“Kadınlara hayal kurdurabiliyorum”

12 yıldır eşsiz tasarımlara imza atan Raşit Bağzıbağlı, yeni Couture koleksiyonunu, genç yıldız Deren Talu’ya emanet etti. Kilyos’ta gerçekleşen çekimde Bağzıbağlı’nın etkileyici tasarımları Talu ile hayat buldu

“Kadınlara hayal kurdurabiliyorum”

Röportaj: Bade Çakar
Fotoğraflar: Erman İştahlı
Saç: Sabit Akkaya
Makyaj: Erkan Uluç

Kadınların hayal ettiği elbiselerin yaratıcısı Raşit Bağzıbağlı, 2007 yılında yaptığı ilk koleksiyonundan yola çıkarak yarattığı yeni couture koleksiyonunu muhteşem bir çekimle tanıttı. Bu tasarımların diğer koleksiyonlarından farkı el işçiliğin ve dikişin sade tasarımlarla buluşması... Raşit Bağzıbağlı'nın ilham perilerinden olan Deren Talu, Bağzıbağlı'nın son couture koleksiyonunu tanıtan isim de oldu. Oyunculuğa odaklanan ve sadece inandığı projelerin tanıtımında objektif karşısına geçen Talu, Kilyos'ta gerçekleşen çekimde şık tasarımlara adeta hayat verdi. Her biri birbirinden etkileyici tasarımlar, Deren Talu'nun güzelliği ile mükemmel bir uyum içerisinde... Etkileyici çekimin ardından konuştuğumuz Talu ve Bağzıbağlı ile keyifli bir söyleşi de gerçekleştirdik. Kendi deyimi ile belki de son couture koleksiyonunu tanıtan Raşit Bağzıbağlı ile hem yeni koleksiyonunu hem de 12 yıllık moda serüvenini konuşurken, Deren Talu da giydiği tasarımlar hakkındaki fikirlerini ve gelecek planlarını anlattı.

Raşit Bağzıbağlı markası olarak 12. yılınızı doldurdunuz. Moda dünyasının içinde büyümüş ve tasarımcı koltuğuna oturmuş biri olarak. Şu an nasıl bir dönemdesiniz?
Her şeyi hazmedip, geriye bakıp, kendimi dinlediğim bir dönemdeyim. Özellikle son 3 yıl benim için çok hızlı geçti. Odak noktamı değiştirdim, kendimi daha mutlu hissettiğim bir dönemde olduğumu düşünüyorum.

Markanızın çizgisi çok değişmedi. İlk günden beri dikkat çekici tasarımlara imza atıyorsunuz. Bir de size soralım; tasarımcı olarak bu süreçte siz nasıl evrildiniz?
2007 yılında yaptığım ilk koleksiyonuma baktığımda aslında bugün yapacağım silüetlerle alakalı tüm ipuçlarını o zamandan vermişim. Tabii ki trendlere göre değişimlerim olmuş ama benim evrilmem tamamen tecrübeye dayalı oldu sonrasında. Bilgim her sezon daha fazla artıyor. Rakiplerimin neler yaptığına da bakıyorum ve hep daha farklısını yapmaya gayret gösteriyorum.

Bu çekimle birlikte couture koleksiyonunuzu tanıttınız. Biraz bu koleksiyondan bahsedelim. Nasıl bir koleksiyon oldu?
12 yıl önce yaptığım ilk koleksiyonumun silüetlerinden ilham aldım. Artık benim tasarımlarımın da geri dönüş zamanı geldi. Yaşlandım yani (gülüyor). Bu koleksiyonda neredeyse hiç işleme kullanmak istemedim. El işçiliğinin ve dikişin, sade silüetlerde ne kadar muntazam olduğunu göstermek istedim. Dikişte; işleme, volan kullanmak çok güzel hata örter. Düz kesim dikmek her zaman daha zordur. Bu koleksiyonda bunu ortaya koyuyoruz. Farklı, dinamik bir koleksiyon oldu.

Bu koleksiyonu yaratırken ilk koleksiyonunuza geri dönmüşsünüz. Peki, ne tür materyaller, detaylar kullandınız?
Doğadan ve kendini genç hisseden kadınlardan aldım ilhamımı ilk olarak. O yüzden çiçek desenli organzeler kullandım, renkler çok canlı. Her zaman kullandığım kumaşların dışına çıktım. Eğlenceli oldu. Hepimizin eğlenmeye ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz.

Genel olarak tasarımlarınızda 'olmazsa olmaz'larınız var mı?
Galiba artık yok. Eskiden olsa var derdim. Tabii ki kendi tarzım var ama köşelerim yok. Kurallardan çok yoruldum.

Bu koleksiyondan önce hem hazır giyim hem de gelinlik koleksiyonlarınızı tanıtmıştınız. Sizin için hangisinin yeri daha ayrı?
Hepsi özel. Hepsinde çok emek var. Couture yapmak artık eskisinden daha zor çünkü iyi ustaların nesli tükeniyor. İleride Couture yapmayacağım o yüzden, şu an en çok Couture abiye koleksiyonumdan keyif almaya gayret gösteriyorum.

Bu koleksiyonunuzun tanıtımı için Deren Talu ile çalıştınız. Nasıl bir çalışma oldu? Kendisini çalışmak nasıldı?
Çok soğuk bir çekim günüydü. Çekim için Kilyos'u tercih ettik. Deniz kenarındaydık ve hava çok soğuktu. Oldukça sert hava şartlarına rağmen Deren çok profesyoneldi. Çekimimizi rahatlıkla gerçekleştirdik. Çok keyifli bir iş oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Tasarımlarınızı tanıtacağınız zaman işbirliği yapacağınız veya koleksiyonun reklam yüzü olarak bir araya geleceğiniz kişilerde ne gibi özellikler arıyorsunuz?
Hitap ettiğim kitlenin değerlerine uyması her şeyden önemli. O kadar yanlış isimler türedi ki son zamanlarda... Özellikle sosyal medya dejenerasyonuyla birlikte bu sayı çoğaldı. Hem içi hem dışı güzel, hem de örnek teşkil eden genç kızlarımızın sayısı çok az. Deren, bu özel çekim için çok doğru bir genç kadın. Bana şans getireceğine inanıyorum.

Eminim getirecektir. Raşit Bağzıbağlı 'kadını' kimdir desek, nasıl bir kadın gözünüzde canlanır?
Bunu size sormak lazım. Sizin gözünüzde nasıl bir kadın canlanıyor? Ben 12 senedir anlatıyorum. Bakalım ne kadar iyi anladınız (gülüyor)...

Kesinlikle tasarımlarınızı taşıyan kadınlarda çok güçlü ve çekici bir görünüm oluyor diyebilirim. Özellikle genç jenerasyon tasarımlarınıza hayran... Bu ilgi nasıl hissettiriyor? Sizce bu bağın ve beğeninin arkasındaki neden nedir?
Samimiyet, şeffaflık. Hayal kurdurabiliyorum kadınlara. Sanırım güzelliği o. Yaptığım işin kalitesine özen gösteriyorum. Ve en önemlisi kendimi ifade ederken büyük harfler kullanmayı tercih etmiyorum. Uzun vadede insanlar her zaman gerçek, mütevazı ve uyum sağlayabildiklerini tercih ederler. Benim sırrım bu.

Hem yurtiçi hem de yurtdışında başarılı bir tasarımcı olarak hayalleriniz ve yeni hedefleriniz var mı hala?
Var tabii. Türkiye ile alakalı istediğim her şeyi yaptım. 33 yaşımdayım. Şimdi önüme bakacağım. Allah biliyor gerisini (gülüyor).

Deren Talu "Raşit'in tasarımları ile kendimi prenses gibi hissettim"

Raşit Bağzıbağlı'nın Couture koleksiyonunun tanıtım yüzü Deren Talu, görkemli tasarımların içerisinde Kilyos sahillerinde verdiği pozların ardından sorularımızı yanıtladı

Deren Hanım, Raşit Bağzıbağlı'nın son Couture koleksiyonunun tanıtımını siz yaptınız. Oldukça farklı ve güzel bir çekim oldu. Sizin için nasıl bir tecrübe oldu?
Benim için çok güzel ve eğlenceli bir tecrübeydi. Ekipteki herkesi çok seviyorum. Eğlenerek, gülerek çalıştık. Kilyos'ta yaptık çekimi. Hava çok soğuktu o yüzden biraz zorlandık ama ekip olarak herkes yardımcı olduğu için pek de sorun olmadı.

Raşit Bağzıbağlı ile bir araya gelişiniz nasıl oldu?
Raşit'le 2016'daki koleksiyonunun çekimini yaptığımda tanıştık. Sonradan çok iyi arkadaş olduk. Tasarımlarını çok beğeniyorum ve çok yetenekli olduğunu düşünüyorum.

Raşit Bey, tasarımlarıyla birçok genç kadının beğenisini topluyor. Siz kendinizi onun tasarımlarının içerisinde nasıl hissettiniz?
Kendimi kıyafetlerin içinde adeta bir prenses gibi hissettim. Çok feminen ve bir o kadar da tatlı bir koleksiyon. Koleksiyonun çoğunda olan pastel tonlarını da çok seviyorum.

Koleksiyonun dikkat çeken parçaları ve sizin en beğendiğiniz yönleri neler? Koleksiyonda giydiğiniz tasarımların arasında en çok beğendiğiniz hangisi oldu?
En dikkat çeken parçalar kesinlikle pembe straplez elbise ve kabarık sarı elbise. En çok pembeyi beğendim. Pembe elbisenin modeli ve üstümde duruşunu çok sevdim.

Siz genelde abiye tasarım konusunda ne tür parçalar tercih edersiniz?
Ben genelde dar kesimli straplez veya boyundan bağlı, yırtmaçlı modelleri tercih ediyorum. Genelde kırmızı, siyah, gri gibi renkleri seviyorum.

Kariyerinizde oyunculuk tarafında ilerlemek istediğinizi biliyoruz ancak model olarak da birçok markanın ilk tercihlerindensiniz...
Bu konuda çok teklif almama rağmen modellik yapmıyorum. Ancak çok beğendiğim ve yakın bulduğum tasarımcılarla koleksiyon tanıtım projelerinde yer aldım. Los Angeles'ta da pek çok modellik tecrübem oldu.

Gelecek için hayalleriniz arasında neler var?
Gelecek planım çok başarılı bir oyuncu olmak... Şu anda da ilk filmimin çekimi için Odessa'ya gidiyorum. Uluslararası olan bu projede yer aldığım için çok heyecanlı ve mutluyum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.