Sanat ile gelen pozitif enerji

Lüks moda markası Loıis Vuitton, Fransız sanatçı Luckylefthand ile işbirliği yaparken Paris'in ünlü caddesinde renkli sanat çalışmasına öncülük yaptı. Ünlü marka bu hareketiyle adeta insanlara umut aşılıyor.

Sanat ile gelen pozitif enerji

HABER GÜLÇİN İŞLER FIRAT gulcin.firat@sabah.com.tr

Hikaye aslında çok eskilere dayanıyor. Şöyle ki; bundan bir asır önce, 1920'lerde Gaston-Louis Vuitton, ''Caddeyi mutlu bir yer haline getirelim'' der. Gel zaman git zaman derken bu sözü 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir anda hayatımızı 180 derece değiştiren pandemi dönemine denk gelir. Ünlü moda markası Louis Vuitton, sanatçı Luckylefthand'den, Pont Neuf Köprüsü karşısında konumlanan Paris merkez ofisinin ön cephesini renklendirmesini istedi. 1982 doğumlu genç Fransız sanatçı, binanın 280 m2'lik ön cephesini kaplayan 14 renkli ve eğlenceli duvar resimleriyle mevcut karantina sürecinde çevreye pozitif hisler yayarak önemli bir hareketin de adeta öncüsü oldu. Luckylefthand, Louis Vuitton Merkez Ofisi'ni '9 Renk, 9 Göz ve 9 Kalp'' ile donattı.

Luckylefthand'in sonsuz bir özgürlüğe sahip olduğu bu özel çalışmada, daimi ilham kaynağı Hossegor etkisi hissediliyor. 1960'lı ve 70'li yılların estetiğinden esinlenen sanatçı, minimalist ve sentezlenmiş bir stille, yoldan geçenleri andan uzaklaşmaya ve Hossegor semalarına seyahat etmeye davet ediyor. Sanatçının imzası haline gelen sembollerden ellerin yer aldığı duvar resimlerinde, renkli geçişler ve primitif şekiller sadece akrilik boyalar kullanılarak oluşturuldu. Ellerin fiziksek olarak 1.5 metre aralıklarla yer alması ise mevcut zihniyetimize temsili bir gönderme yapıyor. Luckylefthand, bu duvar resimleri ile içinde bulunduğumuz geçici döneme gönderme yaparken, aynı zamanda yaz tatilini çağrıştırıyor. Böylece parizyenlerin bu süreçteki kısa ve hızlı gezintilerine renk getirmeyi amaçlıyor. Sanatçı, duvar resimlerinin parlak ve doygun renkleri ile gökkuşağının büyük ve kavisli çizgilerinin şu anda hepimizin ihtiyaç duyduğu pozitif enerjiyi getirmesini umut ettiğini belirtiyor. Belki bu akımın devamı gelecek ve sanat ile güzelleşen ünlü caddeler içinde bulunduğumuz bu dönemde hepimize iyi gelecek…

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.