Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Denize ve balığa dair tüm lezzetleri, Kuruçeşme’nin muhteşem manzarası ile buluşturan Ringa Seafood, Oligark’ta açıldı. Ringa, eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde, ağırlıklı deniz ürünlerinden oluşan mönüsü ile lezzet tutkunlarının yeni adresi olacak.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Bir Gülin-Yücel Özalp ve Ali Akkaş projesi olan Ringa; modern ve şık ambiyansı, Türk ve Akdeniz mutfağının sevilen deniz ürünlerinden oluşan mönüsüyle dikkat çekiyor. Deneyimli restoran şefi Mahmut Cansever'in önderliğinde hazırlanan Ringa'nın seçkin mönüsünde; soğuk ve sıcak meze başlangıçlardan ara sıcaklara, deniz ürünlü tartarlardan çiğ balıklara, kabuklu ve kabuksuz deniz mahsüllü makarnalardan tatlı çeşitlerine kadar farklı lezzetler sunuluyor.
Ringa'nın mönüsünde soğuk mezelerden; Avokadolu Peynir, Egeden Taze Otlar, Ekşi Soslu Kısır Sarma, Karides Söğüş, Balık Tarama, Tütsülenmiş Uskumru, Çemenli Balık Pastırma, Denizci Pazı Sarma gibi özel lezzetler öne çıkıyor. Ara sıcaklardan; Deniz Börülceli Deniz Tarağı, Baklava Hamurunda Deniz Mahsullü Börek, Şarap Soslu Kidonya büyük ilgi görüyor.


Limon ile Tatlandırılmış Somon Tartar, Mango Sosu ile Kılıç Tartar, Avokado ile Tuna Tartar ile Zencefilli ve Taze Baharatlarla Tatlandırılmış Çiğ Barbun, Kekik Yağı ile Tatlandırılmış Çiğ Karides ise mönüdeki farklı lezzetlerden birkaçı. Kabuklu deniz ürünlerinden; Çin Vongole, Çiğ İstridye ve Kral Yengeç Balığı lezzet şöleni yaşatırken, ana yemek olarak da mevsim balıkları servis ediliyor. Tatlı olarak da Vişneli Ekmek Kadayıfı ve Leblebi Tatlısı öne çıkıyor. Ringa, mönüsünün yanı sıra özgün dekorasyonuyla da beğeni topluyor.
Zemin ve duvardaki taş mozaikler, duvara asılı olan makrome dekoratif detaylar, mavi-beyaz kumaş kaplamalı oturma alanları, masalardaki beyaz örtü, peçeteler ve aksesuarlar, mekana şıklık ve sıcaklık katıyor. Denize sıfır konumu ile Ringa; lezzetli deniz mahsulleri, özenli sunumu, şık ambiyansı ve müdavimlik yaratacak özgün konsepti ile Oligark'a yeni bir soluk getiriyor.


MICHELIN YILDIZLI ŞEF KARAKÖY'DE
The House Hotel Karaköy'ün teras katında yer alan Kasa Lokanta & Bar, İstanbul'un keyfini çıkarmak isteyenler için mükemmel bir tercih. Michelin yıldızlı İspanyol Şef Jaume Puigdengolas'ın ziyaretçilere uluslararası bir gastronomi deneyimi yaşattığı Kasa Lokanta & Bar, keyifli atmosferi ve tarihi yarımadaya kucak açan muhteşem manzarası ile dikkat çekiyor. Cesur fikirleri ve mütevazı tavrı ile gastronomi sektörüne yeni bir soluk getiren Şef Jaume, en büyük ilhamından bahsederken şunları söylüyor: "Günümüzdeki lezzet füzyonu, seyahat deneyimleri ve yemek pişirme stillerinin çeşitliliği ile farklı bir boyuta taşındı. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Her tabakta yemek pişirme tutkumu sergilemeyi seviyorum. " Şef Jaume, mevsimine göre en doğal ürünleri geleneksel lezzetlerle harmanlayarak her malzemeden maksimum lezzeti ortaya çıkarıyor.



SOFİSTİKE BİR ÇAY SAATİ
Park Hyatt İstanbul, özenle harmanlanmış hem sıcak hem soğuk çay çeşitlerini seçkin tatların eşlik ettiği açık büfesinde Mackenzie-Childs sunumu ve tasarımlarıyla çay saatinde buluşturuyor. İstanbul'un en güzel binalarından birinde, şehrin en seçkin alışveriş merkezlerinden Nişantaşı'nda misafirlerini ağırlayan Park Hyatt İstanbul, zengin bir mönünün yanı sıra Mackenzie-Childs işbirliği ile markanın özel tasarımları ve sunumuyla çay saatine yeni bir yorum getiriyor. Park Hyatt İstanbul'da, günün en güzel saatleri 15.00-18.00 arasındaki açık büfede siyah, yeşil, beyaz çay çeşitleri dışında oolong, bitki ve meyvelerden oluşan 17 özel çay ve kahve çeşidi yer alıyor.

CENNET KOYU'NUN LEZZET DURAKLARI
Bodrum Yarımadası'nın en büyüleyici koylarından biri olan Cennet Koyu'nda yer alan Mandarin Oriental Bodrum misafirlerine bünyesinde bulunan yeme içmeye yönelik dokuz alternatif noktasıyla eşsiz gastronomi deneyimleri yaşatıyor. Tüm bu lezzet noktalarının yönetici şefi, Akdeniz mutfağının uzmanı Palermolu Dario Abbate, misafirlere sofistike gurme deneyimlerini aktarıyor. İtalyan lezzetleriyle Assaggio; Ege Denizi'nin olağanüstü manzarası eşliğinde hem otel konuklarını hem de dışarıdan gelen misafirleri Türkiye'de eşine az rastlanan bir İtalyan mutfağı deneyimiyle buluşturuyor. Deniz ürünlerinin benzersiz adresi Bodrum Balıkçısı ise Türk gastronomi deneyimini deniz ürünleriyle yaşatıyor.

TARLADAN SOFRAYA
İstanbul'dan çok da uzaklaşmadan, Şile, Ağva gibi günübirlik gidilen yerlerin kalabalığına karışmadan 'nefes' alabileceğiniz yeni bir adres var. Istranca Ormanları'na sırtını dayayan Nefes Mekan... Kırklareli'nin Vize ilçesinde Istranca Ormanları ile çevrili, sekiz dönümlük bir alan üzerine kurulu olan Nefes Mekan'ın farkı ise mutfağı. Profesyonel bir şefin yönetimindeki mutfak ekibi, yöresel ürünlerle evrenseli buluşturuyor. Nefes Mekan'ın üç dönümü özel bir tarlaya dönüştürülmüş ve bu tarlalarda ürünler işleniyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.