Çiğdem Yazıcı: ''Önceliğiniz işlevsellik olmalı''

Genç iç mimar Çiğdem Yazıcı, kendi tasarımı aksesuarlarla evleri ve işyerlerini güzelleştiriyor. Çiğdem Hanım ile ev dekorasyonunun püf noktaları ve dekorasyon trendleri üzerine konuştuk.

Çiğdem Yazıcı: ''Önceliğiniz işlevsellik olmalı''

Önce sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Etiler'de Yalçınlar Fotoğrafçılık mağazamız vardı. Ailece yıllardır bu işi yaptık. Sonra inşaat işine yoğunlaştık. Babamla beraber inşaatlara giderken, zamanla kendimi bu sektörün içinde buldum. Sonrasında lisans eğitimimi iç mimarlık alanında yaptım.

Dekorasyon markanız 'Yasmina Home' ile ev ve mekan dekorasyonuna farklı bir ruh getirdiniz. Yasmina Home nasıl doğdu, neden Yasmina?
İki kız çocuğum var; birinin adı Yasmin, diğeri Mina. İkisini birleştirerek Yasminainterior Design ve yine Yasmina Home markasını oluşturdum. Mimar olarak çalışmalarımda fazla titizimdir. Müşterimin ruhunu, zevkini tam yansıtabilmek adına her şeyi özenle seçerim. Ancak işimi yaparken, aksesuar firmalarında aradığım ürünleri bulmakta zorlanıyordum. Bu süreç, beni kendi aksesuar mağazamı açmaya yöneltti. İşte Yasmina Home markası da böylece ortaya çıktı.

Büyükçekmece'deki mağazanız var. Öncesinde de ürünlerinizi dijital ortamda satışa sunuyordunuz. Ürünlere ilgi ne düzeyde?
Hadımköy'de toplu konut projemiz vardı. Ev işe yakın olsun deyip, o bölgeye taşındık. Mağazamı da orada açtım. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, çok deneyimli bir dijital ekibim var. Müşterilerimiz, dijital ortamda ürünlerimize rahatlıkla ulaşabiliyor. Ürünlere ilgi beklentimin çok üstünde oldu. Müşterimin hayallerini anlayıp, onları doğru yansıtmasına yardımcı oluyorum ve mağazamda rahatça bulabilecekleri geniş bir ürün yelpazesi sunuyorum.

Pandemi gerçeği, eve, yaşadığımız mekanlara bakışımızı nasıl değiştirdi sizce? Bir mimar olarak yaşadığımız süreci nasıl yorumlarsınız?
Pandeminde insanlar evlerini farkettiler; onu daha güzel ve modern görmeye, kendilerine daha fazla mutluluk katacak bir hale getirmeye yöneldiler. Artık Çiğdem Yazıcı ve Yasmina Home olarak bize bu dönem çok iş düşüyor desem, yanlış olmaz...

Yasmina Home'un tasarım anlayışında, sektörde diğer markalardan ayrıştıran temel özelliklerini nasıl özetlersiniz?
Ben güzel parçalar, modern ürünler, kullanışlı malzemeler seçmenin yanı sıra her eve uygun ve herkese hitap edecek ürünler seçmeye çalışıyorum. Galiba mimar gözüyle deneyimlerim, benim için ilave avantaj getiriyor. Yasmina Home'da hem modern, hem klasik, hem de bu aralar trend olan modern-klasik karışımı ürünler bulabiliyorsunuz.

Dekorasyon trendleri hakkında bilgi verir misiniz, evlerimizi dekore ederken nelere dikkat etmeliyiz?
Her ne zamanda olursa olsun kullanıcıların önceliği işlevsellik ve kullanım amacına en iyi şekilde hizmet eden mekanlar ve mobilyalar olmalı. İşlevsellik noktasında kişiye veya kişilere en uygun çözümler sunulduktan sonra renk ve malzeme bütünlüğü gibi unsurlara dikkat edilmesi ve bir profesyonelle çalışılması durumunda, işin sonunda sizi şaşırtacak bir durumla karşılaşmazsınız. Bu sene ve takibindeki senelerde ise tasarıma bağlı bütün sektörlerin kolay temizlenebilir ve antibakteriyel özellikteki ürünleri tercih edeceklerini düşünüyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.