''Güzellik sağlıklı bir cilt ile başlar''

Güzellik konularındaki güven veren yaklaşımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Naz Çapar Beauty & Aesthetics’in kurucusu Naz Çapar ile danışanlarına sunduğu hizmetler ve bilinçli güzelleşme üzerine konuştuk.

''Güzellik sağlıklı bir cilt ile başlar''

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF KORAY IŞIK

Zeki olduğu kadar, girişimci ruhuyla da dikkat çeken, ayakları yere sağlam basan biri 'Naz Çapar Beauty & Aesthetics'in kurucusu Naz Hanım. İşini aşkla yapanlardan ve hep yenilikler peşinde koşanlardan kendisi. Şimdilerde Nişantaşı'nda açığı yeni güzellik merkezinin heyecanı içinde olan Çapar ile güzellik anlayışını ve merkezinde hizmete sunduğu uygulamalar üzerine keyifli bir sohbeti paylaştık.

Naz Hanım, öncelikle sizi biraz daha yakından tanıyarak röportajımıza başlayalım istiyorum. Bize kendinizden ve güzellik merkezinizi açana kadarki geçen süreçten bahsedebilir misiniz?
Benim asıl mesleğim hemşirelik ve üç yıl boyunca İstanbul'un en prestijli iki hastanesinde çalışma fırsatım oldu, mesleğim adına güzel bir deneyimdi. Daha sonra dil eğitimi için Londra'ya gittim, okula giderken bir yandan da çalıştım. Londra'da sağlık turizmi şirketimi kurdum. İşimin onaylandığı dönemde de ne yazık ki pandemi hayatımıza girdi ve bu anlamda pek bir çalışma yapamadım. İngiltere'de hemşirelik diplomanız var ise dolgu, botoks eğitimi alıp uygulayabiliyorsunuz. Ben de estetiğe fazla ilgi duyduğum için bu eğitimlere katıldım, bunun yanı sıra kalıcı makyaj eğitimlerimi de aldım. Aslında hedefim Londra'da bir estetik ve güzellik merkezi açmaktı fakat pandemi tüm dengeleri değiştirdi ve şu an da buradayım. Üç ay önce Nişantaşı'nda kendi güzellik merkezimi açtım.

Merkezinize gelen misafirlerinize sunduğunuz hizmetler neler?
Burada bizimle çalışan çok iyi bir doktorumuz var, dolgu-botoks işlemi uyguluyor. Kalıcı makyaj uygulamalarımız var; microblading, pudralama işlemi dediğimiz micropigmentasyon, dudak renklendirme, kalıcı eyeliner, dipliner, kirpik lifting, ipek kirpik ve kaş laminasyonu. Tüm bunlara ek olarak, tırnak uygulamalarımız da bulunuyor; protez tırnak, jel tırnak, kalıcı oje ve manikür gibi. Tabii Dermapen ve bb glow gibi cilt uygulamalarımız da var.

Burada uyguladığınız cilt bakımlarının içeriği hakkında neler söylersiniz?
Kesinlikle güzellik denince akla gelen ilk şey makyajdan ziyade sağlıklı bir cilt görünümü oluyor. Cildimiz bizim için çok değerli. Merkezimizde cilt bakımı uygulaması olarak Dermapen işlemi uyguluyoruz. Sıradan cilt bakımı işlemlerinin (buhar verilmesi, akne ve siyah nokta sıkılması) uygulanmasını desteklemediğimden dolayı Dermapen ağırlıklı çalışıyoruz. Bebek surat dediğimiz baby face görünümüne ulaşmak için en güzel yöntem kesinlikle bu. Bu işlem gözenekli, yağlı ya da fazla kuru, akne izleri olan ve güneş lekelerine sahip cilt tipleri olanlar için çok uygun. Danışanlarım tarafında da geri dönüşleri harika oluyor. Çok sorunlu bir cilt değilse eğer hemen hemen dört seans yeterli oluyor. Tabii yine de gidişatı cildimiz belirliyor.

Kaş ve kirpiklerin bakımı da son dönemlerde üzerinde durulan konulardan. Sezondaki kaş trendleri neler?
Son zamanların en trend işlemleri kesinlikle kaş ve kirpik laminasyonu. Aslında yabancı mankenlerde daha önce de sık gördüğümüz bir görünümdü ama bizde yeni yeni yaygınlaştı. Kaşları yukarı doğru tarayıp sabitlemek yüzü otomatikman yukarı çekiyor ve sanki botoks uygulanmış bir görünümüne ulaştırıyor. Ben de o fresh görüntüyü çok sevenlerdenim. Kirpiklerde ise yoğunluktan ziyade sanki tek kat rimel sürülmüş görünüm olan ve bizi makyaj yapmaktan kurtaran kirpik lifting son zamanların en aranan uygulamalarından. Merkezimizde kaş işlemleri olarak; microblading (kıl tekniği), micropigmentasyon (pudralama tekniği), kaş laminasyonu ve kaş silme işlemleri uyguluyoruz. Kirpikler için ise ipek kirpik ve kirpik lifting işlemlerimiz mevcut.

Kariyerinizde gelecekle ilgili sizi heyecanlandıran yenilikler var mı?
Benim en büyük avantajım sağlık alanında bilgi birikimimin olması ve kendi güzellik merkezimi çok genç yaşta açabilmek. İnsan sağlığı ve güzelliği her zaman ilgimi çeken bir konu oldu. İlk önce kendi alanımla ilgili bütün uluslararası eğitimleri tamamlayıp bunu danışanlarıma sunabilmeyi hedefliyorum. Bunların gerçekleştiğini görebilmek, danışmanlarımın yanımdan mutlu ayrılması da beni çok mutlu ve motive ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.