Aborjinlerin modern şehri! Brisbane

Avustralya’nın en büyük şehirlerinden Brisbane, tam bir yaz tatili şehri. Aborjinlerden izler de taşıyan şehirde hem denizin keyfini çıkarıp hem de modern şehrin nimetlerinden faydalanabilirsiniz.

Aborjinlerin modern şehri! Brisbane

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Bu hafta size uzaklarda bir şehir tavsiye edeceğim. Avustralya'nın en büyük üçüncü şehri olan Brisbane'den söz ediyorum. Queensland eyaletinin başkenti olan Brisbane, tam bir tatil şehri. Ülkenin denizi ve kumuyla ünlü 'Altın Sahil' şeridinin yakınında yer alan şehir, deniz-kum-güneş turizmi açısından çok popüler bir yer. Avustralya yerlileri olan Aborjin kabilelerinin yüzyıllardır yaşam alanı olan şehir, bu yüzden de kültürel yapısı ve mimarisi ile de büyük ilgi görüyor. Farklı bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz Brisbane'de, City Botanic Gardens yerel halk ve gelen tüm ziyaretçilerin uğrak noktası. Fındık ve sakız ağaçları arasında bisiklete binip, tahta bir kayık eşliğinde nehirdeki pelikanları ve su ejderlerini görebileceğiniz City Botanic Gardens'da daha yapılabilecek birçok güzel şey var. Queensland Sanat Galerisi ve Queensland Devlet Kütüphanesi'ni içerisinde barındıran dev kültür kompleksi Queensland Kültür Merkezi de bu turistik alan içerisinde bulunuyor. Şehirde görülmesi gereken önemli bir eğlence rotası ise, Brisbane Çarkı adı verilen dev dönme dolap... Dünyaca ünlü dönme dolaba binerek, şehri 360 derecelik bir açıdan görmenin keyfine varabilirsiniz.

Brisbane'de şehir merkezinde ve yakın çevresinde çok güzel plajlar var. Sakin bir ortamda denizin keyfini çıkaracağınız plajlar olduğu gibi eğlenceli saatler geçirebileceğiniz beach club'lar da bir hayli fazla. Brisbane'de yeme-içme konusunda çok fazla alternatifi bir arada bulmanız mümkün. Okyanus ülkesi olmanın avantajı ile deniz ürünleri çok çeşitli. Açık havada yemek yeme keyfini yaşamak isterseniz South Bank Parklands'a gidebilirsiniz. Burada birçok restoran seçeneği bulunuyor. Alışveriş yapmayı seviyorsanız, şehrin en ünlü alışveriş adreslerinden Queen Street Mall'a gidin. Kafelerin trafiğe kapalı yollara kadar taştığı, aralarında ünlü markaların mağazalarının yer aldığı Queen Street Mall'a geniş bir zaman ayırmanızda fayda var. El sanatlarının satıldığı Brunswick Street'de de otantik hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tatilcilerin ilgisini çeken Çin Mahallesi de bu sokakta yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.