Otizmli çocuklar yararına tasarladılar

21-22 Kasım’da Four Seasons Hotel at the Bosphorus’da gerçekleşecek Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali’nde yine birbirinden değerli hediyeler etkinliğe özel yapılacak çekilişte yer alacak. Kafkas Mücevher’in bağışladığı özel tasarım kolye ise, sosyal k

Otizmli çocuklar yararına tasarladılar

Hazırlayan Nazan Ortaç
Fotoğraflar Koray Işık

Otizmli çocuklar yararına her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve büyük ilgi gören Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali, 11. yaşında ilklere imza atmaya devam ediyor. Bu yıl 21 ve 22 Kasım tarihlerinde saat 10.00- 21.00 arasında gerçekleşecek etkinliğin mekanı yine Four Seasons Hotel at the Bosphorus olacak.

Tohum Otizm Vakfı'nın otizmli çocuklar yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, tanıtmak, farkındalık ve kaynak yaratmak amacıyla gelenekselleşen Alışveriş Festivali'nde bu yıl da ziyaretçileri yine birbirinden özel sürprizler bekliyor. İsteyen herkesin giriş ücretini ödeyerek ziyaret edebileceği Alışveriş Festivali'nde ziyaretçiler, yılbaşı öncesi sevdikleri için hediyeler alırken, aynı zamanda otizmli çocukları da sevindirecekler ve onların eğitimine de katkıda bulunmuş olacaklar.

Etkinlik giriş ücreti, katılımcı firmalardan sağlanan gelir, yılbaşı alıveriş sepetleri, seminer ve çekiliş bileti ücretlerinin tamamı Tohum Otizm
Vakfı'nın projelerine ve eğitim bursuna ihtiyaç duyan otizmli çocuklara aktarılacak. Bu yıl yine birçok tanınmış marka sosyal sorumluluk bilinci ile şenlikteki yerini alacak.

Alışveriş Festivali'nde ziyaretçiler alışverişin yanı sıra sağlık ve kişisel gelişim alanlarında fark yaratan isimlerin söyleşilerine katılıp kişisel kazanımlar elde etme imkanı da bulabilecek. Ziyaretçiler, Ayşe Arman, Azra Kohen, Haldun Dormen, Piraye Erdoğan, Dr. Neslihan Zabcı ve Batuhan Aydagül gibi önemli isimlerin söyleşilerini dinleyip, soru sorma imkanı bulabilecekler. Alışveriş Festivali'nde, Tohum Otizm Vakfı kurucularının yanı sıra cemiyet, sanat ve iş dünyasının ünlü isimleri tarafından hazırlanan birbirinden özel yılbaşı hediye sepetleri de otizmli çocuklar yararına satışa sunulacak.

Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin de dahil olmak üzere, aralarında vakfın kurucuları da olan destekçiler; Arzu Sabancı, Arzuhan Yalçındağ, Aslı Ekşioğlu, Aslı Soyak, Aylin Tahincioğlu, Ayşe Polat, Bettina Machler, Caroline Koç, Deniz Yıldız Edin, Dilara Sel, Ebru Kohen, Elif Dürüst, Enis Karavil, Fatoş Yalın Arkun, Hande Taviloğlu, İrem Kınay, Melisa Von Faber Castell, Meral Peltekçi, Nesrin Esirtgen, Nil Bentürk Uyguner, Reyhan Demirören, Rezzan Benardete, Sanem Kardıçalı, Serra Türker, Sevan Bıçakçı, Şebnem Çapa, Siren Ertan Kayalar, Şirin Yalçın, Ümit Boyner, Yasemin Aloğlu, Zeynep Çarmıklı ve Zeynep Madran çok özel ve sürprizlerle dolu sepetler hazırladılar. Sepetlerden elde edilen gelirin tamamı yine otizmli çocukların eğitim projelerine aktarılacak.

Etkinlikte hazırlanan özel sürprizlerden biri de; 11. yıla özel 11 hediye çekilişi olacak. İş hayatının önemli kurumları, çağdaş sanatçılar ve seçkin markaların Tohum Otizm Vakfı'na bağışladığı birbirinden özel hediyeler çekilişe katılan sanşlı ziyaretçileri bekliyor olacak.

Çekilişte bu yıl yine birbirinden değerli hediyelerin yanı sıra Kafkas Mücevher'in özel tasarım kolyesi de yeri alacak. Bu çok özel hediye ise sosyal komite üyelerinin verdiği ilhamla hayata geçti. Sosyal komite üyelerinin, kolyenin tasarım aşamasından teslimine kadar yaşadıkları büyük heyecana tanıklık ettik ve onlarla 11. senesinde Alışveriş Festivali'nde bizleri nelerin beklediğini konuştuk.

Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali bu sene 11. kere düzenleniyor. Bizi bu sene neler bekliyor?
Otizmli çocuklar yararına 2006 yılından beri geleneksel olarak düzenlediğimiz ve büyük ilgi gören Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali'miz, bu sene 11. yaşını kutluyor. 21 ve 22 Kasım tarihlerinde saat 10.00-21.00 arasında gerçekleştireceğimiz etkinliğimiz Four Seasons Hotel at the Bosphorus'da olacak. Ziyaretçiler; 120'yi aşkın birbirinden seçkin ve özel markanın ürünlerini ve koleksiyonlarını bir arada bulabilecekler. Bilinen birçok markanın yanı sıra tarzıyla öne çıkan yeni firmalar da İstanbullulara değişik seçenekler sunacak.

Geçtiğimiz sene 2 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği etkinliğe, bu sene ise en az 3 bin ziyaretçinin katılması bekleniyoruz. Bireyler ve kurumlar arasında sosyalleşme olanağı da sağlayan özel bir 'sosyal sorumluluk' projesi olan Alışveriş Festivali, sadece otizmli çocuklara katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda hareketliliği ile ekonomik katkı da yaratacak.

Alışveriş Festivali'mizde ziyaretçiler sadece alışveriş yapmakla kalmayacak; uzmanlardan kişisel gelişim söyleşileri dinleyebilecek, gurme lezzetlerin olduğu zengin büfemiz ve 11. yılımıza özel 11 hediye çekilişimize katılarak keyifli bir gün geçirecekler. İstanbulluların keyifli bir gün geçirebileceği etkinliğimize herkesi bekliyoruz. Siz de 21 Kasım Çarşamba ve 22 Kasım Perşembe gününüzü, Four Seasons Hotel at the Bosphorus'da gerçekleşecek Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali'ne ayırarak hem keyifli vakit geçirebilir hem de otizmli çocukların eğitimine destek olabilirsiniz.

Tohum Otizm Alışveriş Festivali'nde ziyaretçileri bekleyen hediyeler neler?
Alışveriş Festivali'mizin 11. yılına özel 11 hediye çekilişi için çok heyecanlıyız. İş hayatının önemli kurumları, çağdaş sanatçılar ve seçkin markalar birbirinden özel 11 hediyeyi bu çekiliş için Tohum Otizm Vakfı'na bağışladılar.

Çekilişte; Kafkas Mücevher'in özel tasarım kolyesinin yanı sıra, Four Seasons Seyşeller, Peninsula Paris Hotel ve Hyatt House New York otellerinde konaklamalar, Ressam Ebru Uygun'dan tablo, Avusturya / VIVAMAYR Altaussee Detoks ve Sağlık Merkezi'nden 1 hafta konaklama, Tiffany & Co. / Elsa Peretti Padova Serisi 4'lü Gümüş Servis Takımı, Yücel Kale'den sanat eseri, Merve Gürsel'den özel tasarım tombak, Siren Ertan Couture'dan özel tasarım gece elbisesi ve Tumi'den bavul seti yer alacak. Bizlere bu fırsatı sağlayan bütün destekçilerimize tekrardan teşekkür ederiz. Sizler de 21 ve 22 Kasım'da şenliğimizi ziyaret ederek çekiliş biletlerinden satın alabilir ve bu birbirinden kıymetli hediyeleri kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Bu Alışveriş Festivali'nin için gönüllüler olarak nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?
Bizler uzun yıllardır Tohum Otizm Vakfı'na gönüllü olarak destek veriyoruz. Vakıf gönüllüleri olarak Alışveriş Festivali'mizin hazırlıklarına aylar öncesinden başlıyoruz. Her sene ziyaretçiler için farklı neler olabilir, ne tür yenilikler ve sürprizler hazırlayabiliriz diye düşünerek farklı temalar belirliyoruz. Daha sonra kendi içimizde belirlenen temalara göre görev dağılımı yapıyoruz. Belirtmek isteriz ki çoğumuz zaten iş hayatında aktif olarak çalışıyoruz. Ama böyle güzel bir işe de zaman ayırmaktan büyük keyif alıyoruz. Hep birlikte etkin ve güçlü bir ekip çalışması yürütüyoruz. Her hafta düzenli yaptığımız genel toplantıların yanı sıra belirlenen temalarda çalışan alt gruplarımız da kendi içlerinde toplanıyor. 21-22 Kasım'da gerçekleşecek Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali'miz için şimdiye kadar 20'in üzerinde toplantı gerçekleştirdik. Gönüllüler olarak sadece bir etkinlik yapıyor gibi hissetmiyoruz aynı zamanda kendimizi vakfımızın tamamlayıcıları ve değer arttırıcıları olarak görüyoruz.

Biz yetişkin gönüllüler dışında bir de genç gönüllülerimiz var. Genç gönüllülerimizle çalışmayı çok seviyoruz. İlk, orta ve lise çağında olan genç gönüllülerimiz kendileri kadar şanslı olmayan otizmli akranları için gönüllü olarak çalışıyorlar. Her sene onların desteği ve yardımlarıyla çok daha güçlü oluyoruz.

Gönüllüler olarak bizler vakfın profesyonel çalışanları değiliz ama üstlendiğimiz görev ne olursa olsun onu 'profesyonelce' yerine getirmek zorundayız. Aslında başarımızın sırrı da bu...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.