Pratik ve lezzetli fırında hindi tarifi

Yılbaşını yansıtan lezzet olan fırında hindi tarifini sizler için derledik. Protein yönünden son derece önemli bir kaynak olarak hindi etini özellikle fırında pişirerek daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Büyükten küçüğe herkesin afiyetle yediği bir yeme

Pratik ve lezzetli fırında hindi tarifi

Özellikle çalışanlar yılbaşı akşamında hangi yemekleri pişireceğini düşüyor olabilir. Hem pratik hazırlanan hem de çok lezzetli olan fırında hindi tarifimiz ile siz de sevdiklerinize güzel bir sofra sunabilirsiniz.

Malzemeler:

-1 bütün hindi
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-4 yemek kaşığı tereyağı
-4 su bardağı ılık su
-3 yemek kaşığı tavuk bulyon
-2 yemek kaşığı kuru maydanoz
-1 tüm kuru soğan
-Tuz, karabiber

Yapılışı:

Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayın. Hindiyi yıkayarak içini temizleyin, derisini atmamaya özen gösterin. Derin ve büyük bir tepsiye hindiyi koyduktan sonra hazırlamaya başlayın.

İki göğüse denk gelecek şekilde derinin altına ikişer kaşık tereyağı koyun. Hindinin içerisine tüm soğanı koyduktan sonra, isteğe göre küçük küçük dilimlenmiş havuç ve patates parçaları ekleyin.

Ayrı bir kapta ılık su, tavuk bulyon ve kuru maydanozu karıştırın. Bu karışımı hindinin üzerine dökün. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin.

Folyo ile kapattığını hindiyi 3.5 saat kadar fırında pişirin. Daha sonra folyoyu çıkarın ve tekrar fırında 45-60 dakika kadar pişirin.
İçinin piştiğinden ve dışının kızardığından emin olun. Gerekirse bir çatal yardımıyla kontrol edin. Pişen hindiyi fırından çıkarın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Sonrasında servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.