En yakın komşu adası: Kos

Türkiye’ye en yakın Yunan adası olan ve Bodrum’dan ulaşımın çok kolay olduğu Kos, karakteristik özellikler taşıyan tarihi şehir merkezi, plajları ve restoranlarıyla Türklerin favori tatil rotaları arasına girdi.

En yakın komşu adası: Kos

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Yunan adası Kos, hem Bodrum'a yakınlığı hem de ucuzluğuyla Türklerin favori tatil rotalarından biri haline geldi. Ege'nin en karakteristik Yunan adası sayılan Kos'a, yılda 1 milyonun üzerinde turist geliyor. Bodrum Yarımadası'nın 8 mil açığında bulunan Kos'a, hem Turgutreis'ten hem de Bodrum Limanı'ndan her gün birçok sefer yapılıyor. Ayrıca adada bir de havalimanı var. 1500'lü yıllarda Türklerin hakimiyetine geçen ada, 1912'de İtalyan, 2. Dünya Savaşı'nda da Almanlarca idare edildi. 1947 yılında ise tamamen Yunanistan'a bırakıldı. Bu zengin tarihinden dolayı adada kilise ve sinagogun yanı sıra cami de bulunuyor.

Kos'un ana yerleşim birimleri; Kardemena, Kefalos, Tigaki, Antimachia, Mastihar, Marmari ve Pyli... Kardemena, daha çok genç İngiliz tatilcilerin geldiği bir yer ve bu yüzden burada çok sayıda gece kulübü var. Eğlence Kardamena'da yer alırken, alışveriş ve kültür Kos merkezinde bulunuyor. Sakinlik arayan ve dinlenmek isteyenler ise tatilini Mastihari'de geçiriyor. Kos'un merkezindeki tarihi şehirde, beyaz badanalı binalar, pek çok otel ve restoran ile gece kulüpleri bulunuyor. Merkezdeki Barlar Sokağı da çok meşhur. Tarihi limanıyla da dikkat çeken ada, tıp biliminde önemli bir yere sahip olan Hipokrat'ın da doğum yeri. Şehir merkezindeki bir ağaç 'Hipokrat Aağacı' adıyla anılıyor.

Kos'un sahilleri, çok temiz kumsallarla bezenmiş. Birbirinden güzel plajları bulunan Kardemena, Kefalos, Tigaki, Antimachia, Mastihari, Marmari ve Pyli gibi koyları Kos'un en bilinenleri. En ünlü plajlar ise; Exotic Beach, Magic Beach, Sunny Beach, Banana Beach, Paradise Beach ve Camel Beach...

Kos'un merkezinden 4 km uzaklıktaki Selveri Plajı ise doğal güzelliğiyle her göreni büyülüyor. Her Yunan adası gibi Kos'ta da birçok restoran ve taverna var ve hepsinde çok lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Deniz mahsullerinin en iyilerinin servis edildiği küçük restoranlarda artık Türkçe mönüler bile yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.