Düğün öncesi ışıldama tüyoları

Gelin adayları için düğün öncesi hazırlıklarda estetik işlemler de önem teşkil ediyor. Peki, kararında dokunuşlar sunan, hızlı sonuç veren, az masraflı ve risk teşkil etmeyen o uygulamalar neler?

Düğün öncesi ışıldama tüyoları

"Evlilik törenleri öncesinde özellikle düğün öncesi hazırlık aşamasında yaptırılacak ameliyatlar ve estetik işlemlere olan artan talep dikkat çekiyor. Ancak bu ameliyat ve girişimlerin zamanlamasına dikkat edilmesinde fayda var. Aksi takdirde yeterli iyileşme elde edilemeyeceği için arzu edilen sonuç düğünde ortaya çıkmamış olabiliyor" diyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof Dr Reha Yavuzer, gelin adayları için düğün öncesi hangi işlemler, ne zaman yapılmalı sorusunun cevabını veriyor.

Kişinin kendini güzel görmesi hepimiz için en önemli motivasyon. Bu nedenle sadece düğünlerde değil her zaman genç ve güzel gözükmek önemli. Ancak genç derken bir parantez açıp bunun yaşının genci ve iyisi olduğunu belirtmek lazım. Aksi takdirde kontrolsüz gençlik hırsı, kişiyi başkalaştıran ve doğal güzelliğinden uzaklaştıran en büyük tehdit. Peki, kararında güzellik için neler yapalım? Reha Yavuzer, hızlı sonuç, az masraf, az risk ve kimseye de belli etmeden yapılabilecek o popüler uygulamaları yazdı.

DÜĞÜNE 1 HAFTA KALA YAPILABİLECEKLER
Burada önce Rene Facial profesyonel cilt bakımından bahsedelim. Güzelliğinizin anahtarı cildinizde saklı. Bu nedenle güzel olmak için en önce cildinize bakmalısınız. Profesyonel bir bakımla yola çıkmakta fayda var. Derinin üst tabakasının temizleneceği ve nemlendirici ve besleyicilerin derin tabakalara inmesini sağlayan bu bakım, derinizin zaman içerisinde kaybettiği ışıltıyı ve rengi size geri vererek belki de güzelliğiniz için en önemli adımı atmanızı sağlayacaktır. Özel ürettirilmiş solüsyonlar ve vakumla gerçekleştirilen Rene Facial, yaklaşık 30 dakikalık ağrısız bir uygulama. Düğünden yaklaşık bir hafta öncesine kadar haftada bir, üç dört kez yapıldığında maksimum etki görülecektir. Diğer uygulama ise kimyasal peeling. Şayet kullanılan kimyasal peeling yüzeysel etkili ise bu takdirde düğünden 7 gün önce yapılması yeterli olacaktır. Yüzeysel peeling'lerde sadece birkaç saat süren kızarıklıklar olmakta ancak etkinliğin ortaya çıkması bir haftalık zamanı almaktadır. Milano Gençlik Peeling yine düğün öncesi daha sıkı ve parlak gözükmek amacıyla önerdiğimiz bir uygulama. Yirmi dakikalık ağrısız bu uygulamayı da bu önemli güne bir hafta kala yaptırmak yeterli. Botulinum toksin (Botoks, Dysport) uygulamaları ise diğer seçenek. Yorgun bir yüz, düşük kaşlar ve iki kaş aranızdaki sizi kızgın gösteren kırışıklıklardan da hızlı ve kolay kurtulmak mümkün. Botoks veya Dysport adıyla bilinen ilaçlar ile daha dinamik ve genç gözükmek olası. Yapım yeri ve dozları kişiye göre belirlenen bu uygulama tüm dünyada güzelleşme için yapılan işlemler arasında açık ara bir numarada. Düğünden 10 gün önce yapılması yeterli olur. Etkinin tam oturması için ortalama geçen süre 7-10 gündür. Bu nedenle 10 gün öncesinde yapılan bir botulinum toksin uygulaması, gelin adayının düğününde tam etkiye sahip olmasını sağlar.

DÜĞÜNE 2 HAFTA KALA YAPILABİLECEKLER
Burada önce dolgu uygulamalarından bahsedelim. Yıllar içinde derinleşen gülme çizgileri, yuvarlaklığını kaybeden elmacık kemiklerimiz ve adeta suyunu çekerek incelen dudaklar da güzelliğimizin üzerine bir gölge gibi gelebiliyor bazen. Bu durumda da dolgular imdadınıza yetişiyor. Kaliteli dolgular güvenle ve kolaylıkla bu sorunlarımızı ortadan kaldırarak daha genç ve güzel gözükmemizde faydalı. Düğünden 15 gün önce yapılması yeterli olur. Bu süreç, oluşabilecek şişlik ve morluklar için yeterli olacaktır. Düğün öncesinde en çok tercih edilen dolgu bölgesini dudaklar oluşturmaktadır. Elmacık kemiklerinin belirginleşmesi ve dolgun dudaklar gelin adayının tüm güzelliğini ortaya çıkartacaktır. Volite nem enjeksiyonu da cildinizin nem ihtiyacını karşılar, bu işlemi düğüne 2 hafta kala yaptırabilirsiniz. Basit bir enjeksiyon olan bu işlem, deri altının nemlenmesini ve cildinizin daha parlak ve diri olmasını sağlayacaktır. Düğünden yaklaşık 2 hafta öncesinde yaptırabileceğiniz vitamin enjeksiyonları, cildinizin parlak ve canlı olmasını sağlayacaktır. Morarma olasılığı her enjeksiyonda olduğu gibi vitamin enjeksiyonunda da olduğu için düğüne 10 günden daha az zamanınız kaldıysa yaptırmayı önermiyoruz.

DÜĞÜNE 3 HAFTA KALA YAPILABİLECEKLER
Ellipse lip laser, dudaklarınızın daha güzel görünmesini sağlar, dudakların kalınlaşmadan kırışıklıklarının açılmasına, daha genç ve sağlıklı gözükmesine yardımcı olur. Tek seanslık uygulama sonrasında günler içerisinde etkisini göstermeye başlayan dudak lazeri, 3 hafta gibi bir zamanda sonuçlarını tam olarak gösterir.

DÜĞÜNE 4 HAFTA VAR
İstenmeyen yağlardan kurtulmak ve daha ince bir gelin olmak için ameliyatsız soğuk lipoliz pek çok kişinin tercihi. Bölgesel fazlalıkların -8 dereceye kadar soğutulması ile elde edilen yağ dokusundaki azalmayı yaklaşık 3-4 hafta içerisinde görmek mümkün. Uygulanacak bölgeye ve yağ kalınlığına göre tek seansta bile gözle görünür sonuçlar elde etmek mümkün.

DÜĞÜNE 2 AY VAR
Coolaser, düğüne 2 aydan daha fazla zamanınız varsa, bebeksi bir cilt elde etmek için yaptırabileceğiniz bir uygulama. Derinin üst tabakasını tamamen yenileyen bu sistem için iyileşme periyodu gerekiyor. Sonuçların tam kendini göstermesi için de aylar. Bu nedenle idealde düğünden 3-4 ay önce yaptırılması uygundur.

DÜĞÜNE 3 AY VAR
BBL Foreveryoung, gelin adayımız 40'lı yaşlarda ise yüz ve özellikle de boyun ve dekolte bölgesinde sıkılık önemli. İşte bunu elde etmek ise BBL forever young protokolü ile mümkün. Üç ay öncesinden tedaviye başlamak sizi düğüne hazırlar. Ağrısız 40 dakikalık 4-6 seansın, 2 haftada bir uygulanması kollajen üretimini artırırken, var olan lifleri de sıkılaştırır.

AMELİYATLARIN ZAMANLAMASINA DİKKAT EDİN
Evlilik hazırlıkları içerisinde yapılacak estetik ameliyatlar önemlidir. Zamanlamasının iyi yapılması gerekir. Bu nedenle bedeninizde evlilik öncesi ameliyat ile düzeltilmesini veya güzelleştirilmesini istediğiniz bir yer varsa, bu işi yolun başında planlayıp hayata geçirmekte fayda var. Peki, bu ameliyatların zamanlaması nasıl olmalı?

Meme küçültme veya meme dikleştirme:
Bu operasyonlar düğünden en az 6 ay öncesinde yapılmalıdır. Aslında günlük yaşantıya ameliyattan 4-5 gün sonra dönmek mümkün. Ancak ameliyat izlerinin solmaya başlaması ve meme şeklinin yerleşebilmesi için aylara ihtiyaç duyulur.

Karın germe:
Bu operasyon, düğünden en az 6 ay öncesinde yapılmalıdır. Hem ameliyat izlerinin solmaya başlaması hem de karın dokusunun şeklinin yerleşebilmesi için aylara ihtiyaç duyulur.

Meme büyütme:
Düğünden 2-3 ay önce yapılması yeterli olur. Meme büyütme işlemi çok küçük kesilerden yapıldığı için hızlı bir iyileşme süreci beklenir.

Estetik burun ameliyatı:
Düğünden 1-2 ay önce yapılması burun ameliyatları için yeterli olmaktadır. İyileşme aslında her ameliyatta 1,5-2 yıla kadar uzamaktadır ancak 2-3 aylık periyod tamamlandıktan sonra burun son şekline yakın bir hal alır.

Estetik göz kapağı ameliyatı:
Eğer hem alt göz kapağı hem de üst göz kapağı beraber yapılıyorsa bu takdirde 2-3 aylık zaman gerekir. Şayet sadece üst göz kapağı yapılacaksa bu takdirde düğünden sadece 1 ay önce yapılması yeterli olur.

Liposuction:
Yağ alma işlemlerinde incelme aylar içinde gerçekleşmektedir. Her ne kadar morluk ve şişlikler 2-3 hafta içerisinde yok olsada incelmenin belli bir noktaya ulaşması için liposuction ameliyatının düğünden 2-3 ay önce yapılmasında fayda olur.

Kaş kaldırma:
Kaş kaldırma ameliyatları saç için de gerçekleştirilir. Bu ameliyat da düğünden 1 ay önce yaptırıldığı takdirde kişi bir aylık iyileşmeyi takiben yeterli görsel sonuca ulaşabilir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.