Fulya Ağaoğlu "Mönümüze kadın eli değdiği hissediliyor"

Yarattığı lezzetlerini sunduğu mekanı Huxo ile dikkat çeken Fulya Ağaoğlu ile bir araya gelerek, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Fulya Ağaoğlu "Mönümüze kadın eli değdiği hissediliyor"

Röportaj: Mehmet Üstündağ

Hayali her zaman bir yurtdışında kendisini etkileyen pastanelerden İstanbul'a açmak olan Fulya Ağaoğlu, hayalini eşinin de desteği ile bir adım ileriye taşıyarak Huxo'yu açtı. Kurulum sürecinden mönüsüne kadar mekanın her detayı ile yakından ilgilenen Fulya Ağaoğlu'nun Huxo için planları devam ediyor. Misafirlerine huzurlu bir ortamda lezzetli tatlar sunan Fulya Hanım'a göre en büyük özellikleri ise konuklarının buradan mutlu çıkması... Huxo'nun kurulum süreci ve gelecek planlarını konuşmak için bir araya geldiğimiz Ağaoğlu ile şık mekanında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Fulya Hanım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1970 İstanbul doğumluyum. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık ve İstanbul Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunuyum. 26 yıllık mutlu bir evliliğim ve evliliğimden 2 kız çocuğum var. 5 yıldır yiyecek içecek sektörüyle ilgiliyim. Kısa süre önce de hayalim olan Huxo'yu açtım.

Mimarlık ve turizm okumuşsunuz ancak yeme-içme sektöründe kariyer tercih ettiniz. Mekanınız Huxo'yu açma kararını nasıl verdiniz?
Aslında benim daha önce en büyük hayalim yurtdışında gördüğümüz butik pastaneler gibi bir pastane açmaktı. Ancak bu fikrim bir anda değişti. Bir gün eşimin sürpriz olarak Bahçeşehir'deki mekanımızı tuttuğunu öğrendim. Mekanı gidip, gördük. Ancak eşim bu mekanı sadece pastane olarak değil, bir kafe olarak açmamı önerdi. Hikayemiz Bahçeşehir'de bu şekilde başlamış oldu.

Belki bir pastane düşünüyordunuz ama hayalinizde hep kendi mekanınızı kurmak varmış anladığım kadarıyla... Hayalinizi gerçekleştirmiş olmak sizin için ne ifade ediyor?
Gerçekten en büyük hayalimdi. Kelimelerle hiçbir zaman bu soruyu ifade edemedim. Tarifsiz bir duygu. Diyebileceğim tek şey; hiçbir zaman hayallerinizden vazgeçmeyin. Bence yaşamın en büyük tutkusu budur.

Peki, Florya'yı tercih etmenizde özel bir neden var mıydı?
Aqua Florya yeme-içme sektöründe insanların huzurla oturabileceği ve deniz manzarası olan tek alışveriş merkezi... Bundan dolayı lokasyon olarak burayı tercih ettim.

Huxo'nun dekorasyonu da dikkat çekiyor. Nasıl bir ambiyansa sahipsiniz?
Mekanımın gelen misafirlerine sıcak ve samimi bir ortam sunmasını istedim. Bunun için de genel dekorasyonda ahşap tercih ettik. Renk olarak da huzur verici tonları ahşapla bir araya getirdik.

Mönüden bahsedelim... Huxo nasıl bir mutfağa sahip? Mutfakta öne çıkan lezzetler neler?
Huxo'nun mutfağında bir kadın elinin değdiğini hissettirecek özel lezzetler sunduk. Mönümüz dünya mutfağından esinlenerek Türk damak tadına uyarladık. Mutfağımızda tüm ürünlerimizi kendimiz yapıyoruz ve buna gerçekten çok önem veriyoruz. Dondurulmuş ve hazır ürünler asla kullanmıyoruz. Kahvaltılarımız çok insan tarafından beğeniliyor ve sabahları birçok misafirimizi ağırlıyoruz. Aynı şekilde et yemeklerimiz de çok tercih edilmekte... Amerikan pastamız ise kesinlikle öne çıkan en tatlı lezzetimiz.

Bu mekanın diğerlerinden farkı nedir?
Gelen misafirlerimizi mutlu ayrılmaları ve tekrar bizi tercih etmeleri en büyük özelliğimiz diyebilirim.

Mekanın bütün detaylarıyla yakından ilgileniyor musunuz? Eminim ekibiniz vardır, mesela mutfağa girdiğiniz zaman oluyor mu?
Şantiye zamanından itibaren tüm detaylarla en yakından ilgilendim. Tabii ki her zaman mutfağa giriyorum. Özellikle tüm reçelleri kendim yapıyorum. Mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorum. Bazen kendi kendime yemek yapmak için doğmuşum diyorum.

Zor bir tempo gerçekten. Hem iş hem ev hayatını nasıl dengeliyorsunuz?
Kesinlikle kolay değil ama ben zoru seven biriyim. Aynı şekilde desteğim de çok var. Eşimin ve çocuklarımın desteğiyle bu tempoyu dengeleyebiliyorum.

Kendinize ait zamanları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Huxo'dan arta kalan zamanlarımla ailemleyim. Genelde ailecek seyahat etmeyi sevdiğimiz için, farklı noktalara giderek, boş zamanlarımı dinlenerek ve deşarj olarak değerlendiriyorum.

Gelecek için planlarınız arasında neler var? Başka bir şube açmayı düşünüyor musunuz?
Tabii ki sadece burada sınırlı kalmayı düşünmüyorum. Huxo'nun adını tüm dünyada duyurmak istiyorum. Bunun için yeni çalışmalarımız var. Yakında yeni sürprizlerimiz olabilir. Heyecanlıyız. Zaman yaşayıp, tükettiklerimizin en kıymetlisi; öyle yaşayın ki tadı damağınızda kalsın...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.