'Yalıkavak Yarımadanın en değerli bölgesi'

Yalıkavak’ta doğaya adeta adapte olan Elements Yalıkavak projesi, konumlandığı atmosferi ve etkileyici mimarisiyle dikkat çekiyor. Projeyi konuşmak için Eskiz Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ortağı Şehnaz Vardar ile bir araya geldik.

'Yalıkavak Yarımadanın en değerli bölgesi'

Röportaj: Bade ÇAKAR
Fotoğraflar: Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Doğayla iç içe Bodrum'un en özel koylarından Yalıkavak'ta konumlanan Elements Yalıkavak, dört mevsim yaşam düşünülerek tasarlandı. 34 dönümlük arazi üzerinde konumlandırılan, birbirinden farklı 23 özel ev, 400 ile 800 m2 arasında değişen büyüklükleri, muhteşem Yalıkavak, Küdür ve Tilkicik Koyu manzaralarına hakim terasları ve kendine ait özel havuzlarıyla doğaya saygılı, arazinin dokusuna uygun şekilde ahşap, cam ve doğal taşların sentezi ile konumlanan projeye ilgi çok büyük. Projeyi konuşmak için Eskiz Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ortağı Şehnaz Vardar ile bir araya geldik.

Şehnaz Hanım ilk olarak sizi tanıyabilir miyiz? Gayrimenkul sektörüne girişiniz nasıl oldu? Bu projeyi hayata geçirmeye nasıl karar verdiniz?
Ted Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra yurtdışında yaptığım işletme eğitimimi bitirerek aile şirketimiz Hasan Vardar İnşaat'ta çalışmaya başladım. İlerleyen zamanlarda çok değerli ortaklarımla kurduğumuz Eskiz Gayrimenkul ile Türkiye'nin sahil bölgelerinde alışılmışın dışında yaz-kış yaşama uygun farklı yaşam alternatifleri yaratmaya başladık. Aynı zamanda Out Of The Box adlı firmamız ile iç dekorasyon ve dizayn projeleri üzerinde de çalışmaya başladık. Dünyaca ünlü mimarımız Emre Arolat'ın tasarımı ile Elements Yalıkavak projeside hayallerimizi gerçekleştirme yönünde büyük bir adım attık. Bodrum' a olan ilgi ve alakamız, bizi ve dostlarımızı bir arada güzel ve keyifle yaşayacağımız Elements Yalıkavak projesinde buluşturdu.

Elements Bodrum, Bodrum'un öne çıkan projelerinden biri. Özelliklerinden biraz bahsedebilir miyiz?
Dubai'de düzenlenen Cityspace etkinliğinde 'Geleceğin Rezidans Projesi' ödülünü olan dünyaca ünlü mimarımız Emre Arolat imzalı, sıra dışı Elements Yalıkavak Projesi, Akdeniz florasıyla kusursuz bütünlükte, doğayla iç içe, dört mevsim yaşam düşünülerek tasarlandı. 34 dönümlük arazi üzerinde konumlandırılan, birbirinden farklı 23 özel ev, 400 ile 800 m2 arasında değişen büyüklükleri, muhteşem Yalıkavak, Küdür ve Tilkicik Koyu manzaralarına hakim terasları ve kendine ait özel havuzlarıyla doğaya saygılı, arazinin dokusuna uygun şekilde ahşap, cam ve doğal taşların sentezi ile çoğunluğu birbirini görmeyecek şekilde konumlandırıldı. Otoparkların yer altına alınmasıyla, yer üstündeki yüz yıllık zeytin ağaçlarının ve gnays kayalarının yeri korunarak peyzajın bütünlüğü sağlandı. Evlerin denize bakan cephesi, panoramik manzaranın, cömert peyzaj dokusunun ve meltemin izleyici ile buluşmasına imkan vererek, Bodrum'un eşsiz niteliklerini ruhun derinliklerine işliyor. Elements Yalıkavak projesinde doğal yapının bozulmamasına çok önem vermişsiniz. Bunun nedeni neydi? Elements Yalıkavak projesinin inşa edildiği alan daha ilk gördüğümüzde derinden etkilemişti bizi. Toprakla kayaların birbiri içine geçip eridiği kızıllık, onları sarıp sarmalayan otların sarımsı kıpırtısı ve zeytin ağaçlarının keskin kurşuni yeşilliği... Bu zengin örtünün oluşturduğu hareketli topografyayı bozmadan içinde olmaktı amacımız, bunu da başardığımızı düşünüyorum.

Bodrum artık sadece yaz dönemleri değil, kış dönemleri de yaşayan bir yer haline geldi. Bu popülerliği neye bağlıyorsunuz?İnsanlar niye yaşam için Bodrum'u tercih etmeli?
Bodrum'un ılıman mevsim özelliği öncelikli bir tercih sebebi. Büyük şehirlerin kalabalığı ve trafik yoğunluğu ile insanların çocuklarını sahil kasabalarda ve doğa ile iç içe büyütme arzuları aynı zamanda Bodrum'un sağlık ve eğitimde özel hastaneler ve özel okullar açısından gelişmesi önemli bir etken oldu.

Projenin mimarı başarılı isim Emre Arolat. Mimaride nelere dikkat ettiniz?
34 dönüm arazi üzerine kurulan Elements Yalıkavak projemizde 23 villanın arazinin yapısına uygun, mümkün olduğunca birbirini rahatsız etmeyecek şekilde konumlandırıldı. Arazinin zengin örtüsü ile uyumlu renkler ve doğal malzemeler ile tamamladığımız projemizde iç mimaride ise detay çözümlerimiz şık ve tamamlayıcı oldu.

Siz yatırımcı olsanız, neden bu projeden bir ev alırsınız?
Yalıkavak, yarımadanın en değerli bölgelerinin başında geliyor. Önemli yatırımlar ile değer kazanmaya devam eden ve Yalıkavak Marina'nın da kattığı değer ile merkez içinde kıymetli, güzel bir konuma sahip olan Elements Yalıkavak projesinin Emre Arolat gibi dünyaca ünlü bir mimarın tasarımı olan projede yer almak öncelikli tercihlerimden olurdu.

Bu proje ile hedefledikleriniz neler? Hedef kitleniz kimler?
Birlikte yaşamayı hayal ederek yola çıktığımız dostlarımızla aramıza yeni katılan ve katılacak olan ailelerle keyifli sosyal paylaşımlarda bulunacağımız, güzel komşulukların yaşanacağı bir site olması.

Yurtdışından da projeye ilgi büyük mü?
Türkiye'den ve yurtdışından projemize ilgili misafirlerimizi ağırlamaktayız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.