"Fuarda lansman şovu yapacağız"

Tuzla Viaport Marina’da 17-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek Boat Show Eurasia öncesinde Tezmarin CEO’su Ralf Tezman ile röportaj yaptık.

"Fuarda lansman şovu yapacağız"

Gülçin İşler FIRAT

Türkiye'nin en büyük yat distribütörü olan Tezmarin, 31 yat ile 17-25 Şubat tarihleri arasında Tuzla Viaport Marina'da gerçekleşecek Boat Show Eurasia'ya katılıyor. Tezmarin, fuarda, Türkiye lansmanının gerçekleşeceği tekneler ve özellikle de fuardaki en büyük motoryat olacak 25 metrelik Monte Carlo Yachts 80 ile dikkatleri üzerine çekecek. Tekne ve yat tutkunlarını heyecanlandıracak birçok yenilikle fuarda yerini alacak olan Tezmarin'in CEO'su Ralf Tezman ile fuarı ve tekneleri konuştuk.

31 yat ile bu fuarda yer alacaksınız, sizden fuara katılacak yatlarla ilgili bilgi alalım.
Dünyanın en prestijli markalarının ürettiği, standart teknelerden özel üretim yatlara kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Her fuarda olduğu gibi en çok tekne sergileyen ve en fazla çeşit sunan firmayız. Yelkenli teknelerden motorlu teknelere, katamaranlardan dıştan takma teknelere, şişme botlardan özel yapım teknelere kadar tüm ürün çeşitlerimizi müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz. 17-25 Şubat Tuzla Viaport Marina'da düzenlenen Boat Show Eurasia'da ise 6 adet Beneteau yelkenli, 9 adet motoryat, 10 adet motorboat, 4 Pirelli RIB tender ve 2 adet Lagoon katamaran sergiliyoruz. Türkiye lansmanını gerçekleştireceğimiz 10 adet teknemiz bulunuyor. Bunlardan 25 metrelik Monte Carlo Yachts 80, bu fuarda sergilenecek en büyük motoryat olma özelliğini taşıyor. Swift Trawler 35 ve Gran Turismo 50 modelleri ilk defa sergilenecek motorboat teknelerimiz arasında yer alırken, Beneteau Oceanis 51.1 ve Sense 57 modelleri de ilk defa sergileyeceğimiz yelkenli tekneler olma özelliğini taşıyor. Barracuda 6 ve Antares 6, müşterilerimizin görmeyi sabırsızlıkla beklediği dıştan takma modellerimiz. Ayrıca ilk defa sergilenecek üç yeni Pirelli tender modelimiz bulunuyor. Bu fuarda lansman şovu yapıyoruz desek yeridir. Viaport Marina'nın sağladığı avantajlardan birisi de, daha önceki kara fuarlarında sergilenme fırsatı olmayan katamaran tekneleri denizde ve karada sergileyebilmemiz. İki adet Lagoon katamaran modelimizi de bu sayede ziyaretçilerimizle buluşturacağız.

Her yıl bu fuara katılıyorsunuz, geçen yıla göre bu yıl fuara katılacakları neler bekliyor?
Bu sene Tuzla'da fuara katılıyoruz. Tuzla, denizcilik için çok önemli bir bölge. Denize yakın olduğu için karada sergilenen teknelerin yanında denizde de katamaran ve büyük tekne sergilenebilecek. Dolayısıyla ilgilenenler, tekneleri denizde de görebilecek. Öte yandan bu fuarda ilk kez sergilenecek yeni modeller, en yeni trendleri yansıtan teknolojik gelişmeler deniz tutkunlarını bekliyor.

1996 yılında Tezmarin'i kurdunuz ve şu anda Türkiye'nin en büyük yat distrübütörüsünüz. Denizcilik dünyasında başarılı olmanın sırları nelerdir?
Tezmarin, Tezman Holding'in bir iştiraki. Dediğiniz gibi 1996 yılında kuruldu ve kuruluşundan kısa bir süre sonra da Türkiye'nin en büyük yat distribütörü olarak anılmaya başladı. Türkiye'nin tüm sahillerinde en iyi satış sonrası hizmeti müşterilerine sunan Tezmarin, dünyanın prestijli markalarının ürettiği çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. 22 senedir bu işin içindeyiz ve 3 binden fazla satış yaptık. Yaklaşık yüzde 30 pazar payımız olduğunu tahmin ediyoruz. Çalıştığımız markalar, çok çeşitli tekneler sunmamızı sağlıyor. Dört satış ve dokuz servis noktamızla Akdeniz, Ege ve Marmara'da tüm müşterilerimize hizmet veriyoruz. Tüm bu saydığım özellikler Tezmarin'i denizcilik dünyasında başarılı bir noktaya taşıdı.

Sizin için en özel tekne hangisi, neden?
İnsan çocukları arasında ayrım yapamaz derler ya hakikaten benim için de öyle. Ama müşteri tercihlerine baktığımda Beneteau ile uzun soluklu bir işbirliğimiz var ve adımız bu marka ile birlikte anılıyor. Müşterilerimiz de bu markanın ürünlerini daha çok tercih ediyor. Monte Carlo Yachts lüks segmentte en çok tercih edilen motoryatlarımızdan, Lagoon katamaranlarının da çok fazla tutkunu var.

En lüks yatınız hangisi ve özelliklerinden bahsedelim.
Dünyaca ünlü Venedikli tasarım firması Nuvolari&Lenard Design ofisi, Beneteau gibi seri üretim yapan tersanelerin 12 metrelik teknelerine de imza atıyor, dünyanın en büyük yelkenli ve mega yatlarına da. Distribütörü olduğumuz birçok markanın tasarımında imzası bulunan Nuvolari&Lenard, lüks segmentte Monte Carlo Yachts modellerini de tasarlıyor. Tuzla Viaport Marina'da düzenlenen Boat Show Eurasia'da sergileyeceğimiz Monte Carlo Yachts 80 de Nuvolari&Lenard imzası taşıyan çok özel yatlarımızdan. Dünya çapında sayısız ödüller alan bu yatlardan en büyüğü 32 metrelik Monte Carlo Yachts 105, yine aynı markanın 23 metrelik yatı Monte Carlo Yachts 76 ise, dünyada 7 ödül ile bu zaman kadar en çok ödül alan modeli.

Müşterileriniz genellikle ne tür modelleri tercih ediyor?
Gerek kullanım kolaylığı, gerek konforuyla Türkiye'de motorlu tekneler daha çok satılıyor. Ancak denizi iyi bilenler ve denizcilik keyfini yaşamak isteyenler yelkenli tekneleri tercih ediyor. Son yıllarda ise daha geniş mekanları sevenlerin tercih ettiği katamaranlar ön plana çıkıyor.

130 yıllık bir marka olan Beneteau Group'un Türkiye'deki mümessilisiniz. Beneteau markasından da biraz söz edebilir misiniz?
Beneteau macerası 1884 yılında Croix de Vie kıyılarında Fransa'nın Vende şehrinde başlamış. 134 yıldır, yatçılığa duyulan tutku ve yenilikçilik Beneteau tersanelerinin temel uğraşı olmuş. Günümüzde, 2016-2017 yılı Beneteau tekne satış cirosundaki artış geliri, yıllık bazda yüzde 12.6'ya yükselerek arka arkaya üç kez güçlü bir büyüme sağladı. Fransa ve komşu ülkelerdeki artış yüzde 5.8 oranında oldu. Dünyadaki en büyük tekne üreticisi olan Beneteau; performans, yenilik, güvenlik ve saygı gibi ortak değerleri müşterileriyle paylaşarak deniz tutkusunun artmasında önemli bir rol oynuyor.

Yat dünyasındaki yenilikler, trendler neler?
Bu yıl en heyecan verici trendleri teknoloji alanında. Bu teknolojik yeniliklerinden biri Ship Control sistem. İnanılmaz derecede sezgisel ve kullanıcı dostu bir asistan diyebiliriz. Teknede bulunan bir bilgisayar ile tekne fonksiyonlarının birçoğuna merkezi olarak kolayca erişebiliyorsunuz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.