''Fark yaratma prensibiyle çalışıyoruz''

Sunduğu damak şenlendiren lezzetler ve fark yaratan hizmetiyle bu sezon Alaçatı’da hizmet vermeye başlayan Kita’s Brasserie’yi, kurucu ortağı Funda Temiz ile konuştuk.

''Fark yaratma prensibiyle çalışıyoruz''

RÖPORTAJ İREM ORHAN

Alaçatı Club Baba'da geçtiğimiz ay kapılarını açan Kita's Brasserie, dünya mutfağının sıra dışı tatlarından oluşan mönüsü ve kokteyl ağırlıklı 150 çeşit içecek seçeneğiyle Alaçatı'ya yeni bir soluk getirdi. Şık ve ferah dekorasyonu, zengin bir peyzaja sahip bahçe ve teras alanlarıyla da dikkat çeken mekan, konuklarına eşsiz bir damak şöleni vaat ediyor. İsmini dünya dillerinde 'Biz' anlamına gelen 'Kita' kelimesinden alan Kita's Brasserie'yi, kurucu ortağı Funda Temiz ile konuştuk, hizmetiyle fark yaratan mekanının açılış heyecanını paylaştık.

Kita's Brasserie'nin Alaçatı'da hayat bulma süreci nasıl ilerledi?

Süreç aslında büyük bir deneyime dayanıyor diyebilirim. Gittiğim, gördüğüm, gezdiğim tüm ülkelerin başta kültürleri olmak üzere yaşam stillerini, zevklerini, tercihlerini gözlemleme şansım oldu. Dünya çapında mekan trendleri neler, hangi ülkelerde en çok hangi yemekler tercih ediliyor ve öne çıkan özellikleri neler, bir mekanı iyi ve kaliteli kılmak için uygulanan yöntemler neler gibi hem deneyim hem gözlem anlamında çok fazla bilgi edindim. İstanbul Bomonti'de küçük bir mekanımız vardı ve bir tadilata girecektik. Bu aşamada neden hem benim hem gustosuna güvendiğim dostlarımın, yurtdışında deneyimlediğimiz, memnun kaldığımız deneyimlerimizden yola çıkarak özlediğimiz tüm detayları birleştirip bir zaman yolculuğu sunacak konsept yaratmayayım ki diye düşünerek Kita's'ın ilk tohumlarını attım. Pandeminin de etkisiyle yeni düzende değişen alışkanlıklar en çok üzerinde çalıştığımız konulardandı. Sürece de bağlı olarak hijyen, ferahlık, temizlik ve sağlık, rotamızı belirleyen ana temamız oldu. Yola çıkış öykümüze bağlı olarak da yaratacağımız alternatif mekanımızda ya da mekanlarımızda misafirlerimizin kendini doğal ortamlarında hissedecekleri, arzuladıkları tüm lezzetlere ulaşacakları, bulunduğu ortamda kendisini özdeşleştirebileceği keyifli bir ortam oluşturmak istedim. En başta 15 lokasyon hedefimizdeydi, görüşmelerimiz sonrasında Kita's'ın kapılarını açtığımız ilk lokasyon Alaçatı oldu.

Mutfak ekibinizden ve öne çıkan lezzetlerden biraz bahseder misiniz?

Yeni bir dünya sunduğumuz Kita's Brasserie'de dünya mutfağından en ilgi gören ve en öne çıkan lezzetleri güçlü bir bar mönüsüyle eşleştirerek sunuyoruz. Hemen hemen tüm yemek seçeneklerimize Alaçatı'nın doğal ve sağlıklı otlarını harmanlayarak, her lezzetimizde vücuda katkı sağlayacak formlar uyarlıyoruz. Fransa'nın enfes soslarını, Viyana'nın benzersiz şinitzel formunu, Roma'nın mest eden pizza kıvamını, Norveç'in somonu gibi ülkeler bazında öne çıkan lezzetleri harmanlayarak oluşturduğumuz zengin mönümüzde her damak tadına hitap edebilecek seçenekler yer alıyor. Örneğin kendi ürettiğimiz, taze ekmeklerimizle sunduğumuz geniş kahvaltı mönümüzde yer alan, alışılagelen tost ekmekli Benedict'ti klasiğin dışına çıkarak, Çin'in gelenekselleşen sağlıklı lezzeti bun ekmeğiyle servis ediyoruz. Fransız kahvaltısından İngiliz kahvaltısına, fit omlet seçeneklerinden Türk mutfağına uzanan kahvaltı alternatiflerimizin hepsi, tüm mönümüzde olduğu gibi, doğal ve taze ürünlerle hazırlanıyor. Yazın vazgeçilmezi salatalarımız da iddialı olduğumuz bir diğer alan. Deneyimleyen herkesin kalbine taht kuracağına inandığımız tatlı mönümüz de oldukça geniş. Çikolatalı sufle, profiterol, creme brulee, eton mess, çikolatalı mousse, soğuk baklava gibi lezzetlerin yer aldığı tatlı mönümüzde, Alaçatı'nın sembolü haline gelen Alaçatı Muhallebisi'nin şimdiden müdavimleri oluştu.

Mekanı sunduğu lezzetler dışında öne çıkaran diğer hususlar neler?

Kita's Brasserie; zengin mönüsü, deneyimli personeli, özenli, kaliteli hizmet anlayışı ve özel hizmetleriyle Alaçatı'ya yeni bir dinamik kazandırma felsefesiyle hayata geçirilen, İstanbul'da da yolculuğuna aynı amaçlarla devam edecek olan bir proje. Alaçatı'nın kalbi olarak tanımlanan Club Baba'nın ilk brasseriesi olarak, alternatif bir adres olarak yer alıyoruz. Kita's Brasserie Alaçatı'nın ferahlığını, sıcak atmosferini, samimiyetini şıklıkla bütünleştiren, kapısından içeriye adımını atan herkesin dilediği yemeğe ya da içeceğe ulaşabileceği ve her deneyiminde mutlulukla ayrılabileceği bir mekan olarak tasarlandı. Başta dünya mutfağının en sevilen lezzetlerini doğal ürünlerle sunduğumuz zengin mönümüz olmak üzere, İç Mimar Berkan Tüzün imzalı fark yaratan dekorasyonumuz, güler yüzlü, dinamik personelimiz ve Amerikan konseptindeki, yaklaşık 150 çeşidiyle dünya mutfağından tüm alternatiflerinin yer aldığı iddialı barımızla diğer mekanlardan çok büyük ölçüde ayrılıyoruz. Kita's Brasserie'yi diğer markalardan ayıran bir diğer önemli özellik ise 0 atık prensibiyle çalışıyor olmamız. Kita's mutfağında hiçbir ürün çöpe gitmez, her ürün başka bir forma dönüştürülerek tüketilir. Örneğin bayat ekmeklerimizi cipse çeviriyor, hazırlık sürecinde arta kalan tüm sebze kabuklarını çorba için aroma olarak uyarlıyoruz.

Ardı ardına açılan mekan sayısının fazlaca olduğu son dönemlerde, fark yaratan başarılı bir işletme olmanın kuralları neler sizce?

Benim için tercih aşamasında ilk olarak sırayı hep kalite alıyor. Bir mekana giriş yaparken wkapıda karşılanmak, ilgili bir ekip, hızlı bir servis, sunulan yemeklerin taze, temiz olması ve yemek fiyat politikasının eşleşmesi bence bir mekanı başarılı kılan en önemli özelliklerin başında geliyor. Mekanın ferah, keyifli bir atmosfer sunması da seçim kriterlerini son derece etkiliyor. Sosyal medya da aslında artık kişi tercihlerinde en önemli rollerden birisine sahip. İnsanlar tercih edecekleri mekana gitmeden önce mutlaka bir sosyal medya hesaplarına ve yorumlarına göz atıyor. Bu anlamda güçlü bir sosyal medya hesabı da bence olmazsa olmaz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.