Rukiye Topal "Türk saçı en kaliteli saçtır"

Kaynak saçta 20 yıllık uzmanlığını İstanbul’da Etiler’e de taşıyarak ‘Nemesis Hairline’ı kuran Rukiye Topal ile kıl tekniği kaynak saç, peruk ve Türk saçının özellikleri konusunda merak ettiklerimizi konuştuk

Rukiye Topal "Türk saçı en kaliteli saçtır"

Röportaj: Gülçin İşler Fırat, Fotoğraflar: Mustafa Sapmaz

Yaklaşık 20 yıldır Kahramanmaraş'ta saç kaynak konusunda hizmet veren marka, kaynak saç kalitesini İstanbul'a 'Nemesis Hairline' olarak taşıdı. Kıl tekniği kaynak sistemi konusunda Türkiye'de yaptıkları Ar-Ge çalışması sonrasında ortağı Mevlüt Özgüller ile bu özel saç kaynak sistemini kadınlarla buluşturan Rukiye Topal ile bir araya geldik ve merak ettiklerimizi konuştuk.

Nemesis Hairline'da neler yapıyorsunuz?
Burada hem kıl tekniği saç kaynak hem de lazer bant tekniği ile saç kaynak yapıyoruz. Ayrıca peruk saç hazırlıyoruz. Kıl tekniği saç kaynağında bağlantı yeri hiç belli olmuyor ama keratin kaynakta yarım santim filan dipte bağlantı yeri olur. Kıl teknikte hiçbir yapıştırıcı, görünen bir materyal yok.

Nasıl bir malzeme kullanıyorsunuz?
Kartuş dediğimiz bir yan malzememiz ve özel ekipmanlarımız var, onlarla yapıyoruz. Milimden daha az yani çok minik bir şey o da yıkayınca yumuşuyor. Kişinin isteğine göre saça tek tek istenilen miktarda ya da kalınca takılabilir.

Ne kadar süre saçta kalıyor?
3 ay ile 6 ay arası değişiyor. Saçtan komple çıkarılması 15 dakika sürüyor. Bu işlemlerde en çok sorun sökülme sırasında oluyor çünkü mikro kaynakta çıkartılırken saç fazla yıpranır. Bizimki 15 dakika gibi kısa bir sürede komple saçtan çıkar. Özel bir solüsyonu var, basit bir şekilde çıkıyor taraklarla yoluna yoluna çıkarılmaz. Aynı saç tekrar tekrar kullanılabilir, tadilat yapılır ve tekrar kullanılır. Saçlarımız da Türk saçıdır.

Nedir Türk saçının farkı?
Türk saçı birinci sınıf kalitede saçtır. Keratini en yüksek dediğimiz saç Türk saçıdır. İstediğiniz renge değiştirebilirsiniz, platine kadar açılır. Natureldir, canlı ve parlaktır. Şekil vermek kolaydır, istenilen her işlem yapılabilir. Son kullanıcı saça dokunduğunda o yumuşaklığı
hisseder. Biz bunun için 'Hairist' adlı bir marka kurduk.

Hairist tam olarak nedir?
Hairist markası Türk insanının saçının markasıdır. Maalesef Türkiye'de satılan her kıl saç değildir. Türkiye'de kullanılan saçların yüzde 95'i Endonezya, Özbekistan ve Çin'den gelirken sadece yüzde 5'i Türk saçı kullanmaktadır. Bunun sebebi yurtdışında gelen saç değil kılların kalitesizliğinden dolayı fiyatlarının ucuz olmasıdır. Yurtdışından gelen saçlar maalesef yüzlerce insanın kıllarının birleşmesi ve saç dip ve uçları karıştığı için son kullanıcıya birçok sorun yaşatmaktadır; dolanma, karışma, boya işlerinde istenilen rengin tutmaması gibi... Ayrıca şekil verdiğinizde o saçlar çabuk bozulur ve şekil almaz, taramada zorluk yaşanır, parlak ve canlı değildir. Biz de Mevlüt Özgüller ile birlikte Hairist markasını kurarak kaliteli Türk saçına olan ihtiyacı insanlarla buluşturmak için yola çıkmış bulunmaktayız.

Kıl tekniği saç kaynak sistemi nedir, biraz anlatır mısınız?
Dünyanın en son sistem geliştirilmiş saç kaynağıdır. Kıl tekniği saç kaynakta saçınızda kaynak olduğunu hissetmezsiniz, saçınızda kaynak olduğu anlaşılmaz, belli olmaz. Kıl tekniği kaynağın en büyük özelliği saçın tepe kısmına kahkül ve perçem yapılıyor olmasıdır. Kıl tekniği kaynak doğal saçınız gibi durur hatta saçınıza dokunan biri bile bunu anlayamaz, hissedemez.

Aynı zamanda burada eğitim de veriyorsunuz değil mi?
Evet, kıl tekniği saç kaynak eğitimi konusunda sertifikalı eğitim veriyoruz. Hem kuaförlere hem de yurtdışından gelenlere. Sertifikalı eğitim veren tek firmayız.

Bir de peruklardan bahsedelim.
Evet, bildiğiniz gibi peruk kullanımı hobi olarak kullanıldığı gibi hasta ya da saçları çok dökülmüş insanlar tarafından da kullanılmaktadır. Peruklar genelde yurtdışından ithal edildiği için saç kaliteleri 2. 3. sınıftır. Türkiye'de üretimi oldukça azdır. Biz bu sorunu yaşayan kişilerle çok karşılaştık ve talep doğrultusunda el işçiliğini Türkiye'ye getirdik. Tamamen tel tel işlenir ve saç derisinin hava almasını sağlar. Böylelikle kişinin kendi saç derisine ve saçlarına asla zarar vermez, terleme ve kayma yapmaz. Kaliteli bir peruk kolayca benimsenir ve gerçekten ayırt edilmez.



Sizin farklarınız nelerdir?
En büyük farkımız kaliteli Türk saçı kullanıyor olmamız... Kahramanmaraş'ta büyük bir laboratuvarımız var, orada 10 kimyager ile çalışıyoruz. Bunun dışında kaynak saçın, saç derisiyle teması çok özel bir ekipmanla yapıldığı için hem çıkarılması hem de saç derisindeki görüntüsü çok güzel. Koyu renk saça da yapsak 2 ay sonra gelse bile beyazlama, kepekli görüntü kesinlikle olmaz. Kaynağın dip kısmı yumuşak olduğu için saçı toplarken batma hissi olmuyor ve istedikleri gibi toplayıp, topuz yapabiliyorlar. Diğer kaynaklar, saç kalitesi düşük olduğu için çabuk yıpranıyor, 1 gün dolmadan saç yağlanıyor. Normalde lazer bant kaynaklar 1 ay sonra çıkmaya başlarken bizim saçlarımız 4 aya kadar kullanılabilir.

Nemesis Hairline ne kadar süredir faaliyet gösteriyor?
İstanbul'da yeni açtık, 1 yıl oldu. Ancak Kahramanmaraş'ta yerimiz var, 12 yaşından beri kuaförlük yapıyorum. Maraş'ta 20 yıllık bir firmayız, saç kaynağı yapıyoruz. Yani kaynağın ilk çıkan sisteminden son çıkan sistemine kadar hepsine hakimiz. Yurtdışından çok fazla müşterimiz olduğu için geçen yıl İstanbul'da bir şube kurmaya karar verdik.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.