Kaan Karahan bu isme dikkat!

KAAN isimli kanalıyla Youtube’da dinlenme rekorları kıran Kaan Karahan, şu sıralar yeni cover’ını lanse etmenin heyecanını yaşıyor. Albüm hazırlığında olan müzisyene merak ettiklerimizi sorduk.

Kaan Karahan bu isme dikkat!

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ

Morning Light, Belki Zamanla, Benle Kalsan şarkılarıyla Youtube'da yoğun ilgi gören Kaan Karahan, şimdiye kadar müziğin hep arka planında çalışırken artık kendi eserlerini lanse etmenin heyecanını yaşıyor. Senarist, film yapımcısı, oyuncu Hakan Karahan'ın oğlu olan Kaan Karahan, liseden beri müzikle uğraşıyor ve bu alanda ilerlemeye kararlı. Los Angeles'ta yaşayan sanatçı, kendi müziğinde pop, r&b, rock türlerini karıştırmayı tercih ediyor.

Müzik tutkunuz nasıl başladı?
Liseye geçtiğimde müziğe adım atmaya çalıştım. Orkestraya girdim ancak ilerleyemedim. Müzikale girmeye çalıştım ama 'kötü söylüyorsun' deyip almadılar. Şimdi keşke o ana dönebilsem diyorum. Hiçbir enstrümanı doğru çalamam ancak küçüklüğümden beri müziğe çok ilgiliydim, çevremde hep çok yetenekli sanatçı vardı ve çok iyi müzisyen gördüm. Sanırım onlar beni çok besledi ve yönlendirdi. Yeni vokal dersleri almaya başladım. Kendi sevdiğim şarkıları arabada söyleyerek başladım.

Üniversite eğitiminiz ne üzerine?
Miami Üniversitesi'nde çift dal yaptım, işletme ve müzik işletme okudum. 4.5 sene önce şu anki prodüksiyon partnerim Jimmy ile tanıştım. Onun ortağı da Metin Kumru idi. Onların stüdyosunda onların beat'lerine müzik yazıyordum. Müzik olarak beraber büyüdük diyebilirim, o zamandan bu yana beraberiz.

Kendi şarkılarınızı yapmaya nasıl karar verdiniz?
Hep kendi adıma bir şey yapmak istiyordum. Derken Türkiye'de biraz da babamın ısrarıyla iki şarkı yaptım. İlk deneylerimdi, Türkçe yazmak benim alışkın olduğum bir şey değildi. Senelerdir yapmaya çalıştığım İngilizce idi, bu iki şarkıdan memnunum ama İngilizce'de kendimi daha iyi ifade ettiğimi düşündüm. O iki şarkıyı çok sevdiğim Harun Tekin'le kayıt etmiştim. Türkçe şarkılar proje gibiydi ama çok memnunum, sonuç pozitif oldu. Liseden beri İngilizce yazdığım 80-90 şarkım vardır.

Siz kimleri dinliyorsunuz?
Ezel'i severek dinliyorum, şarkıları çok inovatif, hangi melodiyi söylüyorsa Türkçe'yi de çok iyi uyarlıyor. Çok beğeniyorum tarzını, Türkiye'de tutacağını düşünmezdim. Ayrıca The Weeknd ve Dua Lipa dinlerim.

Youtube'da şarkılarınızın çok dinlemesi sizi nasıl etkiledi?
Şarkıların sevilmesi, çok bildirim almam tabii beni çok mutlu etti. 25 yaşımdayım ama teknolojiyle aram çok iyi değil, Instagram'ı daha yeni düzenledik. Cover ilk adımımdı. Müziğimiz tamam, sosyal medyamız da tamamlandı artık paylaşacak çok şey var.

Müzik tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?
Pandeminin ortasında çıkardığım parça İngilizce. O şarkı biraz daha deneysel ama benim sevdiğim bir şarkıydı. R&b gibi başladım, küçüklüğümden beri rock dinlediğim için onu da eklemek istedim. Tarzımı hip hop, pop, r&b, rock arasında bir tarzda tanımlayabilirim. Morning Light şarkısı olabilecek en karışık tarzdaydı. Genellikle farklı türleri karıştırmayı çok seviyorum. Türkçe şarkılarım daha romantik ve melankolik diyebilirim. Klipler de bu havada çekildi. Babam çekti, onun tarzı hep sadedir. Herkesin bir ayrılığı vardır, herkesin bir özlemi vardır, kendi yüzleştiğim duyguları klibe koymak istedim. Klipte nasıl hissettiğimi şarkının müziği belirliyor. Dinlediğin müziğe girince ruh halin değişiyor gerçekten. Notalar o duyguları yaşatıyor, o yüzden genel tema üzerine oluyor yazdıklarım. Kliplerde de bunu yansıtmaya çalıştık.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.