Meghan Markle ve Prens Harry o gazetelerin sorularını cevaplamayacak!

Meghan Markle ve Prens Harry, dört İngiliz gazete grubundaki gazetecilerin sorularına cevap vermeyeceklerini açıkladı.

Meghan Markle ve Prens Harry o gazetelerin sorularını cevaplamayacak!

Daily Mail, Daily Mirror, The Sun ve Daily Express'in de aralarında bulunduğu bulvar gazetelerine karşı 'sıfır katılım' politikası benimsediklerini açıklayan Meghan Markle ve Prens Harryi bu kararlarıyla 'eleştiriden kaçınmayı' amaçlamadıklarını öne sürdü. Guardian gazetesine bir mektup gönderen Meghan ve Harry çifti, İngiliz medyasının büyük bir kısmı ile temasa girmeme kararlarının gerekçelerini sıraladı.

Çift adına gönderilen mektupta, medyanın, yüksek profilli eski kraliyet üyelerine ilişkin haber yapmak için 'her hakkı' olduğunu kabul ettikleri belirtilerek, "Bu politika eleştiriden kaçınmakla, herkese açık söyleşiyi engellemekle veya doğru haberleri sansürlemekle ilgili değildir" denildi.

"Sizin gibi, Sussex Dükü ve Düşesi de özgür basının demokrasinin temel taşı olduğuna inanıyor, özellikle de kriz zamanlarında" denilen açıklamada, "Gazeteciliğin ilk yükümlülüğünün gerçeklik olduğu düşüncesine katılıyorlar" ifadesi kullanıldı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.