Şahika Ercümen: ''Her gün öğreniyorum''

Hepimizi etkisi altına alan pandemi sürecinde “Evde Kal” çağrılarına uyarak evlerimizde kaldık hem kendimizi hem de sevdiklerimizi düşünerek. Evde kaldığımız bu günlerde de hemen hepimiz evlerimize daha bir özen gösterir olduk; kimimiz odasını yeniden dek

Şahika Ercümen: ''Her gün öğreniyorum''

Haber: Gülçin İşler Fırat gulcin.firat@sabah.com.tr

Dünya dalış rekortmeni, milli sporcu Şahika Ercümen, karantina sürecini ailesinin yanında Çanakkale'deki evlerinde geçiriyor. Ercümen bu dönemde kendine vakit ayırdığını söylüyor.

*Antrenmandan işlere, projelere koşturduğum, dinlenmeye vakit ayıramadığım çok yoğun bir dönemdeydim. Evden çıkmamak en çok ihtiyacım olan şeydi. O yüzden bu süreci motivasyonumu yüksek tutarak, her gün öğrenerek geçiyorum.
*Nefes ile ilgili az ve kirli bilgi olduğu için hafta sonları canlı nefes çalışmaları yaptırıyorum.
*Sualtı ile ilgili bir çocuk kitabı yazma hayalim vardı, yayın evi ile son düzlüğe geldik, korona süreci sonrası kitabı çıkartmak istiyoruz.
*Keşke bir süre spordan ve işlerimden mahrum kalmayacağım bir dönem olsa da onların yanında bir süre rahat rahat kalkabilsem derdim. Bilim kurgu filmi gibi giden korona günleri hiç aklıma gelmemişti tabii ama sanırım istediğim oldu.

BİR GÜNÜ NASIL GEÇİYOR?
Ailemi 2 gün ziyarete gelmiştim ve tam o zamanda 'Evde Kal' çağrısı başladı. Bende bu belirsiz süreçte onların yanında kaldım. Açıkçası kendi evim değil, kaldığım oda lise yıllarımdan kalan eşyalarımın olduğu bir oda fakat kendime göre beni yansıtan bir köşe oluşturdum; buraya çiçekler, mumlar ve arşivlerde bulduğum plakları koydum. Mini bir sosyalleşme köşesi oldu bana; az ve öz. Şanslıyım ki beni yaşama bağlayan denizi bu köşeden görebiliyorum. Burada kitap okuyorum ve meditasyon yapıyorum. Normalde dalışta olmam gerekiyordu, en azından formda kalabilmek için evde kuvvet antrenmanları yapıyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.