Aslıhan Sabancı'dan Ramazan Pideleri

Tescilli güzel ve ödüllü yemek kitaplarının yazarı Aslıhan Koruyan Sabancı, ramazan pideleri yaptı

Aslıhan Sabancı'dan Ramazan Pideleri

Haber: Gülçin İşler Fırat


Glutensiz, şekersiz, sağlıklı içeriklerle hazırlanmış yemek kitaplarıyla ödüller alan cemiyet hayatının ünlü ismi Aslıhan Koruyan Sabancı, ramazan ayında pide tarifleriyle sofralarımıza konuk oluyor. Glutensiz, balkabaklı, ıspanaklı, pancarlı ve sütlü pideler yapan Aslıhan Hanım, bu pideleri yakın çevresinden dostlarına da göndermiş. Sağlıklı tariflerle mutfağını zenginleştirmek isteyenlere de ıspanaklı pide tarifini sosyal medyasında paylaştı. Aslıhan Hanım’ın tarifleri Glutensiz Şekersiz Gurme Lezzetler kitabında yer alıyor.


 

Ev Yapımı Glutensiz Rafine Şekersiz Ispanaklı Ramazan Pidesi:


Malzemeler:


1 bardak taze sıkılmış ıspanak suyu

½ bardak süt

1 yemek kaşığı pekmez

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı kuru maya

1 yumurta

½ bardak zeytinyağı

5 bardak saf yulaf unu


Hazırlanışı:


1)Ispanak suyunu ve sütü derin bir kabın içerisine koyun.

2) Mayayı, zeytinyağını, tuzu, pekmezi, yumurta beyazını ilave edin ve bir dakika mayanın kabarmasını bekleyin.

3)Yulaf ununu eleyerek kabın içerisine ilave edin, yoğurun.

4)Hamurun üzerini örterek bir saat mayalandırın.

5)Elinizi ve tezgahınızı unlsyın, hamuru üç parçaya ayırın.

6)Üç parça hamurdan üç ayrı pide açarak hazırlayın, pideleri yağlı kağıt üzerine yerleştirin, pidelere çatal ile yatay ve dikey çizgiler çizin, etrafından 1-2 cm içeriden dairesel bir çizgi çizin.

7)Ayırdığınız yumurta sarısını iki yemek kaşığı su ve iki yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak pidelerin üzerine sürün.

8)200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (30 dk) pişirin.




6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.