İstanbul ona ilham veriyor

Ünlü Azeri moda tasarımcısı Sultan Gadimbayli dünyanın en büyüleyici şehri İstanbul’un mistik atmosferinden esinlenerek yarattığı koleksiyonunu modaseverlerle buluşturuyor.

İstanbul ona ilham veriyor

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ

Haute couture'den günlük kıyafetlere kadar birçok stili bir arada sunan Sultan Gadimbaylı otantik ve orijinal tasarımlarıyla dikkat çekiyor. İnsan ruhunun giyim tarzına yansıması gerektiğine inanan tasarımcıya İstanbul'un büyüleyici atmosferi ilham veriyor. Tasarımları Nişantaşı'nda yer alan showroom'un yanı sıra online satış mağazasından ve sosyal medya hesaplarından satışa sunuluyor. Kısa süre önce yeni markası SG by Gadimbayli'yi de sunan tasarımcıyla markalaşma sürecini konuştuk.

Moda tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?
Tarzımın bir sınırı yok, düşüncelerimi kısıtlamadan her şeyden ilham alıyorum; şehir, müzik, kumaşlar... Bu sebeple her koleksiyonumda birbirinden farklı tasarımlar görmeniz çok mümkün. Tasarımlarımı her camiadan ve sektörden tercih edenler var. Bu çeşitlilik beni çok mutlu ediyor. Herkese ulaşabilmeyi ve tüm kadınların dolabında Sultan Gadimbayli imzalı bir ürün olmasını hayal ederim hep.

Şu sıralar nasıl bir koleksiyon üzerinde çalışıyorsunuz?
Yeni bir koleksiyon hazırlığı ve heyecanı içindeyim. İki hafta önce ikinci markamız SG by Gadimbayli'nin lansman davetini gerçekleştirdik. Tasarım yaparken her şey bana ilham verebilir, güzel yanı da bu zaten. Mesela bir kafede otururken ve etrafı seyrederken veya bir filmi izlerken... Hatta size bir tüyo vereyim, tasarımlarımı yapmadan önce kumaşları seçerim ben. Kumaşlar bana daha çok ilham verir ve koleksiyonumun ne olacağına yön verir diyebilirim.

Sizin alışverişle aranız nasıldır?
Alışverişten çok keyif alırım, beni mutlu eder. Zaten alışverişi kim sevmez ki! Moda şehri olarak anılan birçok ülkeyi ziyaret ettim, sokaklarında dolaştım, mağazalarına girdim ve alışveriş yaptım. Hepsinin hissi aynı diyebilirim. Ama tek favori şehir gerekirse, o benim için Milano'dur.

Azerbaycan kadınlarıyla Türk kadınlarının modaya bakışlarını, tarzlarını kıyaslar mısınız?
Azerbaycan kadınlarının kendine özel bir moda tutkusu var tıpkı Türk kadınlarının da olduğu gibi. Kıyaslamak zor olur, herkesin kendine has bir tarzı var sonuçta. İki ülke kadınının tarzı yaşadıkları ülkeye göre farklılık gösterse de her iki ülke kadını da çok güzel bence.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.