Bir kebapçı belgeseli

Gaziantep'ten gelip İstanbul'da bir kebap restoranı efsanesi yaratan Arif Develi'nin hayatı belgesel oldu. "Arif Olmak" adlı belgesel, 6 Haziran'da bir galayla tanıtılacak.

Bir kebapçı belgeseli

Gaziantep’te dedesinin 30 metrekarelik restoranında 6 yaşındayken çalışmaya başlayan Develi Restoranları’nın kurucusu Arif Develi, 22 yaşındayken İstanbul’a geldi ve Samatya’da açtığı restoranla ‘Develi’ efsanesini yarattı. Şimdi bu efsane, ‘Arif Olmak’ belgeseliyle gelecek kuşaklara aktarılacak. Arif Develi için oğlu Nuri Develi, vefa niteliğinde bu belgeseli hazırlattı. Arif Develi’nin hayatının anlatıldığı belgeselde, sanatçılardan aile fertlerine, dostlarından birlikte çalıştığı ustalara kadar pek çok kişi Arif Develi ile ilgili anılarını paylaştı, Arif Develi tecrübelerini aktardı, esnaflığın ve zanaatkarlığın temelleri Develi’nin hayatından karelerle anlatıldı. Belgeselin gösterimi 6 Haziran’da Zorlu PSM’de, Erol Evgin’in konser vereceği lansmanla gerçekleşecek. Develi Restoranları’nın kurucusu 79 yaşındaki Arif Develi’nin öyküsü, 111 yıl öncesine uzanan bir tarihin tanıklığı aynı zamanda... Develi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam eden 1944 doğumlu Arif Develi, dedesi tarafından 1912 yılında Gaziantep’te kurulan Develi Restoran’da henüz 6 yaşındayken çalışmaya başladı. 22 yaşındayken tek başına geldiği İstanbul’daki ilk restoranını Samatya’da açarken, başarı destanının temellerini de attı. Bugün restoranın 14 şubesi ve bine yakın çalışanı var.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.