Keşfedilmeyi bekleyen mekanlar

Michelin yıldızlı Alman şef Michael Riemenschneider, Türkiye’deki ilk restoranını açtı. Ünlü şef, Karaköy’deki ‘Spektr by MR’ adlı restoranında özel lezzetlerinden oluşan bir mönü servis ediyor.

Keşfedilmeyi bekleyen mekanlar

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

MICHELIN YILDIZLI ŞEF KARAKÖY'DE RESTORAN AÇTI
Kariyeri boyunca Steigenberger Hotel ve Villa Hammerschmieder gibi lüks otellerde şeflik yapan, Fransız Pierre Gagnaire, Michel Bras ve Ingiliz Gordon Ramsay gibi önemli şeflerin yanında yetişen Michelin yıldızlı Alman sef Michael Riemenschneider, Türkiye'deki ilk restoranını Karaköy'ün merkezinde Spektr by MR adıyla açtı. Michelin yıldızının yanı sıra sef onur madalyasına da sahip olan Riemenschneider, konuklarına farklı deneyimler yaşatacağı 'finer-dining' konseptli restoranıyla, gastronomi dünyasına farklı bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Michael Riemenschneider, 15 yaşında tanıştığı gastronomi dünyasındaki kariyerini büyükannesinin mutfak kültüründen ve doğadan ilham alarak geliştirdiğini belirtiyor. Kendi geliştirdiği finer-dinnig teması ile dünya gastronomi literatürüne yeni bir kavram kazandıran Riemenschneider, özel lezzetleriniz Spektr by MR'ın özgün atmosferinde lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor.

Spektr by MR'da dünya mutfağının yanı sıra füzyon mutfağına ağt birbirinden lezzetli reçetelerini konuklarıyla buluşturan Riemenschneider, mutfağa olan aşkını "Kalbim, hep mutfakta olup yemek yapmak için attı" diyerek tanımlıyor. Istanbul'u yerli yabancı birçok kişiye ev sahipliğğ yapan büyük bir metropol oluşu nedeniyle Türk ve dünya mutfağının en iyi füzyonu olarak nitelendiren Riemenschneider, Spektr by MR'ın kendi konsepti olan finer-dining anlayışı ile özgün bir değer ve deneyim noktası olacağını söylüyor. Konukları kendilerini özel hissedecekleri bir mekanda özgün, kaliteli bir mönü anlayışı, üstün bir görsellikle ağırlayan sık ve pahalı restoranları tanımlamak için kullanılan fine-dining'ten esinlenilerek Michael Riemenschneider tarafından geliştirilen finer-dining teması, mönüler noktasında bir fine-dining restorana yönelik tüm beklentileri karşılıyor. Spektr by MR, bir fine-dining restoranından tek farkla resmiyetten uzak bir konsepti benimsiyor. Konukların resmi kostümlerle ziyaret etmek zorunda olmayacağı fakat yemek ve servis açısından üstün bir memnuniyetle ayrılabilecekleri bir mekan olan Spektr by MR, bütçe dostu olmasıyla da fark yaratıyor.

Spektr by MR'da Norveç ıstakozu olarak bilinen Langoustine'i imza yemeği olarak sunan Sef Michael Riemenschneider, öte yandan, basit malzemelerle kombine edilmiş güçlü yemeklerin mutfak yönetiminde merkezi rol üstlendiğine inanıyor. Spektr by MR sofralarına karnabaharı 21 ayrı teknikle taşıyan şef, yemeğin belirli kurallara dayanan kültürel bir sistem olduğunu ifade ederken aynı zamanda yaratıcı, sanatsal bir süreç olduğunun altını çiziyor. Birinci sınıf bir restoranın verebileceği her seyi aynı çatı altında sunan Spektr by MR, sağlıklı beslenmeye vurgu yapan spesiyalleriyle de gastronomi dünyasını hareketlendiriyor. Sıra dışı bir estetikle dekore edilen restoran, 'Duvarlarında Sanat' konseptiyle konuklarını sanata da doyuruyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.