Ege Denizi'nin en romantik adası Santorini

Yunanistan’ın ünlü adası Santorini; coğrafi özellikleri, muhteşem günbatımı, çok lüks butik otelleri ve Yunan mutfağının en iyi örneklerini sunan restoranlarıyla özellikle çiftlere romantizm dolu bir tatil vadediyor.

Ege Denizi'nin en romantik adası Santorini

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Ege Denizi'nin olduğu kadar dünyanın da en romantik adalarından biri olan Santorini, bu unvanı fazlasıyla hak ediyor. Volkanik bir ada olan Santorini, ilk bakışta coğrafi özellikleriyle etkiliyor. Adanın batı tarafında, büyüleyici manzaraya sahip uçurumun tepesine konumlanan Fira ve Oia en turistik yerler. Bu bölgede, muhteşem manzaralı barlar, restoranlar ve oteller sıralanmış. Turistik tesislerin yanıbaşındaki bembeyaz tipik Yunan adası evlerinde ise yerli halk yaşıyor.
Fira'ya göre daha şık ve butik bir yer olan adanın kuzey ucundaki Oia, hem günbatımı manzarası hem de birbirinden güzel butik otelleri ile ünlü. Konaklamak için en iyi seçeneklerin başında, Oia'da uçurumun tepesindeki kayaların içine oyularak açılan oteller geliyor. Santorini'nin en önemli ritüeli; Caldera'daki bar ve restoranlarda içkinizi yudumlayarak günbatımını izlemek... Günbatımında müthiş bir manzara sizi romantizmin doruklarına çıkarmaya yetecektir. Geceye, Yunan mutfağından seçenekler tadabileceğiniz bir lokanta veya tavernada devam edebilirsiniz. Oia'dan arabalarla ulaşılan ya da yüzlerce basamak ile aşağıya inilen deniz kenarındaki balıkçı limanı Ammoudi'de sahil kenarındaki restoranlarda güneş batarken Uzo eşliğinde deniz mahsulleri yemeden dönmemek lazım.


Fira ve Oia'dan denize girmek imkansız olsa da adanın doğusundaki Kamari sahilinde bulunan Perivolos Beach, Türkbükü'nü aratmayan yan yana dizilmiş beach club'ları ile size bu imkanı sunuyor. Volkanik karakterden dolayı kumunun siyah olduğu bu plaj bölgesindeki beach club'lar çok kaliteli ve üstelik akşamüstü partileri de çok meşhur.
Santorini'de volkanik toprağı yüzünden hemen hemen tek yetişen üzüm. Özellikle beyaz ve tatlı şarapları ile ünlü adada birçok yerel şarap üreticisi bulunuyor. Adanın iç bölgelerinde bulunan şarapevlerini gezmek isterseniz, Volcan'ın mahzenlerine uğramadan ayrılmayın.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.