"Bu sene renkler en büyük trend"

Gelinlik pazarında söz sahibi markalardan biri olan Oleg Cassini’nin kreatif direktörü Viola Chan ile bir araya gelerek 2018 gelinlik trendleri üzerine konuştuk.

"Bu sene renkler en büyük trend"

Gülçin İşler FIRAT

Türkiye'de gelinlik deyince ilk akla gelen markalardan biri olan Oleg Cassini'nin Kreatif Direktörü Viola Chan, geçtiğimiz hafta gelinlik trendlerini konuşmak üzere İstanbul'a geldi. İstanbul'da 10. mağazasını açan Oleg Cassini, Türkiye pazarına girdiği 2010 yılından beri büyümesini sürdürüyor ve ülkemizde gelin adaylarının beğenerek takip ettiği gelinlik markaları arasında yer alıyor. Chan ile Sofa Hotel'de buluşarak 2018 gelinlik trendleri üzerine keyifli röportaj yaptık.

Oleg Cassini 2018 gelinlik trendlerinde öne çıkan detaylar neler?
Renkler, bu yıl gelinliklerde en büyük trend olmaya devam ediyor ve biz Oleg Cassini tasarımlarında şampanya, uçuk pembe gibi renkleri kullanıyoruz. Bu renkliliği ekstra boyutlar yaratması için dantellerle birlikte kullanıyoruz. Bazı modellerimizdeki boncuk ve dantel gibi detaylara çok az miktarda toz pembe veya bebek mavisi gibi renkler de ekleyebiliyoruz. Kibar uzun kollular, pelerinler, çıkarılabilen üst detaylar da gelinlere alternatif seçenekler olarak göze çarpan yeni trendlerimiz arasında yer alıyor.

Bu yılın yaz gelinlerini nasıl göreceğiz?
Yaz denildiğinde akla beach konseptli düğünler geliyor. Beach düğünleri için de bence en ideal görünüm 'boho' tarzı görüntüyü tamamlayan akışkan ve hafif gelinlikler...

Oleg Cassini'nin gelinlerinin farkı nedir?
Sunduğumuz seçeneklerde her gelinin kendisine uyan gelinliği bulup, markamızın imajını yansıtabilmesini istiyoruz. Bütün Oleg Cassini gelinleri kendi kişiliklerini bizim onlara verdiğimiz sofistike ve kaliteli havayla birlikte sunabiliyorlar. Yaklaşık yarım asırdır dünya genelinde 400'den fazla noktada olan Oleg Cassini, kadınların ruhunu iyi anlayan ve incelikle yansıtan bir marka. Her Oleg Cassini kadınında o sofistike zarafeti görebilirsiniz. Oleg Cassini gelinleri aynı zamanda zamansız güzelliği temsil ediyor diye düşünüyorum.

Saç aksesuarı ve duvaklardaki trendler neler?
Bu sene göreceğimiz birkaç 'royal wedding' ile taçların geri dönüş yapacağını söyleyebiliriz. Duvaklardaysa simli parlak duvaklar ve inci işlemeli olanlar son zamanlarda oldukça trend.

Mekana göre gelinlik seçimi nasıl olmalı?
Gelinlik seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; mekana ve havaya uygun, içinde rahat edebileceğiniz bir tasarımı seçiyor olmak. Bahçe düğünleri için benim önerim; eğlenceli ortama uyum sağlamak için 'tea-length' uzunluğunda ya da 'Collapsed A-line' stili elbiseleri 3 boyutlu çiçek işlemeleriyle kullanmak... Saray veya otel düğünleri için daha klas ve elegan bir seçim önerebilirim; belki ışıltılı ve metalik işlemelerle uzun kuyruklu bir ballgown (balo gelinlik) veya muhteşem bir kırmızı halı görünümü için dramatik ve balık kesim bir gelinlik...

Prenses, A kesim, deniz kızı gelinlikler nasıl vücut tipleri için uygundur?
Her kadın için belirli bir vücut tipi belirlemek zor olacağı için bununla ilgili kesin bir kural olduğunu söyleyemem. Ancak genel olarak konuşmak gerekirse, prenses kesim veya balo gelinlik silüetlerini uzun boylu, sırtı uzun gelinler daha iyi taşıyor. A kesim gelinlikleri kalça kısmı daha geniş gelinler, deniz kızı ve balık kesimlerini ise ince gelinler daha iyi taşıyor diyebilirim.

Son yıllarda öne çıkan gelinlik trendi nedir?
Overskirt modeller, üç boyutlu çiçek işlemeleri, derin V yaka modeller, sırtı açık gelinlikler son yıllarda en öne çıkan gelinlik modelleri arasında yer alıyor.

Oleg Cassini gelinlikleri Türkiye'de çok beğeniliyor. Buradaki müşteriler genellikle nasıl taleplerle size geliyor?
Türk müşterilerimizi diğer müşterilerimizden ayıran farkın en özel günlerinde daha çok fildişi renginde gelinlik tercih etmeleri diyebilirim.

Yakın zamanda İstanbul'da 10. mağazanızı açtınız, Türkiye pazarı sizin için ne ifade ediyor?
Türkiye; Asya ve Avrupa arasındaki köprü konumunun yanı sıra düğüne verilen değer ve önemiyle bizim en büyük pazarımız konumunda ve bu bizi çok heyecanlandırıyor, yeni mağazalar açmamız için cesaretlendiriyor.

Gelinliğin yanı sıra abiye tasarımlarla da öne çıkan bir markasınız. Abiyelerde neler moda, öne çıkan renkler, modeller neler?
Her ten rengine farklı bir renk yakıştığı için Oleg Cassini'de renk trendlerinin bu noktada çeşitlendiğini söyleyebilirim. Siyah her zaman en öne çıkan ve tercih edilen renk olsa da kırmızı 2017 yılında çok popülerdi. Bu sene ise magenta pink ve parlak sarılar görmeye başlıyoruz. Her zaman dikkat çeken gece elbiselerinde bu yıl tüyler, derin yırtmaçlar ve V yakalar oldukça popüler diyebilirim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.