Nihal Yazgan: ''İstanbul’u deri ticaretinin merkezi yapacağız''

Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Yazgan ile bir araya gelerek 16-18 Ocak’ta gerçekleşecek, dünya çapından gelen katılımcıların yeni moda koleksiyonlarını tanıtacağı Leshow İstanbul’u konuştuk.

Nihal Yazgan: ''İstanbul’u deri ticaretinin merkezi yapacağız''

RÖPORTAJ BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr

Bu yıl ikinci defa gerçekleşecek olan Leshow İstanbul, 16-18 Ocak tarihleri arasında Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde yerli-yabancı ünlü marka ve tasarımcılar 3 gün boyunca ağırlayacak. 2020-2021 koleksiyonlarının tanıtılacağı fuarın kreatif ekibinin başı, Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Yazgan ile bir araya geldik. Yazgan ile fuarın önemini, iş hayatını ve gelecek projeleri konuştuk.

Uzun süre reklam ve organizasyon sektöründe yer almışsınız. 7 yıllık bir aradan sonra tekrardan iş hayatına geri dönmüşsünüz. Türkel Fuarcılık'daki görevinizden bahsedebilir misiniz?
Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla Leshow İstanbul Deri ve Moda Fuarı ile kendi markalarımızla düzenlediğimiz ev tekstili ve moda fuarlarında proje yöneticiliği yapmaktayım... Reklam sektöründen geldiğim için yeni kurduğum ekibimle tüm kreatif çalışmaları keyifle yürütmekteyim.

Eşinizle birlikte çalışıyorsunuz. Bunun avantajları veya dezavantajları neler?
Birçok kişi eşiyle çalışmanın zorluklarından bahseder. Bizde ise durum şöyle; eşim ve ben birbirini tamamlayan zıt kutuplarda iki bireyiz... Fakat bu bizi negatif değil, tam tersi daha çok kenetlenmemizde pozitif yönde etkiliyor. Mesela eş olarak onun stresini artık çok daha iyi anlıyorum ve ortak sohbetlerimiz çok daha artmış durumda.

Aile şirketinde yer alıyorsunuz ve önemli projelerin başındasınız. İş hazırlığı sürecinde eşinizden destek alıyor musunuz? İş yerindeki ve evdeki ilişkiniz arasında nasıl bir fark oluyor?
Eşim Korhan Yazgan'ın 30 yıllık tecrübesi, bana sektörle ilgili verdiği bilgi ve öngörüleri iş hazırlığı sürecimde elbette bana büyük fayda sağlıyor. İş yerinde son söz eşimin ama evde tabii ki durumlar değişiyor. Roller değişiyor, evde patron ben oluyorum (gülüyor).

Fuarların kreatif ekibinin başında yer alıyorsunuz. Bu yıl 2. gerçekleşecek Leshow'dan biraz bahsedebilir miyiz?
16/18 Ocak 2020 tarihleri arasında Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde 2. kez kapılarını açacak olan Leshow İstanbul'da yerli-yabancı ünlü marka ve tasarımcılar, 3 gün sürecek defilelerde 2020-2021 koleksiyonlarını sergileyecekler. Hakan Akkaya'nın kreatif direktörlüğünde gerçekleşecek Leshow İstanbul; Rusya, ABD, Ukrayna, Almanya, İtalya, Kuveyt, BAE, Güney Kore, Yunanistan başta olmak başta olmak üzere, gelen satın almacılarla, modaseverlerin beğenisine sunulacak.

Leshow Fuar'ının ülkemize ve moda dünyasına katkısı nedir?
Leshow İstanbul 40 ülkeden 750 satın alımcıya ev sahipliği yapacak. Fuarında global ticaret ve sektörün iç pazar ticaretine de katkı sağlamasını hedefleniyoruz. Deri & Moda sektörünün ihracatına, iş hacmine destek olmanın yanı sıra İstanbul Harbiye'de düzenlenecek olan Leshow İstanbul modanın nabzını tutacak. Fuardaki temel hedefimiz İstanbul'u Avrasya coğrafyasının deri ticaretinde merkez üssü konumuna getirmektir.

Bu arada fuarın bir de sosyal sorumluluk ayağı var, biraz bundan bahsedebilir miyiz? Böyle bir destek yapma fikri nasıl doğdu?
Show Zone'da 17 Ocak Cuma günü saat 15:30'da Hakan Akkaya ve Türk Kızılay Urla Şubesi'nin yürüttüğü "Hayata Bağlan Projesi" kapsamında otizmli, zihinsel engelli ve down sendromlu çocuklar, anneleriyle birlikte tamamen geri dönüşüm malzemeleriyle ürettikleri giysileri "Çevre İçin Engelsiz Adımlar" defilesinde sergileyecekler.

Bu arada sadece Leshow değil, yurtdışında düzenlenen birçok farklı fuarı da siz düzenliyorsunuz. Bu tarz stresli işte başarılı olmanın sizce sırrı nedir?
Başarılı olmanın yolunun öncelikle inançtan geçtiğine inananlardanım. Durum ne olursa olsun pozitif tavrımı hiçbir zaman bozmamaya çalışıyorum. Ekibimle her zaman sorun odaklı değil çözüm odaklı çalışıyorum. Bu da etrafımdaki herkesin daha huzurlu ve şevkle çalışmasını sağlıyor.

Sizinle moda ile aranız nasıl?
Moda çocukluğumdan beri ilgi duyduğum bir konu. Zaman zaman özel davetlerde kendi tasarladığım kıyafetleri giymeyi tercih ediyorum. Hem yurtiçi hem yurtdışında birçok marka ve tasarımcının koleksiyonlarını yakından takip ediyorum, mutlaka bu konuda fikir sahibi oluyorum. Birçok arkadaşım neyi nereden bulabilecekleri konusunda fikrime başvuruyor. Bu da beni modayla daha çok iç içe kılıyor.

İki çocuk annesi olarak, hem iş hayatı hem özel hayatı nasıl dengeliyorsunuz? Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Planlı programlı bir yol çizildiğinde çok da zor olmuyor. Boş zamanlarımı elbette çocuklarıma ve aileme ayırıyorum.

Gelecek için farklı planlarınız var mı?
Yurtiçi projelerimize yenilerini kazandırmak şu an için en büyük hedefim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.