Burcu Kıratlı, orijinal güzellik

Nevi şahsına münhasır karakterlerle karşılaşmanın epey zor olduğu şu günlerde, hali ve tavrı kendine has, samimiyetiyle şaşırtan biri Burcu Kıratlı. Kendisiyle Jowe Cosmetic ile çıktığı güzellik yolculuğunun heyecanını paylaştığımız bir çekimdeyiz.

Burcu Kıratlı, orijinal güzellik

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF LARA SAYILGAN
MODA EDITÖRÜ RUTKAY ÖZİŞ
MAKYAJ RIFAT YÜZÜAK
SAÇ FERİT BELLİ

Pozitif, ışıl ışıl, coşku dolu bir isim Burcu Kıratlı. Daha da önemlisi öyle gerçek ki, enerjisi bir anda karşısındakini de sarıyor, sempatik tavırlarıyla kendine hayran bırakıyor. Genç oyuncu şimdilerde Jowe Cosmetic ile gerçekleştirdiği işbirliğinin heyecanı içinde ama diğer bir taraftan da anlatacakları bununla sınırlı değil aslında. Ona niye bu denli içimizin ısındığının en net cevabı ise sorularımıza verdiği samimi yanıtlarda.

BURCU KIRATLI'NIN BACKSTAGE GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Nasıl gidiyor her şey, gündeminizde neler var şu aralar?
Bir yandan Jowe, bir yandan da yeni eve taşınma telaşı ve tatlı heyecanı var şu aralar gündemimde. Ama öte yandan yeni senaryolar okuyorum. Galiba benim için her şeyin yolunda gittiği bir dönem diyebilirim.

Son dönemlerde yeni bir heyecanınız var; Jowe X Burcu Kıratlı... Nasıl gelişti bu işbirliği, nasıl ilerledi süreç?
Jowe kaş şekillendirici ürününü zaten kullandığım için markayı tanıyordum. Severek kullandığım bir ürünün yüzü olmak ve marka ile adımın yan yana gelmesi çok keyifli bir iş çıkarmamızı sağladı. Jowe'nin yüzü olmam, uzun zamandır marka kurucusu Ali Keleş ve ekibinin istediği ve düşündükleri bir projeymiş. Teklif geldiğinde de Ali Bey ve ekibi ile bir araya gelip, hem çok keyifli, hem çok hızlı bir sürece girdik. Jowe ekibi çok genç, dinamik ve eğlenceli... Herkesin beğeneceğini umduğumuz, çok güzel ve farklı reklam filmleri çektik.

Son dönemde pek çok bakım ürünü çıkıyor, eminim sizinle çalışmak isteyenler de çoktur. Siz tercihinizi Jowe'den yana kullandınız. Sebeplerine değinelim mi?
Öncelikle benim ürünü sevmem ve inanmam gerek... Jowe'nin yüzü olurken aklımda hiç şüphe yoktu. Tamamen bitkisel, güçlü bir etkisi olması ve onu zaten kullanıyor olmam beni ilk andan daha etkilemişti.

Marka ile yakın zamanda dikkat çeken bir reklam filmi de çektiniz, pandemi döneminde sette olmak nasıldı?
Kamera karşısında olmak beni her zaman mutlu etmiştir. Kamerayla aramızda özel bir aşk var derim hep... Sette olmak çok keyifliydi. Jowe ekibi gerçekten genç, dinamik ve birbirinden tatlı isimlerden oluşuyor. Eğlenceli, bol çalışmalı, bir sürü planın yapıldığı sıkı bir 20 gün geçirdik.

Marka ile olan işbirliğinizin sonraki adımında bizleri bekleyen sürprizler var mı?
Evet, hem de çok fazla sürprizimiz olacak. Markanın sahibi Ali Keleş ve Jowe ekibi müthiş bir yıl planlaması yaptılar. Sürprizlere açık olun.

İçinde bulunduğu her işi disiplinle yapan biri olmanızın yanında, son derece sosyal birisiniz de. İş-özel hayat dengesini nasıl kuruyorsunuz?
Bu dengeyi kuramadığımız zamanlar da oluyor tabii ki... Ne kadar profesyonel, disiplinli de olsanız günün sonunda insansınız. Özellikle duygularıyla yaşayan ve duygu işi yapan biriyseniz bazen iç içe geçebiliyor hayatınız ve işiniz... Ama işimi ve işimin parçası olan her şeyi çok sevdiğim için "Kayıt" dendikten sonra benim için dünya duruyor.

Kendinizle ilgili sıkça iltifat alıyorsunuzdur. Duyduğunuz en güzel şey neydi?
İnsanlar onlara uğurlu geldiğimi söylerler. Bu çok hoşuma gidiyor. Başkasına bir şekilde iyi gelmek, uğurlu sayılmak çok güzel bir duygu. Bu da en güzel iltifat bence.

Bazen kıyafet seçimlerinizle eleştiri aldığınız da oluyor. Bu durum sizi nasıl etkiliyor?
Gülüyorum çünkü neye göre kötü, kime göre kötü? Güzellik, zevk, beğeni... Bunlar kişiden kişiye değişen göreceli kavramlar. Bu yüzden kimsenin kimseyi eleştirme hakkının olduğunu düşünmüyorum. Herkese her zaman her şeyi beğendiremezsin. Ama kendinde beğendiğin tarzı ve kendini güçlü hissettiğin kıyafetleri her zaman giyebilirsin.

Mutluluk nedir size göre? Hayatta 'mutlu olmak' sizce en çok ne ile bağlantılı? Neler tamam olduğunda mutluluk gelir?
Mutluluk, doyumsuz bir duygu. Aşk istersin gelir ama bazen yetmez. İş istersin gelir, zaman olur o da yetmez. Sağlık istersin yerindedir, yine de yetmez. Hep daha fazlasına sahip olma dürtüsü insanlığın doğasında var. Bana göre, hayatındaki güzelliklerin değerini bilmek, daha fazlasının hırsına girmemek gerçek mutluluktur.

Mutfakla aranız nasıl?
Yemek yapmayı çok seviyorum. Zaten ailemde herkesin eli lezzetlidir, bana da bu özellik geçmiş diyebilirim.

Son dönemlerde gelecekle ilgili neyi düşünmek sizi heyecanlandırıyor?
Yakın gelecekte Jowe'nin başarısını izlemek beni çok heyecanlandırıyor. Yaptığımız işe ve ürüne çok güveniyorum. Diğer bir yandan galiba artık setleri çok özledim ve içime çok sinen bir projeyle ekranlara geri dönme fikri kalbimi çarptırıyor.

Biraz da romantizm diyelim ve ilişkilerden bahsedelim. Eşiniz Sinan Bey ile olan ilişkinizde ilk yıllar ve son dönem değerlendirmesini nasıl yaparsınız?
Olgunluk... Galiba ilişkimizin başlarında ikimiz de biraz çocukluk ettik. Aşka güvenip, biz ayrılmayız diye düşünerek, birbirimizle inatlaştık. Bu da bizi zamanla yıprattı. Ama iki aylık ayrılık sürecinin ardından birlikte olmadığımızda her şeyin eksik olduğunu fark ettik. Şimdi ikimiz de hem daha özverili, hem daha anlayışlıyız.

RÖPORTAJIN VE FOTOĞRAFLARIN TAMAMI ŞAMDAN PLUS YENİ SAYISINDA...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.