Zeynep Yılmaz: ''Evimi hiçbir yere değişmem''

Pandemi döneminde pek çok insan evlerinde kalarak salgının yayılmaması için karantinaya girdi. Cemiyet hayatının sosyalliğe alışkın simaları bu dönemi evlerinde kurallara uyarak geçirdiler. Henüz tam atlatamamış olsak da yaz aylarının gelmesi hepimizi dah

Zeynep Yılmaz: ''Evimi hiçbir yere değişmem''

HAZIRLAYAN MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr

Uzun süren karantina döneminden sonra tatile çıktınız. Tatile çıkmak için tereddüt ettiniz mi, kaygılarınız var mıydı?
Tatil için kendi yazlığımıza geldik ve fazla dışarı çıkmadığımız için tereddüt etmedim.

Nerede tatil yapıyorsunuz, neden orayı tercih ettiniz?
Bodrum Cennet Koyu'nda çok severek dekorasyonunu yaptığım evimi hiç bir yere değişmem. En huzur bulduğum yer adı üstünde Cennet Koyu. Cennet gibi gerçekten...

Tatiliniz nasıl geçiyor, daha önceki tatillerden farkı var mı?
Biraz daha sakin. Çok daha dinlendirici. Bütün aile bir arada daha keyifli. Sonuçta pandemi bütün dünyayı etkiliyor. Sadece bizim ülkemize mahsus değil. Çok daha kötü geçiren ülkeler var. Bu günlerden ders almak ve ailemize sahip çıkmak zorundayız. Özellikle de büyüklerimize.

Pandemiden dolayı tatilde nelere dikkat ediyorsunuz?
Temizlik ve hijyene zaten her zaman dikkat ediyorduk, şimdi biraz daha fazla önem veriyoruz. Alışverişlerimizi yaparken hassas davranıyoruz. Marketten ve online gelen her paket dezenfekte ediliyor. Eve ayakkabıyla girmiyoruz. Kimseyle sosyal mesafe kuralını ihlal etmiyoruz.

Konakladığınız veya yeme-içme ve eğlence için gittiğiniz turistik mekanlarda pandemiye karşı önlemleri nasıl buldunuz, bu konudaki gözleminiz neler?
Yeme-içme mekanlarına çok sık gitmedim. Bir kere gittim. Onda da tedirgin oldum. Ne kadar dikkat edilse de çalışanların elleri, nefesleri tabaklara, yemeklere temas edebilir. Ne kadar dikkat edersek edelim biraz da Allah'a kalmış diye düşünüyorum. Böyle konularda tedbirciyim ama gerisi kader. Allah bütün dünyayı bu musibet mikroptan kurtarsın en kısa zamanda.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.