Fazıl Say’dan Türkiye’de İlk Kez: “Mother Earth” ve “Mozart ve Mevlana”

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 27 Aralık’ta Volkswagen Arena’daki geleneksel yıl sonu buluşmasında iki büyük eserini Türkiye’de ilk kez sahneleyecek.

Fazıl Say’dan Türkiye’de İlk Kez: “Mother Earth” ve “Mozart ve Mevlana”

Konserin ilk bölümünde, Fazıl Say’ın gezegenimizin geleceğine dair güçlü bir çağrı niteliğinde kaleme aldığı ve Japonya’da ilk seslendirilişi gerçekleşen ‘Mother Earth’ başlıklı piyano konçertosu, Türkiye prömiyerini yapacak. İklim krizine dair dramatik ve duygu yoğunluğu yüksek bir anlatım taşıyan eser, piyanoda Fazıl Say ve Şef Nil Venditti yönetimindeki Fazıl Say Festival Orkestrası eşliğinde yorumlanacak.


Programın ikinci yarısında, Say’ın uzun yıllara yayılan düşünsel ve müzikal katmanlar içeren büyük yapıtı ‘Mozart ve Mevlana’ Türkiye’de ilk kez; Şef Nil Venditti ve Koro Şefi Volkan Akkoç yönetiminde, soprano Görkem Ezgi Yıldırım, mezzosoprano Ezgi Karakaya, tenor Mert Süngü, bas Burak Bilgili, ney sanatçısı Burcu Karadağ, kudüm sanatçısı Aykut Köselerli ve Fazıl Say Festival Orkestrası & Korosu eşliğinde sahnelenecek.