Zeynep Yılmaz: Elagan ve renkli bir ofis

Thanx Mimarlık’ın kurucusu Zeynep Yılmaz ile Zorlu Center’daki mimarlık ofisinde buluşarak yaşam stilini araladık.

Zeynep Yılmaz: Elagan ve renkli bir ofis

HABER GÜLÇİN İŞLER FIRAT gulcin.firat@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR BETÜL YAZICIOĞLU

Cemiyet hayatının sevilen, başarılı ve renkli bir ismi Zeynep Yılmaz. 2010 yılında ortağı Melda Aksu ile kurduğu Thanx Mimarlık şirketinde otel, iş yeri, mekan, ev gibi çok sayıda mekanın dekorasyonuna imzasını taşıdı. Zeynep Hanım şu sıralar Acarkent'te bir villanın dekorasyonunu bitirmek üzere, Levent'te ofis ve bir inşaat şirketinin örnek dairesi üzerinde çalışıyor. Yılmaz ile yoğun temposu arasında Zorlu Center'daki eğlenceli, dinamik ve renkli ofisinde bir araya gelerek ofiste bir gününe tanık olduk.

Sabahın ilk saatleri...
Zeynep Yılmaz için iki kız çocuğu annesi olarak gün tabii ki sabahın erken saatlerinde başlıyor. Kızları Yasemin ve Leyla Ilıcalı'yı okula gönderdikten sonra, Zorlu Center'daki evinin altında spor salonuna gidiyor ve ardından iş koşturmacası başlıyor. Ofise gelince ilk işinin ekibiyle kahve içip sohbet ederek, yapılacak işleri planlamak olduğunu söylüyor. Tabii ki bir mimarın günü ofiste toplantı ile geçmiyor, botları ve spor kıyafetleri giyinerek şantiyeye gitme zamanı.

"OFİSİM BENİM 2. EVİM. HUZUR BULDUĞUM, EV KEŞMEKEŞİNDEN KAÇTIĞIM, OLMAZSA OLMAZIM. ORTAĞIM MELDA VE EKİBİMİZLE YILLARDIR BİR ARADA BİRÇOK PROJEYİ BERABER TASARLADIĞIMIZ, YARATICI FİKİRLERİN ORTAYA ÇIKTIĞI BÜYÜLÜ BİR MEKAN."

Gün devam ederken...
"Şantiye ziyaretiyle beraber geç saatlere kadar 3D hazırlamalarla geçiyor" diyerek özetliyor günlük iş akışını. Yardımsever kişiliğiyle ve renkli sosyal hayatıyla da tanıdığımız Zeynep Yılmaz, Eş Başkanı olduğu Kansersiz Yaşam Derneği'nin de haftalık gerçekleşen toplantılarına vakit ayırıyor. Toplantıya giderken ceket, pantolon ya da tek parça bu sezonun da trendi tulum giyinmeyi tercih ettiğini söylüyor. Styling konusunda yakın arkadaşı Gökçe Çil'den destek aldığını da belirtiyor.

İPUCU:
"BENİM MESLEĞİMİ TERCİH EDECEKLERE VERECEĞİM EN ÖNEMLİ İPUCU GÖZLEM YAPMAYA, İLHAM KONULARINA VE KENDİNİ GELİŞTİRMEYE DİKKAT ETSİNLER. SADECE OKUYUP MEZUN OLMAK YETERLİ DEĞİL. SADECE ÇİZİM YAPMAK DEĞİL; O MEKANI CANLANDIRMAK, ÖZEL VE GÜZEL KILMAK ÖNEMLİ."

Artık dinlenme, keyif zamanı
Yılmaz geç saatlere kadar çalıştıklarında bile ofiste yorulmadıklarını söylüyor çünkü ofisleri çok konforlu ve zengin bir mutfağa sahip. Yorucu geçen bir günün sonunda deri Chester kanepesinde dinlenmeyi çok sevdiğini de belirtiyor.

"OFİSİMİN BİZİ YANSITMASINA VE ENERJİSİNE ÖNEM VERDİK. HER MEKANIN BİR ENERJİSİ OLDUĞUNA İNANIYORUM. MEKANLARIN ENERJİSİ NE KADAR RAHATLATICI OLURSA YARATICILIĞINIZ O KADAR ARTAR. VE TABİİ SIRA DIŞI OBJELERİ SEVDİĞİMİZ İÇİN OFİSİMİZ FARKLI AKSESUARLARLA DOLU."


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.