Tülin Şahin: '' Annelik dedikleri kadar varmış''

Tülin Şahin, 6 aylık kızı Siena Leyla’yla, Şamdan Plus’ın sayfalarına konuk oldu... Şahin ile hem bu özel günü hem de pandemi sırasında bebek sahibi olmanın duygusal zorluklarını konuştuk.

Tülin Şahin: '' Annelik dedikleri kadar varmış''

HAZIRLAYAN NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Geçtiğimiz kasım ayında ilk bebeği Siena Leyla'yı kucağına alan ünlü model Tülin Şahin, eşi Pedro Noronha ve bebeğiyle birlikte karantina günlerini geçiriyor. Şahin, ilk Anneler Günü için oldukça duygusallaştığını söylüyor.

Karantina sürecinde bebeğinizle zorlanıyor musunuz?
Tabii herkes için zor. Ama aslında bebek, çocuğa göre daha kolay bence. Çünkü çocuk parka gitmek isteyecek, dışarıda oyun oynamak isteyecek vs… Bebek size bağlı (gülüyor)… Bebekle evde çok güzel vakit geçiriyoruz. Ben normalde de çok ev seven biriyim. Çekimlerim dışında evden pek çıkmam. Bu yıllardır böyle. İnsanlar dışarıdan moda dünyasını çok gösterişli görüyorlar. Defileler, çekimler, seyehatlar ve bu tahminlerinden fazlasıyla yorucu. Dolayısıyla eve gelip arınmak istiyorsunuz. En azından ben öyleyim. Ben her zaman bebeğim olursa kendim her şeyi ile ilgilenmek istiyorum demişimdir. Öyle de oluyor. Doğumdan itibaren bu böyle. Onun her anına şahit olmak muhteşem bir duygu. Her gün adım adım büyüdüğünü görmek, hissetmek tarif edilemez.

Günlük rutininiz bu süreçte nasıl değişti?
Hiçbir şey değişmedi bende (gülüyor)… Çünkü ben normalde de evde kendi temizliğini, yemeğini vs yapan biriyim. TV programım için zaten ara sıra evi kullanıyorduk çekimler için. O da aynen devam ediyor.

Siena Leyla nasıl bir bebek?
Çok rahat çok sakin bir bebek. Neşeli, mutlu bir bebek. İki tane diş çıkarıyor ama sanki onları da sakin geçiriyor gibi geliyor bana. Gece 2-3 defa uyanıyor, onun dışında pek zorlamıyor. O uykusuzluk da işin tatlı yorgunluğu diyelim. Sabah erkenden kahkahalar ile uyanıyor ve ben tabii mest oluyorum, sanki geceleri defalarca uyanan ben değildim (gülüyor).

Eşiniz size yardımcı olabiliyor mu bebekle ilgili?
Hem de çok yardımcı oluyor. Her şeyi ile ilgileniyor. O da şu an herkes gibi home office.

İlerisi için neler hayal ediyorsunuz?
Rahatça bir yürüyüşe çıkmak sanırım… Ama bunlar şu an önemli değil. Şikayet etmeye, söylenmeye hakkımız yok. Dünyanın dört bir yanındaki kahraman doktorları, hemşireleri, tüm sağlık çalışanlarını gördükçe... Daha doğrusu hepimiz evde rahat olalım diye kendini feda etmiş herkese teşekkürler borçluyuz.

Anneler Günü yaklaşıyor. Neler hissediyorsunuz?
Evet, ilk Anneler Günü'm olacak, çok duygusal gerçekten. Çok şey hissediyorum tabii. Tarifi kolay olmayan, dünyanın en güzel duygularından biriymiş gerçekten anne olmak. Kutlama pek düşünmedim açıkçası. Belki son dakika aklıma bir şeyler gelir. Belki ona bir kart yazarım, belki bir mektup... İleride okuması için.

Yeni doğum yapmış annelere, neler söylemek istersiniz?
Bebekler her şeyi hissediyorlar, o yüzden sakin olmamız önemli diye düşünüyorum. Ve bu süreçte herkesin eskisinden daha çok birbirini düşünmesi lazım. Eskiden hiç düşünülmeden tüketilen her şeyin acısı çıkıyor şu an. Hepimizin birbirine eskisinden daha çok ihtiyacı var...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.