Buse Terim Bahçekapılı: ''Mutfak benim terapi alanım''

Hepimizi etkisi altına alan pandemi sürecinde “Evde Kal” çağrılarına uyarak evlerimizde kaldık hem kendimizi hem de sevdiklerimizi düşünerek. Evde kaldığımız bu günlerde de hemen hepimiz evlerimize daha bir özen gösterir olduk; kimimiz odasını yeniden dek

Buse Terim Bahçekapılı: ''Mutfak benim terapi alanım''

Haber: Gülçin İşler Fırat gulcin.firat@sabah.com.tr

İki çocuk annesi Buse Terim Bahçekapılı, evde en çok vakit geçirdiği yerin mutfak ve kızları Nil ve Naz'ın odası olduğunu söylüyor. Bahçekapılı burada geçirdiği vakitte neler yaptığını anlattı.

*Korona günlerinde evde bir köşe değil ama en çok vakit geçirdiğim iki yer var. Biri mutfak, diğeri de kızlarım Nil ve Naz'ın odası.
*Mutfak bu süreçte adeta benim terapi alanım gibi oldu. Yemek yaparken sevdiğim müziği dinliyor bir yandan da kahvemi içiyorum. Yemek yaparken hiçbir şey düşünmüyorum. Kızlar uyuduktan sonra uzun zamandır okumayı istediğim kitaplarımı okuduğum salondaki koltuğum da korona günlerinde bana iyi gelen köşelerden biri.
*Nil ve Naz'ın oyun odası da çocuklarımla çocuk olduğum bir alan. Burada onlarla gülüp, eğlenip kendi çocukluğuma dönüyorum. Onlarla geçirdiğim her an benim için çok özel. Onlarla sürekli yeni şeyler keşfetmek, onların keşfedişini izlemek inanılmaz keyifli oluyor.
*Çocuklarla evde daha fazla vakit geçirdiğimiz için evin birçok köşesinde eşyaların yeri değişti. Ama ben biraz düzen ve tertip sevdiğim için mümkün olduğunca normal hayatımızdaki düzeni tutturmaya çalışıyorum."

BİR GÜNÜ NASIL GEÇİYOR?
Günümüz sabah erken saatlerde çocukların uyanmasıyla birlikte başlıyor. Önce onların kahvaltı saati, sonrasında bizimkisi başlıyor. Eşim sabah sporunu yapıyor, sonrasında birlikte kahvaltı yapıyoruz. Çocuklar öğle yemeğini yedikten sonra öğlen uykusuna yatıyorlar. Ben de o arada sporumu yapıyorum. Akşamüstü çocuklara ve eşime sağlıklı atıştırmalıklar ve akşam yemeğini hazırlıyorum. Kızlarla birlikte ve ayrı olarak vakit geçiriyoruz. Akvite saatleri, kitap okuma saatleri derken akşam nasıl oluyor anlamıyorum. Akşam yemeği ve banyo sonrası uyku zamanına geçiliyor. Biz de onlar uyuduktan sonra evin sessizliğinin tadını çıkartıyoruz (gülüyor). Geceyi genelde dizi ya da film izleyerek noktalıyoruz.

ÖNERİLER:
DİZİ: OZARK VE WHEN, THEY SEE US
FİLM: GÖRÜNMEYEN MİSAFİR

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.