Rosella Karabacak Annesine İthaf Ettiği Yemek Kitabını Tanıttı

"Beyaz Kiraz Reçeli" yemek kitabının imza günü daveti, Alkent Minoa'da yapıldı.

Rosella Karabacak Annesine İthaf Ettiği Yemek Kitabını Tanıttı

Rosella Karabacak, ailesinin nesiller boyu aktardığı Sefarad yemek kültürünü “Beyaz Kiraz Reçeli" adlı kitabında ölümsüzleştirdi. “Beyaz Kiraz Reçeli" kitabı, son dönemlerin popüler “Kitap kafesi” Alkent Minoa’da 7 Mayıs’ta düzenlenen özel bir lansman ve imza günüyle tanıtıldı. Etkinliğe cemiyet ve iş dünyasından seçkin davetliler katıldı.


Adını, Rosella Karabacak’ın annesi Ester Ennekavi’nin dillere destan beyaz kiraz reçelinden alan kitap; pırasa köftesi, erikli balık gibi özgün tariflerle İstanbul’un çok kültürlü mutfak mirasına ayna tutuyor. Rosella Ennekavi Karabacak’ın özenle derlediği tarifler, Hülya Ekşigil’in anlatımıyla hayat bulurken, İstanbul Sefarad mutfağının incelikli gelenekleri çağdaş sofralara taşınıyor. Türk misafirperverliğinin ve İstanbul’a özgü tatların izlerini taşıyan bu kitap, hem nostaljik hem de yenilikçi bir mutfak deneyimi sunuyor.


Yaklaşık 500 konuğun katıldığı davette, Şirin Yalçın, Siren Ertan, Esra Çavuşoğlu, Başak Pelister, Elif Dürüst, Nil Bentürk, Aslın Ilıcak, Selin Habbab, Zeynep Üstünel, Sevan Bıçakcı, Özcan Tahincioğlu, Neşet Yalçın, Esra Tümen ve Mine Kalpakçıoğlu gibi isimler de yer aldı.