2024 Michelin Seçkisi

İstanbul, İzmir ve Bodrum'da 2024 Michelin Yıldızı kazanan ve Michelin Tavsiye Listesi'ne giren restoranlar belli oldu.

2024 Michelin Seçkisi

Haber: Gülçin İşler Fırat


Michelin Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum’un yeni restoran seçkisini duyurmanın mutluluğunu yaşıyor. Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de ve 19’u Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü. 


8 restoran, Bib Gourmand Ödülü aldı.


İstanbul'da 77 restoran listeye girdi


İstanbul seçkisine yeni eklenen 25 restorandan 2’si birer MICHELIN Yıldızı alırken, 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü. Böylece İstanbul’daki restoran listesi 77’ye yükseldi.


İstanbul'da 1 yıldız kazanan restoranlar: Araka, Arkestra, Mikla, Neolokal, Nicole, Sankai by Nagaya


Ödül töreninde yaptığı konuşmada seçkiye dair bilgiler paylaşan Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “Müfettişlerimiz bu yıl bir kez daha İstanbul mutfak seçkisinin cazibesine kapıldı. Karma kültüre sahip bir dünya şehri olan İstanbul, klasik Türk meyhanelerinden, son moda veya uluslararası restoranlara, aynı zamanda tam anlamıyla bir mutfak deneyimi sunan rahat restoranlara kadar oldukça zengin bir gastronomik panoramaya sahip. İkinci seçkiye bu yıl eklenen 2 yeni Michelin Yıldızı da dahil olmak üzere şehrin dört bir yanına yayılmış 24 yeni restoranın yer aldığı 2024 Seçkisi, aynı zamanda gelenekleriyle de gurur duyan cesur şefler neslinin yönlendirdiği gastronomi standartlarındaki yükselişi de gözler önüne seriyor" dedi.


Fatih Tutak


Yerel mutfak sahnesinin zirvesinde yer alan Turk Fatih Tutak ise hazırladığı mükemmel ve rota değiştirmeye değer tabaklar sayesinde, iki Michelin Yıldızı ile Michelin Rehberi’nin 2024 seçkisinde yer almaya devam ediyor.


4 Yeni Michelin Yıldızlı Yeşil Restoran


Michelin Rehberi’nin 2024 seçkisinde 3’ü İzmir’de, 1’i de İstanbul’da olmak üzere 4 yeni Michelin Yeşil Yıldızlı restoran yer alıyor. Michelin Yeşil Yıldız, gastronomi alanındaki çevreye duyarlı olma konusunda öncü restoranları onurlandırıyor ve aynı zamanda bu konuda gerçekten tutkulu ve ilham verici mutfakları keşfetmeye çalışan gurmeler için güvenilir bir kaynak görevi üstleniyor. 


İzmir’den OD Urla, Vino Locale ve Hiç Lokanta, İstanbul’dan ise Circle by Vertical Michelin Yeşil Yıldız ile ödüllendirilen restoranlar arasına girdi. Geçen yılın seçkisinde yer alan Neolokal’in Michelin Yeşil Yıldızı’nı korumasıyla, Michelin Rehberi’nin 2024 seçkisinde Michelin Yeşil Yıldız ile ödüllendirilen restoran sayısı 5’e yükseldi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.