Zeynep Tarhan Muslu: ''Renklerle estetiksiz estetik yapabiliriz''

Doğru renkleri seçtiğinizde hem daha güzel hem de daha genç görünebilirsiniz. ‘Renk Şifresi’nin yazarı Zeynep Tarhan Muslu, “Doğru renk tonlarıyla çok daha iyi hissediyorsunuz” diyor.

Zeynep Tarhan Muslu: ''Renklerle estetiksiz estetik yapabiliriz''

RÖPORTAJ: NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr
FOTOĞRAF: İSA ARSLAN

Zeynep Tarhan Muslu ve Alfa Yayınları'ndan çıkan ilk kitabı 'Renk Şifresi'yle kişisel renk skalanızı kalıcı olarak çözüyor! Hayatınız boyunca asla değişmeyen renk tonlarınızı nasıl bulacağınızı size uygulamalı olarak öğretirken sizi renklerin büyülü dünyasına doğru eğlenceli yolculuğa çıkarıyor.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
Notre Dame de Sion Lisesi'nin ardından Fransızca Mütercim-Tercümanlık ve ayrıca Sanat Yönetimi bölümlerinden mezun oldum. Aynı zamanda uzun yıllar klasik bale eğitimi aldığım için hem plastik hem görsel sanatlarla fazlasıyla içli dışlı bir çocukluk ve hayat geçirdim ve geçiriyorum. 10 yıl kadar moda dergiciliği yaptım. Şimdilerde ise eşimle beraber kurduğumuz danışmanlık şirketimizde alanlarında uzman kadromuzla kişisel gelişim ve psikolojiye dair inovatif teknikler üzerine çalışıyoruz. 5 senedir renk şifresini hobi olmaktan çıkartıp bir hizmet haline getirmeye karar verdim.

Nedir 'renk şifresi'?
Renk şifresi, aslında renk çözümleri sunan bir danışmanlık hizmeti. Hem kişilere hem de kurumlara renk ton akışını nasıl kurgulayacaklarını öğretiyorum.

İnsanlar doğru renkleri giydiklerinde hayatlarında neler değişir?
Öncelikle imza stilinizi oluşturmanın en önemli adımını atmış oluyorsunuz. Doğru renk tonlarıyla güzel ve çekici görünüyorsunuz. Daha iyi hissediyorsunuz. Çok hızlı ve doğru alışveriş yapıyorsunuz. Günlük hayatta da çok hızlı kombinasyonlar yapabiliyorsunuz. Çok daha az para harcayarak çok daha efektif bir stil oluşturuyorsunuz. Sürekli alışveriş içinde kendini kaybetmiş, tüm zamanını ve düşüncesini buna yoran birinin doğru renk tonları ve stiliyle ilgili en ufak fikri yoktur.

Bunu öğrenmenin bir yolu var mı?
Evet, tabii ki var. Bu son derece teknik bir konu. Bir tür mini temel sanat eğitimi gibi diyebiliriz. Yani giyim kuşam ve dekorasyon kreatif işler ama önce temelleri çok iyi anlamak ve içselleştirmek gerekir, bu temeller yoksa yaratıcılığın hiçbir anlamı yoktur. Ben renkleri 'kişiselleştirilmiş' olarak doğru okumayı öğretiyorum. Hem bireylere hem de kurumlara. Üreticilerin nokta atışı üretim yapıp, tüketicinin de nokta atışı alışveriş yapmasını amaçlıyorum. Hedefim Türkiye'nin her kesimden insanına ulaşmak. Zaten kitabı da bu amaçla yazdım.

Dünyada ünlü yıldızlar renk şifrelerini bilip, ona göre mi yol alıyor?
Kimileri evet. Özellikle Hollywood biliyor diyebilirim. Türkiye'de de son yıllarda ünlüler arasında renk farkındalığı ciddi anlamda arttı ve profesyonel destek alıyorlar. Özellikle ekran önünde, tiyatro ve filmlerde karakter yaratırken renklerin gücünü kullanmak istiyor ve bunun için uğraşıyorlar.

Kim bu işi en iyi yapan ünlü?
Dünyadan birkaç örnek vermek gerekirse; Meryl Streep, Johnny Depp, Lady Gaga, Madonna. Kendilerini çok iyi biliyorlar. Hem ne olduklarını hem de ne olmadıklarını. Bu yüzden çok başarılı imaj çalışmaları yapabiliyorlar ve karakterleri çok başarılı tasarlayabiliyorlar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.