel olarak hazırlanan ve mobilyadan aksesuara, halıdan perdeye kadar Fendi çizgisini taşıyan Fendi Casa paketlerini satın alabilecek. Buna ek olarak, Büyükyalı'da Fendi Casa ürünlerinin sergilendiği özel bir Fendi köşesi ve ayrıca Fendi Casa tarafından tasarlanmış bir örnek daire hazırlanacak. Büyükyalı'dan ev alan herkes, Fendi dekoratörlerinden evine yönelik özel dekorasyon tavsiyesi alabilecek.

Bir İtalyan tasarımcı olarak İstanbul sizde nasıl hisler uyandırıyor?
Bir tasarımcı olarak, benim için İstanbul ile Roma arasındaki ilişkiyi vurgulamak çok önemli. Çünkü biliyorsunuz Fendi, aslında Roma'dan çıkmış, sadece dekorasyon değil, moda alanında da gösterişi ve lüksü temsil eden çok önemli bir marka. İstanbul, bence dünyanın en güzel şehirlerinden biri... Büyükyalı İstanbul da bu şehrin büyüsünü en iyi şekilde yansıtıyor. Bu projede yer almamızın en büyük nedenlerinden biri de bu...

Peki, İstanbul'u lüks olarak nasıl konumlandırıyorsunuz?
İstanbul bence büyük bir kapı gibi. Niye kapı diyorum çünkü Rusya, Avrupa, Ortadoğu veya Çin gibi farklı kültürlerden, yerlerden gelen insanlar burada bir özgürlük görüyorlar, uluslararası bir hayat yaşayabiliyorlar. İstanbul'un lüks yaşam tarzı dendiğinde öne çıktığını ve bu anlamda daha da gelişeceğini düşünüyorum. Çünkü burada lüks yaşam anlamında verilen hizmetler ve sunulan servisler çok iyi ve kaliteli. İnsanların lüksten keyif alan, konforlu bir hayat istediklerini görüyoruz. Bu noktada İstanbul'un Fendi Casa tarzını çok beğeneceğine inanıyorum.

Dünyadaki trendlerden bahsedebilir misiniz, geleceğin trendleri neler?
Dünyadaki trendlere baktığınızda, birkaç yıl öncesine kadar mimaride çok heyecan verici, ilginç birtakım uygulamalar yapıldı, binalar tasarlandı ama artık bunun yavaş yavaş değiştiğini görüyorum. Daha yaratıcı içeriklerle uyumlu hale gelen, daha şık tasarımların yapılmaya başladığını düşünüyorum. Bu noktada mimari ve moda arasındaki ilişkiyi önemsiyorum. Artık mimari yapıların da markalaşması süreci söz konusu oldu. Yalınlık bence çok önemli hale gelecek. O yüzden mimaride de ilginç tasarımlardan ziyade eleganlık ön planda olacak. Yani yalın fikirler ön planda olacak ve kullanılan malzemeler, dokular, atmosfer, ışık gibi detaylar öne çıkacak.

Fendi Casa'nın lüks segmentte sunduğu hizmetler neler?
Bir moda, hazır giyim markası olan Fendi, dekorasyon ürünlerine geçişte ilk olarak aksesuarla başladı ki, bu bizim için çok önemli. Fendi Casa'da her zaman detay, lüks ve inceliği görebildiğiniz aksesuarlar yer alıyor. Tabii ki zarafetin, işçiliğin ve detaylara verilen büyük önemin karşılığı olan ve Fendi Casa yaşam tarzını yansıtan mobilyalarımız var. Yanı sıra aydınlatma elemanlarımız, mumlarımız ve istenen atmosferin yaratılmasında büyük rol oynayan dekoratif objelerimiz mevcut.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.