Hande Acar'ın evinde erken yılbaşı yemeği

Cemiyet hayatının en sevilen isimlerinden Hande Acar’ın evinde yakın dostlarına verdiği erken yılbaşı yemeğine konuk olduk. Acar, bir yandan konuklarıyla ilgilenirken, bir yandan da yılbaşıyla ilgili sorularımızı yanıtladı

Hande Acar'ın evinde erken yılbaşı yemeği

Röportaj: Nazan ORTAÇ
Fotoğraflar: Koray IŞIK

Hande Acar, yüksek enerjisi ve pozitif bakış açısıyla arkadaş çevresi tarafından oldukça sevilen bir isim... Yeni yıla girmeye hazırlandığımız bugünlerde, yakın arkadaş grubuna evinde şık bir yılbaşı yemeği verdi. Çocukluk arkadaşları Selin İmer Ceceli ve Ebru Kip'in yanı sıra, ailecek görüştükleri ve çok sevdiği Aylin Yılmaz, artık akrabadan öte yakın dost olduklarını söylediği Birsen Acar ve beraber çok eğlendiğini söylediği arkadaşı Burcu Erçil, yemeğin davetlilerindendi... Hande Acar'ın, Acarkent'teki muhteşem evinde yapılan yemek davetinde kahkahalar, birbirinden lezzetli yemeklere eşlik ederken, yakın dostlar bol bol selfie çektirmeyi ve sosyal medyadan takipçileriyle paylaşmayı da ihmal etmedi. Hande Hanım, bir yandan sofrayı düzenleyip, dostlarıyla tek tek ilgilenirken, sorularımızı da yanıtladı...

Sever misiniz yılbaşını? Evinizi özel olarak dekore eder misiniz?
Yılbaşını çok seviyorum. Çünkü çok eğlenceli, herkesin mutlu olduğu süslü bir zaman... Çocuklar için özellikle yılbaşı ağacı yapıyorum her sene. Beraber süslüyoruz onlarla. Ama onun dışında, evi dışarıdan süslemeler, ışıklandırma gibi şeyler yapmıyorum. Yılbaşı ağacının altına hediyeleri koyuyoruz. Orada bir hediye yığını oluyor, yılbaşı gecesi açmak için.

Arkadaşlarınızla yeni yılı kutlamak için çok şık bir masa hazırlamışsınız...
Benim evimde hep şöyle bir durum var... Sık sık arkadaşlarım bana gelir, büyük sehpamızın başında yemeğimizi yer, muhabbet ederiz. Ama bu kez yılbaşı için güzel bir sofra hazırladım, süslendik ve şık bir buluşma yaptık.

Yılbaşı gecesi neler yapacaksınız? Kimler gelecek?
Bizim klasiktir. Yani bütün Türk halkı gibi biz de tombala oynuyoruz (gülüyor). İlk önce hep beraber yemek yiyoruz. Yakın arkadaşlarımız geliyor, evde sanırım 20 çocuk oluyor (gülüyor). Yemekten sonra herkes hediyelerini açıyor, sonra da masa başında toplanıyoruz tombala saati için. Kazananlara yine ufak tefek hediyeler veriliyor. Bir-iki saat onları oynuyoruz, bazen Tabu gibi şeyler de oynuyoruz. Sonra televizyon, sohbet falan derken, yılbaşını aslında masa başında geçiriyoruz. Her sene aşağı yukarı bize gelen grup aynıdır. Çok yakın 4-5 çift arkadaşımız ve onların çocukları. Bir de yılbaşı pastası keseriz hep beraber, sanki doğum günüymüş gibi. Yılbaşını dışarıda geçirmeyi hiç sevmiyorum! Çünkü çok kalabalık oluyor ve herkes bir kasıntı! Eğlenmek için herkes kendisini zorluyor; sanki zorla eğlenmek mümkünmüş gibi. Normal zamanınkinden daha sıkıcı oluyor bence. O yüzden evdeyiz, bir de yeni yıla çocuklarımla girmeyi seviyorum. Evde geçiriyoruz her yıl.....

Bu erken kutlamaya kimler geldi? Arkadaşlıklarınızı biraz anlatır mısınız? Ne zamandır tanışıyorsunuz?
Bugün beş arkadaşım geldi. Bir tanesi Selin İmer Ceceli. Biz ortaokuldan beri arkadaşız, yani 18 sene falan oldu. Çocukluk arkadaşıyız, artık kardeş gibi olduk. O da evlendikten sonra bana çok yakın bir yere taşındı. Beş dakikalık yol, hep beraberiz o yüzden. Ebru Kip var; aynı şekilde o da liseden arkadaşım. Onunla da artık kardeş gibiyiz. Çocukları, çocuklarımla da yaşıttır, beraber büyüdüğüm bir arkadaşım. Birsen Acar var; eşi, benim eşimle kuzen. Elti gibiyiz, ama biz akrabalıktan ziyade çok samimi iki dost olduk. Aylin Yılmaz var; onunla da 5-6 sene önce tanıştık ama birbirimizi gördüğümüz an birbirimize ısınmıştık. Çok samimi olduk. Eşlerimiz de görüşüyor, çok iyi anlaşırlar. Burcu Erçil var. Burcu, benim 'çatlak' arkadaşlarımdan biridir, oturur saatlerce her şeye gülebiliriz (gülüyor). Böyle işte... Normalde de zaten böyle yemekli davetlerde 10-12 kişiyi geçmemeyi seviyorum, dağılmasın sohbet diye. Bugün de en yakınlarımlayım.

Genelde mönü olarak ne hazırlıyorsunuz? Türk damak tadına uygun şeyler seviyorsunuz galiba?
Aynen öyle. Klasik yılbaşı hindisi yoktur mesela bizde. Çünkü görüntüsü çok güzel, şık oluyor ama tat olarak nedense biz çok fazla sevmiyoruz hindiyi. Etçiyiz biz (gülüyor). Mönüde et olur hep. Yanında da pilavı, püresi, bu tarz garnitürler olur, sebze garnitürler. Başlangıçlarım benim normal sofralarımdan da eksik olmaz. İşte börek, zeytinyağlı, peynir tabağı, atıştırılacak şeyler. Bir de bizim evin özel salatası vardır. Bunu her gelen bilir, benim salatam özeldir. Yardımcımız sağ olsun, başka kimse tutturamıyor sosunu! Alkol kullanmıyoruz. Kola, limonata gibi genel meşrubatlar olur. Masam böyle yani, kaz ciğeri falan yemiyoruz (gülüyor). Damak zevkimize daha yakın şeyler yiyoruz.

2017 genel olarak nasıl geçti? Neler yaptınız? Mağazanız hala devam ediyor değil mi?
Devam ediyor çok şükür. Kavacık'ta olmasına rağmen çok iyi, çok sağlam müşterilerimiz var. Ben çok fazla ilgilenemesem de, açıldığı günden beri hiç zarar etmedi çok şükür. Karşı tarafta açsaydım şu an herhalde bayağı yorulmuştum. Çünkü Nişantaşı, Bebek'te daha zor bu işler. Onun dışında 2017 çok şükür iyi geçti. Çünkü en başında sağlığımız yerindeydi. Çocuklarım iyiydi. Bunlar, benim için, "iyi geçti" demek için yeterli. Ülkemizde büyük bir deprem, büyük bir felaket olmadı, bu da benim için önemli. İnşallah 2018 daha barış dolu, felaket olmadan, savaşlar olmadan geçsin diye ülkem için ümit ediyorum. Kendim için de her zamanki gibi sağlık, sıhhat ve dünümüzü, bugünümüzü aratmayacak günler olsun.

Mağazanız için yeni planlarınız var mı? Online site kuracak mısınız?
Şimdilik online sitemiz yok. Instagram hesabı var mağazanın, oradan ulaşıyorlar. İstanbul'da olmayanlara, kargoyla yolluyoruz. Şimdilik ikinci bir şubeyi düşünmüyorum, belki ileride.

Mağazaya açtığınızda sizinle röportaj yapmıştım, "Kıyafetlerini satmak isteyen çok oluyor" demiştiniz. Satmak isteyen oluyor mu hala?
Çok geliyor, sağ olsunlar... Hakikatten ben bunu iyi düşünmüşüm! Zaten kendimden yola çıkmıştım. Birkaç kere giyip, daha fazla kullanamayacağımız ürünler var. Herkesin sadece tek bir davette giydiği, sonrasında giymediği ya da takmadığı, modasının geçtiğini düşündüğü çantaları var. Herkes getiriyor bir şekilde. Çünkü sattıkça ve para kazandıkça, insanlar daha bir motive oluyorlar. Bir de biz yüzde 50-50 çalışıyoruz. Mesela evde duran bir çantayı burada 5 bin liraya sattığımızda, doğrudan 2 bin 500 lirası ona gidiyor. Çok kazançlı bir durum. O yüzden bayağı müşterimiz var. Ürün satın almayıp da, ikinci el vermeye gelen de çok müşterimiz var.

Kiralama da yapıyor musunuz?
Hayır, kiralama yapmıyoruz. Onu çok düşünmüştüm, ama biraz zor bir şey bu. Çünkü bazı insanlar ürünleri hor kullanıyor. O zaman kıyafetler ya da çantalar eskiyor, geri dönüşü olmayabiliyor. Onu yapan çok başarılı arkadaşlarımız var ama ben yapmıyorum.

Çocuklarınız nasıl?
Ben çocuklu hayatı çok seviyorum. Oğlum 11 yaşına gelecek. Kızlarımın biri 6, diğeri 5 yaşında olacak. Hatta geçen gün eltim doğum yaptı. Vallahi gaza gelmedim değil, bir tane daha mı doğursam diye! Ama 24 saat sürdü sadece (gülüyor)... Eve gelip, o sesleri duyunca vazgeçtim! Çocukları çok seviyorum, onlar da birbirleriyle beraber, kalabalık bir ailede büyüyorlar. Hiç sıkılmıyorlar çünkü kardeşleri var, akrabaları var, arkadaşları var. Bana bazen onların organizasyonlarını yapmak zor oluyor ama çok şükür yardımcılarım var. O yüzden bir sıkıntımız yok çok şükür. Yapabilen, maddi imkanı olan herkese çok çocuk yapmalarını tavsiye ediyorum. Hayatlarından aksiyon eksik olmaz (gülüyor). Onların sevgileri yaşam gücü veriyor. Herkese tavsiye ediyorum.

Selin İmer Ceceli

"Mutku,huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum herkese."

Burcu Erçil

"2018, dünümüzü aratmasın, herkesin sağlık,mutluluk,barış ve huzur içinde yaşadığı bir yıl olsun..."

Aylin Yılmaz

"2018'den dileğim; sağlıklı,mutlu,huzurlu,bereketli bir yıl geçirmek... Sevdiklerimin,ailemin,dostlarımın yanımda olduğu artarak eksilmeden çoğalacağımız nice yeni yıllarıkutlamayı diliyorum."

Birsen Acar

"Yeni yılda, sağlık,bereket,şans ve huzur diliyorum. İnşallah daha huzurlu bir yıl olur."

Ebru Kip

"Yeni yılda herkes için sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.