Keşfedilmemiş güzellikler ülkesi Namibya

Afrika’nın en güvenli ülkelerinden Namibya, doğal güzellikleri ve farklı kültürüyle turistleri kendine çekiyor. Orman, deniz, çöl, vahşi yaşam gibi birçok özelliği bir arada barındıran ülke fotoğraf meraklıları için ise tam bir cennet...

Keşfedilmemiş güzellikler ülkesi Namibya

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Seyahat amacınızdan biri de fotoğraf çekmek ise, Namibya çok iyi bir seçenek. Olağanüstü doğal manzaralara sahip olan ülkede görülmesi gereken ikonik destinasyonlar arasında, yıldızlarla dolu bir gökyüzü manzarası sunan Skeleton kıyıları ile kayalık ve engebeli manzaralara sahip Spitzkoppe kampı başta geliyor.
Cape Cross'tan Walvis Körfezi'ne uzanan fok ve flamingo kolonileriyle karşılaşabileceğiniz doğal yol ise size başka bir dünyaya gelmişsiniz hissini yaşatacak. Spitzkoppe Dağı genellikle 'Afrika'nın Matterhorn'u' olarak adlandırılır çünkü Alpler'in en güzel zirvesine benziyor. Burada hem günbatımında hem de gün doğumunda renk ve doku değiştiren parlak turuncu kayalar sizi bekliyor. Görmeye değer yerler arasında muhteşem kumsallar ve Alman mimarisi ile ünlü Swakopmund da Namibyalıların tatil mekanı. Şehir, 1892 yılında Atlantik kıyısı ile Namib Çölü arasında olağanüstü bir konumda kurulmuş.
Çöller cansız görünse de gerçekte tam tersi; neredeyse 650 kuş türü ve 80 büyük memeli türü yaşıyor. Dünyadaki en büyük özel doğa koruma alanı olan Erindi Özel Koruma Alanı'nı kaplıyor ve aslanlar, çitalar, gergedanlar, zürafalar ile filler dahil yaklaşık 20 bin yaban hayvanı yaşıyor. Burası, safaride, cep telefonu zumunda ustalaşmak için mükemmel bir fırsat sunuyor, çünkü hayvanları kısa mesafeden ve detaylarda yüksek hassasiyetle gözlemlemenizi sağlıyor.


Namibya nispeten küçük bir ülke, ancak inanılmaz derecede çeşitlilik sunan bir kültüre sahip. Aralarında çok çeşitli yerli kabileler dahil 12 farklı etnik grup var. Köylere gidip arkadaş canlısı ve barışçıl yerel halkın portrelerini çekebilirsiniz.
Birçok Hollywood filminin çekildiği Namibya çöllerini de mutlaka görmelisiniz. Çölde de çok güzel fotoğraflar çekeceğinizi garanti edebilirim. Bu arada Huawei, fotoğraf tutkunlarına ilham vermek için gizli güzellikler öneriyor. Öneriler arasındaki Namibya gibi az bilinen yerlerin şaşırtıcı güzelliğini Huawei P30'un kamerasıyla ölümsüzleştirebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.