Daphne Behar: ''Minimalizm trendi devam ediyor''

Moda gibi her yıl düğün trendlerinde de değişiklikler oluyor. Ancak trendlerden ziyade kendi hayallerinizin ve duygularınızın önemli olduğunu söyleyen ‘click celebration’ın yaratıcısı Daphne Behar, “klişeler, kurallar olmaksızın; aşk, coşku ve tutkunun ya

Daphne Behar: ''Minimalizm trendi devam ediyor''

RÖPORTAJ NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr
FOTOGRAFLAR KORAY IŞIK

Click Celebration by Daphne Behar bir hayalin gerçeğe yansıması... 5 yıl önce kurduğu markasıyla birbirinden keyifl i ve sıra dışı organizasyonlara imza atan Daphne Behar, kendi hayalinin izinde başkalarının hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyor... Daphne Behar ile bir gelerek, yeni sezon düğün trendlerini konuştuk.

Öncelikle Click Celebration'ı tanıyabilir miyiz?
Click Celebration by Daphne Behar bir hayalin gerçeğe yansıması aslında. Bundan 5 yıl önce önce benim ve sonra elimin dokunduğu ulaşabildiğim herkesin hayallerinin gerçeğe dönmesini düşledim ve Click Celebration doğdu. Click; dinamik, araştırmacı, yenilikçi, heyecanlı konsept danışmanlığı veriyor. Konsept danışmanlığının yanı sıra styling, sürprizi, eğlencesi bol, heyecan verici özel gün organizasyonları gerçekleştiriyoruz.

Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?
Yaratıcı ve sıra dışı her şey Click'in ilgi alanına giriyor. Güçlü ve kreatif dekorasyona sahip özel kutlamalar ya da kişiye özel organizasyonları ve etkinlikleri içinde barındıran kutlamalar da buna dahil. İnsanlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak en keyif alınası kutlama anlarında onların yanında olmak bizim için bir zevk. Doğum günü, düğün, lansman tüm bu organizasyonlarda yaratıcılığımızı aktararak bu özel günleri unutulmaz ve daha anlamlı kılmak bizim için bir keyif. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek ve yaratıcı düşüncede sınır tanımamak çok önemsediğimiz bir konu. Bunun için Click ekibi bir organizasyonun en başından sonuna kadar her türlü ince ayrıntıyı düşünüyor. Bir düğün organizasyonunda gelin ve damadı çok iyi tanıyabilmek, onlar gibi düşünerek yaratıcı fikirlerimizi hayata geçirebilmemizi sağlıyor.

Her yıl düğün trendleri değişiyor mu? Moda mı belirliyor düğün trendlerini de?
Trendler evet her sene değişiyor; tıpkı moda gibi. Özellikle düğün seremonilerine trendlerin değil, duyguların yön vermesini daha anlamlı buluyorum. Click adına benim o çiftten aldığım ilham, sezonun renklerinden aldığım duygu gibi unsurlar bir bütünün parçalarını oluşturur. Her düğün organizasyonu kendi içinde tek ve biriciktir. Gelin ve damadın enerjisini yansıtır. Mekan seçiminden süslemelere kadar her şey bu doğrultuda yaratılır. Yani çok çılgın bir çifte sadece sezon modası olduğu için bembeyaz, romantik bir düğün tasarlanamaz. Sınır, klişeler, kurallar olmaksızın; aşk, coşku ve tutkunun yansıması en güçlü trenddir.

Bu yıl düğün trendlerinde neler göreceğiz?
Her şeyde olduğu gibi farkındalığımız arttıkça klasik ve olması gerekenden ziyade kişiselleştirilmiş konseptler bu yıl hepimize daha çok heyecan verecek inancındayım. After party'ler de yine popülerliğini koruyor. Seremoni sonrası eğlence interaktif olabilmeli, gelen herkesi içine alabilecek fikirler olmalı. Tabii ki düğün deyince önce doğallık saflık geliyor hepimizin aklına... Düğünü sadece bir geceye sığdırmak sıkıştırmaktansa; bir gece öncesi bir gün sonrası uzun masalar, kahkahalar, daha çok özel ve güzel anı biriktirmek çok güzel geliyor bana. Minimalizm bu sene yine devam. Ama benim vazgeçilmezim; üç boyut tavandan sarkan çiçek veya ışık gibi her türlü yaratıcı fikri destekleyecek materyal (gülüyor).

Düğün mekanları son zamanlarda beach ve kır konseptine kaydı. Siz bu mekanlar için nasıl hazırlıklar yapıyorsunuz?
Farklı mekan fikirleri çok hoşuma gidiyor; çift ne seviyorsa ona uygun bir mekan içerisinde bir hikaye oluşturulabilir. Bu hikaye çerçevesinde bütün gecenin konsepti bütünleşir. Bahçe, orman, kumsal belki bir galeri veya helikopter pisti; her yer bir masala dönüşebilir ve masalın konusu çifti yansıtabilir.

Düğün törenindeki detaylar arasında en sevdiğiniz detaylar nedir?
Fotoğrafa ve sonrasında bizde bıraktığı enerjiye çok düşkünüm. Bu benim kişisel zevkim. Düğünlerde de klasik fotoğraf köşeleri ve pozları yerine daha dinamik, anı yaşatan enerjiyi duyguyu yansıtan fotoğrafları seviyorum ve gelen misafirlere de böyle köşeler veya aksesuarlarla alanlar yaratmayı seviyorum. Bir de davetiye detayı önemlidir benim için. Bu konuda çok kuralcıyız. Açmadan çöpe atılan kağıtlar yerine davetiye fikri olarak kullanışlı ve yaratıcı fikirler üretmeyi seviyorum.

Bir mekanı, daveti, düğünü vs. kusursuz hazırlamanın püf noktaları nelerdir?
Bir düğünü kusursuz hazırlamanın püf noktası; yaptığını tüm çalışmaların içinde heyecanla ve aşkla çalışabilmek. Kendini organizasyona ait hissetmek, hayalini kurduğun şeyin içinde yaşamak, hiçbir şeyi atlamayıp detayları düşünmek, güzel bir iş çıkarmanın püf noktası.

İnsanların özel anlarına dokunuyorsunuz. Bu ayrı bir haz olmalı...
İnsanların özel günlerini hayal ederken bahsettikleri heyecandan ilham alıyorum ve bununla bağlantı kuruyorum; müthiş bir haz. Heyecandan gözlerinin ışıldadığı bir saniyeleri var; işte orada karşılıklı bir duygu bütünlemesi oluyor. Ancak bağlantının içinde olunca anlaşılacak bir ışık; Click... Bir kutlama çoğu zaman karşınızdakine gösteremediğiniz özverinin ve değerin de simgesi olabiliyor. Onlarla bunu yaşamak; duyguların ifadesini gerçek hayatta gözle görülebilir bir şekle dönüştürmek gerçekten çok anlamlı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.