Paolo & Tiziana Terenzi: ''Gizli içeriğimiz doğa''

İtalyan niş parfüm evi Tiziana Terenzi’nin sahibi İtalyan kardeşler geçtiğimiz haftalarda Türkiye’ye geldi. Biz de İstanbul Boğazı’nda kendilerine ait teknelerinde buluşarak Terenzi Ailesi’nin kuşaklar boyu süren koku dünyasına dair merak ettiklerimizi so

Paolo & Tiziana Terenzi: ''Gizli içeriğimiz doğa''

RÖPORTAJ GÜLÇİN İŞLER FIRAT gulcin.firat@sabah.com.tr

Türkiye'de niş parfüm, özel koku ve büyüleyici mumlar deyince akla gelen önemli markalardan biri Tiziana Terenzi. Kökleri Roma İmparatorluğu'na kadar uzanan antik kökenli bir aileden gelme ve babadan oğula geçen mesleğin üçüncü nesli Paolo, Tiziana Terenzi kardeşler ile aşkla bağlı olduklarını ifade ettikleri İstanbul'da bir araya geldik ve merak ettiklerimizi sorduk. Bir mumum ve parfümün içine doğan ve atalarından aldıkları gizemli koku mirasını sürdüren Terenzi kardeşler bir de müjde verdi; yakında İstanbul'da kendi butiklerini açacaklar...

Üç kuşak bir kokunun peşinden gidiyorsunuz, nedir bu kokunun sırrı?
Paolo Terenzi: Tüm tasarımlarımızda yer alan gizli içerik doğa! Yüreğimizde taşıdığımız hatıraların güzelliğini sonsuza kadar koruyan tasarımlar yaratıyoruz. Her bir parfüm, her sıktığınızda sizi sıcak bir kucak gibi sarmalıyor. Değerli özler, sadece gözlerinizi kapatarak sizi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Bunun yarattıklarımızın arkasındaki en büyük sır olduğuna inanıyoruz.

Size yol gösteren koku hafızanız olmuş. Yola çıkış hikayenizi dinlemek isterim.
Paolo T:
Parfümörlük benim bundan sonraki tek yolculuğum çünkü bu zamana kadar bir kez bile bunu iş olarak görmedim. Parfüm yaratmak benim için tamamen saf, sanatsal bir içgüdü. Genç yaşlarda çok çılgındım, farklı deneyimler peşinde koşup dünyayı geziyordum. Müzisyendim, sokaklardan büyük salonlara kadar pek çok yerde gitar çaldım, bohem bir hayat sürüyordum. O zamanlar gelecek, benim için 5 dakikadan öte değildi; tamamen anlık yaşıyordum. Kendimi geliştiriyor olmam önemliydi ama ailemin müziği de her gün ruhumun bir parçası olarak içimde çalıyordu. Bir anda bunun benim yolculuğum olduğunu anladım. 25 yaşında çok severek başladığım bu sanatsal iş, bana her gün parfümler sayesinde duygular arasında geçen bir yolculuk gibi hissettiriyor.

İki kardeş iş bölümünü nasıl yapıyorsunuz?
Tiziana Terenzi:
Çocukluğumuzdan beri her şeyi paylaşarak büyüdük; iyi ve kötü zamanları birlikte geçirdik. Kardeşler arasındaki bağ, tüm tasarımlarımızın ardında yatan, onları benzersiz kılan özel bir dokunuş. İki farklı ruhun benzersizliği ve sanatsal mükemmellik tutkusu, yaratımlarımızın arkasındaki güç... Birimizin işi nerede bitiyor, diğerininki ne zaman başlıyor ayırt etmek zor; tüm kararları birlikte alıyoruz.

Tiziana Terenzi koku ailesi Türkiye'de çok seviliyor, hislerinizi merak ediyorum.
Paolo T:
Tarifsiz bir mutluluk! Türkiye, Asya ve Avrupa arasındaki büyüleyici bir kültür karışımı. Tasarımlarımız sayesinde, her zaman insanların kalbiyle konuşabileceğimizi, dilsel ve kültürel engelleri etkisiz hale getirerek ruhlarına nazikçe ulaşabileceğimizi düşündük. Türkiye'ye kendimizi çok bağlı hissediyoruz ve müşterilerimizden de çok içten karşılıklar alıyoruz. Yarattığımız her parfümü, müşterilerimize, duygusal yolculuklar ve anılarla dolu olan dünyamıza bir davet olarak görüyoruz. Tiziano T: Türkiye'yi ve güzel ve misafirperver insanlarını her zaman çok sevdik. Bu harika topraklarda, insanların sıcaklığı sayesinde kendimizi evimizde hissediyoruz. Bu nedenle, bu toprakların tarihi ve doğal güzelliğini keşfetmek için çıktığımız sayısız seyahatin ardından, buraya gelen ilk niş markalar arasındaydık.

İş seyahati için İstanbul'a geldiniz. İstanbul sizin için ne ifade ediyor?
Tiziana T:
Binlerce yüzü ve tadı olan bu şehri derinden seviyoruz. Boğaz'a yelken açmanın yoğunluğunu ve bu büyülü toprakların yaydığı titreşimler, çalışmalarımız için her zaman bir ilham kaynağı. Bizce İstanbul'un büyüsünü ifade etmek için yeterli kelime yok ve her gelişimizde yeni bir mucize yönünü görüyoruz. Burada olmak bizim için her zaman çok büyük bir zevk; çok yakında kendi butiğimizi açarak güzel şehrinizde daha çok vakit geçirmek için sabırsızlanıyoruz.
Paolo T: İstanbul'a büyük bir hayranlık duyuyoruz ve her ziyaretimizde evimizde gibi hissediyoruz. Sokaklarda yürürken, yerel halkın yaydığı sıcaklık ve enerjiyle birlikte tarihi ve kültürü çok güçlü bir şekilde hissetmek bize ilham veriyor. Bu şehre derinden bağlı olduğumuzu hissediyoruz, bizi büyüleyen kesinlikle özel bir bağ var.

Tiziana Terenzi parfümlerinin sizce en belirgin özellikleri ve diğer parfümlerden öne çıkan yönleri nelerdir?
Paolo T:
Kokularımız seyahatlerimizde hissettiğimiz duygulardan doğar. Hayat harika ama mükemmel değil; bu nedenle tasarımlarımız da bize eşsiz duyguları yansıtabilmek için uyuşmazlıklar bakımından zengin olmalı. Parfüm tasarımdan yeni sınırlar keşfetmekten zevk alıyoruz; her zaman yaratıcılığı arttırmak ve kendimizi daha önce kimsenin ulaşamadığı bilinmeyen yerlere doğru itmek için çıtayı yükseltiyoruz. Amaç, yaşam dediğimiz bu anın ötesinde devam etmek.
Tiziano T:
Bu sadece parfüm değil, aynı zamanda duygular ve hafızadan geçen gerçek bir yolculuk... Koku, yaşamdan gerçek bir deneyim olarak yayılan, duyguların itici gücü. Hayatımızın her anı; iyi ve kötü, neşe ve keder, aydınlık ve karanlık içerir; tasarımlarımız da parfüm damlalarında bulunan mükemmellik içindeki bu kusursuz gerginliğin arayışını sunar. Tiziana Terenzi'de kokular, gerçek hayatın vazgeçilmez duygularını alıp, onları şarkılara dönüştüren evrensel bir dil olur.

Parfümleriniz kadar mumlarınız da çok ön planda. Mum koleksiyonlarınızdan da bahsedelim.
Tiziano T:
Tiziana Terenzi, üç kuşak mum ve parfüm ustalarının bilgi birikimini; bitkisel balmumu ve en kaliteli kokuların kullanıldığı yenilikçi tasarımla bir araya getiren marka. Ahşap fitille yanan alev sayesinde, şömine çıtırtıları çıkaran mumlar; çok duyulu bir deneyim sunar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.