Serinleten ve fit tutan yaz tarifleri

Mutfakta harikalar yaratan Sinem Ekşioğlu, Arda Türkmen ve Revna Çakır Sarigül’e yaz günlerinde hem serinleten hem de fit tutan tari̇flerini̇ sorduk. Hazırlayın malzemenizi̇ ve girin mutfağa; Bu içecekler ve yiyecekler sizi̇ hem içeri̇ğiyle mutlu edecek h

Serinleten ve fit tutan yaz tarifleri

HAZIRLAYAN GÜLÇİN İŞLER FIRAT gulcin.firat@sabah.com.tr

ARDA TÜRKMEN
SERİNLETEN LİMONATA VE FİT TUTAN SALATA

'Arda'nın Mutfağı' programı i̇le evlerimize de konuk olan ünlü şef Arda Türkmen, yaz aylarında hem serinleten hem de tatlı ihtiyacımızı karşılayacak olan limonata i̇le fit tutan mercimekli̇ etli̇ salata tari̇fini̇ verdi.

LİMONATA
Malzemeler:
6 adet büyük boy limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 litre soğuk su
½ demet taze nane

Hazırlanışı:
Limon ve portakalların kabuklarını bir kaba rendeleyin. Üzerine şeker ilave edin ve elinizle iyice ovun.

Ardından üzerine sıcak su döküp şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Kabuklarını rendelediğiniz portakal ve limonların suyunu sıkıp şekerli karışıma ilave edin.

Limonata özünü süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine su ve nane yaprakları ilave edip servis edin.̇

MERCİMEKLİ ETLİ SALATA

Malzemeler:
150 gr bonfile – 4 adet
Tuz, karabiber

Salata için:
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
10, 12 adet yeşil zeytin
5, 6 dal maydanoz
1 avuç ceviz
Sosu için:
1 yemek kaşığı hardal
1 adet limon suyu
Tuz, karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bonfilenizi 150 gramlık 4 eşit parçaya dilimleyin.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
İzli bir tavayı iyice ısıtın. Tava iyice ısınınca
bonfileyi tavaya alın her bir tarafını 3 dakika
pişirin. Eti kenara alın ve soğumaya bırakın.
Yeşil mercimeği haşlayın.
Közlenmiş biberi jülyen doğrayın.
Yeşil zeytinleri dilimleyin.
Maydanozu ince ince doğrayın.
Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın.
Bir karıştırma kabına limon suyu, hardal,
tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin ve
karıştırın. Salatanın üzerine sosu gezdirin.
Dinlendirip soğuttuğunuz bonfileyi ince
dilimleyerek salatanın üzerinde servis edin.

SİNEM EKŞİOĞLU
PAVLOVA VE ÇİLEKLİ BUZLU ÇAY

Five O'clock'un yaratıcısı, işletmeci̇ şef Sinem Ekşioğlu, o muhteşem pastalarıyla aklımıza kazınan mutfağından pavlova ve çi̇lekli̇ ice tea tari̇fi̇ verdi.

PAVLOVA
Malzemeler:

5 yumurta beyazı (oda sıcaklığı)
200 gr toz şeker
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
20 gr mısır nişastası
1 paket labne peyniri
200 gr çiğ krema
4 tatlı kaşığı bal
Yarım limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:
Yumurta beyazı, tuz ve şeker kar haline gelene dek çırpılır. Ardından sirke ve nişasta ilave edilir. Porsiyon ya da büyük boy nasıl arzu ediliyorsa ona göre form verilir. Bir kapta 1 paket labne peyniri, 200 gr çiğ krema, 4 tatlı kaşığı bal, yarım limon kabuğu rendesini diğer malzemelerle çırpın. Dolapta soğumaya bırakın. Servis öncesi taze kırmızı meyveler ile dekore ederek sunabilirsiniz.

STRAWBERRY ICE TEA
Malzemeler:

Yarım kilo çilek
100 gr bal
15 yaprak taze nane
Yarım limon suyu
1.5 litre su
Taze lavanta ya da yenilebilir yapraklarla yapılan buz küpleri...

Hazırlanışı:
Çilekler ayıklanarak iri parçalar halinde kesilir.
5 su bardağı su ile 90 dereceye gelene dek kaynatılır.
Ardından bal ve nane ilave edilir ve 10 dk demlenmeye bırakılır.
İçerisinden çilek ve nane yaprakları süzülerek, 3 su bardağı soğuk su
ilave edilerek şoklanır ve en son limon suyu eklenir.
Buzlu bardağa alınarak servis yapılır.

REVNA ÇAKIR SARIGÜL
FİT TUTAN SMOOTHIE'LER

Sağlıklı yaşam influencer'ı, fit tari̇fleriyle dikkatimizi̇ çeken şef Revna Çakır Sarıgül, mutfağından prati̇k ve lezzetli̇ yaz meyvesi̇ şeftali̇ i̇le hazırlayabi̇leceğiniz iki̇ smoothie tari̇fi̇ verdi.

DOYURUCU ŞEFTALI VE CHIALI SMOOTHIE
Malzemeler:
1 adet şeftali
1 adet muz
1/4 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı chia tohumu

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri blender veya mutfak robotuna atıp iyice karıştırın.
Hazır olan karışımı bardaklara servis edin ve dilerseniz üzerine tarçın ve chia tohumu ekleyip keyfini çıkarın.

SİNDİRİME YARDIMCI PROBİYOTİKLİ SMOOTHIE KASESİ
Malzemeler:

1 adet donmuş şeftali
1 adet donmuş muz
1/4 su bardağı laktozsuz kefir
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri blender veya mutfak robotuna atıp iyice karıştırın.
Hazır olan karışımı kaseye yerleştirin. Dilerseniz üzerini kuru dut, ay çekirdeği, hindistancevizi ve chia tohumu ile süsleyerek tüketin.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.