2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndan renkli kareler

Avustralya ile Yeni Zelanda'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı bu yıl 9'uncusu düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’ndan renkli kareleri derledik.

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndan renkli kareler

Hazırlayan: Gülçin İşler Fırat



2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası tüm hızıyla devam ediyor ve renkli görüntüleriyle futbolun renkli dünyasını da aralıyor. 11 ve 12 Ağustos tarihinde çeyrek final oynayacak takımlar belli oldu. 11 Ağustos’ta oynanacak maçlarda İspanya –Hollanda ve Japonya-İsveç karşılaşmaları olacak.12 Ağustos’ta oynanacak maçlarda ise İngiltere- Kolombiya ve Avustralya- Fransa karşılaşmaları olacak.


FIFA Kadınlar Dünya Kupası, FIFA tarafından kadın millî takımları arasında düzenlenen, dört yılda bir yapılan futbol turnuvası. 1991 yılında ilk kez Çin’in ev sahipliğinde yapılan turnuvanın ilk ve son şampiyonu ABD olmuştur. Bu yıl ise ABD, İsveç’e son 16 turunda penaltılarda 5-4 yenilerek kupaya veda etti.





FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu, The Best FIFA Kadın Futbolcu seçilen, Marta Vieira da Silva, Brezilyalı milli futbolcu, turnuvanın en çok konuşulan ismi oldu.




6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.