"Yeni tarifler denemek en büyük eğlencemiz"

Cemiyetin güzel isimlerinden Nazlı Goldenberg, çocukları Derin, Cem ve Mey ile birlikte yılbaşı öncesi mutfağa girerek, yeni yıl kurabiyeleri hazırladı.

"Yeni tarifler denemek en büyük eğlencemiz"

Röportaj: Bade ÇAKAR
Fotoğraflar: Jülide GÜNGÖR

2018 yılına girmemize kısacık bir zaman kaldı. Herkes için yeni heyecanların ve umutların yeşerdiği bu dönemde cemiyet hayatının güzel isimlerinden Nazlı Goldenberg de yepyeni bir yıla girmenin heyecanıyla, yeni açacağı pastanesinin heyecanını bir arada yaşıyor. Yemek yapmayı çok seven, yeni tarifler yaratmaktan hoşlanan Goldenberg'in en büyük yardımcıları ise üç çocuğu; Derin, Cem ve Mey... Yılbaşı öncesi, yılbaşı kurabiyesi yapmak için Intema Yaşam'ın 'Baz:Biz' mutfağında bir araya geldiğimiz Goldenberg Ailesi'nin mutfak ritüellerine dahil olduk. Anneleriyle birlikte kurabiye yaparken keyifli anlar yaşayan Derin, Cem ve Mey'in bu eğlenceli anları objektiflerimize de yansıdı.

2017 yılı sizin için nasıl bir yıldı?
Nasıl geçti? 2017 yılının özellikle ikinci yarısı, uzun zamandır kurduğum hayali gerçekleştirmeye başladığım dönem. Hayalimdeki pastane projemin ilk adımlarını atmak için gerekli hazırlıkları yaparak ve çalışarak çok keyifli ve heyecanlı geçti.

Sizin için yepyeni bir heyecan gerçekten... Hayalinizi gerçekleştiriyorsunuz. Nasıl gidiyor hazırlıklar?
Yerimiz için her detayı ortağım Sinem ile çok titizlenerek ve özenerek hazırlıyoruz. Her şeyin en güzel şekilde, hayal ettiğimiz gibi olması için keyifle çalışıyoruz.

Yepyeni bir tecrübe olacak sizin için yeni yılda o zaman... Peki, 2018 yılından beklentileriniz neler?
Kendi adıma tabii ki bizim için yeni bir heyecan olacak, açacağımız pastanemizin başarılı olmasını bekliyorum, umuyorum. Ülkemiz ve hepimiz için ise mutlu ve huzurlu bir yıl olmasını diliyorum.

Yemek yapmayı çok seviyorsunuz. Bunu sonunda işe dönüştürmek nasıl bir his?
Emek ve zaman harcadığım, aynı zamanda yapmaktan zevk aldığım bir şeyi işe dönüştürebilmek çok büyük şans, dolayısıyla bunun getirdiği büyük mutluluğu yaşıyorum.

Bugün bizim için yılbaşı kurabiye yaptınız. Çocuklarla mutfağa girmek nasıl?
Günlük yaşantımızda da birlikte mutfakta vakit geçirmekten çok zevk alıyoruz. Özellikle de kızım Mey'le birlikte beraber. Çocuklarımla ortak sevdiğimiz alanda vakit geçirmek çok keyifli oluyor.

Çocuklarınızın mutfakla arası nasıl, sizinle birlikte yemek yapmayı seviyorlar mı?
Yemek yapmak değil de, birlikte yeni tarifler deneyip bize ait tatlar bulurken çok eğleniyoruz ve bana yardım etmeyi çok seviyorlar.

Yılbaşı planınız nedir? Nasıl kutlayacaksınız?
Genellikle her sene tüm aile ve sevdiğimiz dostlarımızla evde geçirmeyi tercih ediyoruz. Bu yılda farklı olmayacak gibi görünüyor...

Yeni yıla girerken gelenekselleşen bir rutininiz var mı?
Birlikte yemek yiyerek, yeni yıl hediyeleri ile ailece keyifli vakit geçirmek yeni yıl rutinimiz diyebiliriz.

Masa hazırlamak, davet vermek, misafir ağırlamak sizin için ne ifade ediyor?
Yemek yapmaktan keyif alan biri olduğum için, sevdiğim insanlara yemeklerimi özenerek servis etmekten, ağırlamaktan da çok keyif alıyorum.

Golderberg'in kurabiye tarifi

Malzemeler
420 (3 su bardağı) un
4 gr (1/2 tatlı kaşığı) tuz
10 gr (1 yemek kaşığı) toz zencefil
14 gr (2 tatlı kaşığı) to z tarçın
90 gr (6 yemek kaşığı, oda
sıcakl ığında yumuşamış) tereyağ
150gr (3/4 su bardağı) esmer şeker
1 adet yumurta
160 gr (1/2 su bardağı) pekmez
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
(veya toz vanilya )

Hazırlanışı
Kabın içine tereyağını, toz şekeri koyup, karıştıralım. Üzerine pekmezi, yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Sonra tarçını, toz zencefili, unu koyalım ve iyice yoğuralım. Daha sonra tezgahı unlayıp, hazırladığımız hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açalım ve kalıplarla keselim. Önceden ısıtılmış 175 fırında 10 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler soğuduktan sonra üstüne süslemeler yapabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.