Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar!

Yalıkavak’ta doğa ile iç içe ferah bir atmosferin içinde kuyu tandır ve kuzu çevirmesi ile beğenilen Karski Et Lokantası, sunduğu benzersiz et çeşitleri ile yaz sezonunda konuklarını ağırlıyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar!

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Bodrum'da mandalina ve hünnap ağaçlarının içinde yer alan eski bir Rum evinde hizmet veren Karski Et Lokantası, ziyaretçilerine lezzetli et çeşitleri sunuyor. Kış aylarının tüm yorgunluğunun atılabileceği mükemmel bir tatilde damak tadını da göz ardı etmeyenler için Karski Et Lokantası lezzetli ve huzurlu bir seçenek oluyor. Mönüsü ile iddialı olan Karski Et Lokantası, sıcak başlangıçlarda mini içli köfte, kuru patlıcan dolması, yaprak ızgara ciğer ile kendine özgü lezzet sunuyor. Tereyağında kuzu böbrek dilimleri, koç yumurtası, uykuluk ve taş fırında altı saat pişirilen tereyağında işkembe sote, özellikle sakatat severlerin favorileri arasında yer alıyor.

Karski Et Lokantası'nda et çeşitleri, Balıkesir'de ve Bodrum'da kendilerine ait et tesislerinde işlendikten ve yeterli zaman dinlendirildikten sonra servis ediliyor. Karski'de etin cinsine göre kuyu tandır, kara fırın ve Arjantin tarzı ızgara ocaklarda özenle pişirilip konuklara sunuluyor. Servis aralarında sürpriz ikramlarla ve özenle seçilmiş güleryüzlü bir servisle konuklarına keyifli bir ortam yaşatıyor. Ana yemek lezzetleri arasında, mekana adını da veren kuzu karski, özenle hazırlanıyor. Kuzunun sırt bölümünden elde edilen karski, pişirilmeden önce sekiz gün dinlendiriliyor ve ardından dağ kekiği, karabiber, pul biber ve zeytinyağı ile harmanlanıyor. Karski Et Lokantası mönüsünün en tercih edilen lezzetleri arasında yer alan dana helva ise; odun ateşinde dokuz saatte pişiriliyor.

Kuzu tandır ve kaburga gibi etler için bir gün önceden sipariş vermek gerekiyor. Mekan, lezzetli yemeklerin cumartesi günleri canlı müzikle ve her gün kahvaltıda keman, piyano ve mandolin ile de konuklarına eğlenceli saatler yaşatıyor. Yalıkavak'taki Karski Et Lokantası, eski bir taş evde hizmet veriyor. Balıkesir'de ve Bodrum'da et entegre tesisi bulunan ve Bodrum Et'in sahibi Adnan Şen tarafından taş ev, doğal yapısına uygun olarak şık ve huzurlu bir et lokantasına dönüştürüldü. Bahçesinde mandalina ve limon ağaçları bulunan mekan, bahçe ve kapalı alanı ile toplamda 120 kişilik kapasiteye sahip. 2014 açılan Karski Et Lokantası, kışın da hizmet veriyor.

LALEZAR'DA TERAS KEYFİ BAŞLADI
Türkiye'nin ilk beş yıldızlı uluslararası oteli Hilton İstanbul Bosphorus'un favori mekanlarından Lalezar Meyhanesi, seçkin atmosferini ve leziz ikramlarını yaz boyunca terasa taşıyor. Lalezar, meyhane kültürünü layıkıyla yansıtan lakerda, fava, cacık, humus gibi birbirinden lezzetli meze çeşitleri; kebap, kuzu külbastı ve ızgara balık gibi Türk mutfağının önde gelen ana yemekleri; fıstıklı baklava, profiterol ve damla sakızlı sütlaç gibi tatlı seçenekleri ile de fark yaratıyor.
Lalezar, set mönü seçeneği de sunuyor. 8 çeşit soğuk ve 3 çeşit sıcak mezenin bulunduğu Lalezar'ın set mönü servisi zeytin ve domatesli zahter salata, kabak ve ceviz salatası ve isli çan biberi dolması gibi özel mezeler ile başlıyor. Sote Ege otları eşliğinde servis edilen içli köfte ve karides mantı gibi ılık mezelerden sonra, ana yemek olarak tercihe göre ızgara kelebek deniz levreği veya ızgara dana madalyon servis ediliyor. Lalezar Terrace, cuma akşamları canlı fasıl müziği eşliğinde konuklarına keyifli bir gece yaşatıyor.

YEPYENİ BİR DONDURMA MÖNÜSÜ
Mövenpick Hotel İstanbul, en sevilen dondurma klasiklerinin yanı sıra soğuk demleme Movenpick kahvesi, süper gıdalar ve süt ürünleri içermeyen lezzetler gibi günümüzün trendlerinden ilham alarak yorumladığı favori tatlardan oluşan yeni dondurma mönüsüyle lezzet düşkünlerine tatlı ve masum bir kaçamak yaşatıyor. 1969 yılında el yapımı olarak üretilen Mövenpick dondurmaları; Vanilya, İsviçre çikolatası, ceviz, karamel, espresso krokan, stracciatella, gibi tamamen doğal gurme lezzetlerden oluşuyor. Ayrıca gerçek meyve püresi veya meyve parçacıklarıyla hazırlanan frambuaz & çilek, passion fruit & mango, limonlu ve muzlu gibi sorbe çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Süt ürünleri içermeyen Mövenpick dondurma shake'leri sıcak yaz günleri için hafif bir alternatif.



AMERİKAN KAHVALTISI

İstanbul Etiler'de açıldığı günden beri yoğun ilgi gören Rustyfork, ünlü şef Murat Bozok'un danışmanlığında hazırlanan Louisiana ve Texas'ın en çarpıcı lezzetlerini sunuyor. Amerikan mutfağı odaklı mönüsü, iştah kabartan kokteylleri, ilham veren dekorasyonu, yaz keyfini şehrin merkezinde doyasıya yaşatan büyük bahçesi ve özgün konsepti ile yeme - içme dünyasında fark yaratmaya devam ediyor. Mekan, hafta sonuna özel, saat 10.00 - 15.00 arası servis edilen ve Amerikan mutfağının en çarpıcı tatlarını sunan kahvaltı mönüsüyle de büyük ilgi uyandırıyor. American Breakfast Plate başta olmak üzere kahvaltı mönüsünde 12 spesiyal yer alıyor. Gastronomi dünyasının yükselen trendlerinden bowl'lar da kahvaltı mönüsünün lezzetleri arasında yer alıyor.

BOĞAZ'IN YENİ BULUŞMA MEKANI
İstanbul'un en önemli buluşma noktası olmaya hazırlanan Oligark İstanbul, denize sıfır konumu ile eşsiz bir manzara ve şık bir dekorasyona sahip. Anıl Toroslu ve Burak Akkök'ün işletmesini yaptığı mekanın müzikleri, deneyimli DJ Ozan Bahtiyar'a emanet. Oligark İstanbul manzarası kadar farklı mutfak alternatifleri ile de ön plana çıkıyor. Ringa Balık, Oligark'da konuklarına meze ve balık çeşitleri sunarken, Londra ve Hollanda'da şubeleri bulunan Ali Ocakbaşı, lezzetli et çeşitlerini Oligark'da sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.