Hollywood büyüsü

Sidney’in Alfords Point banliyösünde konumlanan evde, eskinin Hollywood ışıltısı pop renklerle ve Fransız şatosu şıklığını yansıtan bir atmosferle yansıtılmış. İç mimar Greg Natale’nin imzasını taşıyan bu ihtişamlı ev, zarif detaylarıyla kalbimizi çaldı.

Hollywood büyüsü

RÖPORTAJ AKGÜN AKDİL
FOTOĞRAF ANSON SMART

Sidney'in merkezinden yarım saat uzaklıktaki Alfords Point, Georges Nehri'nin hemen yanında yer alıyor. Muhteşem bir nehir manzarası ve yemyeşil doğasıyla yazlık evlerin yoğun olduğu bu bölge, Sidney'in popüler tatil yerlerinden biri. Greg Natale'nin imzasını taşıyan ev, kapıdan içeri girer girmez kendinizi adeta Rüzgar Gibi Geçti, Muhteşem Gatsby gibi Hollywood'un altın çağı filmlerinden birinin setindeymişsiniz gibi hissedeceğiniz bir mekan. Geniş bir kullanım alanının olduğu evde, evsahipleri geçmiş zamanın Hollywood tarzını Fransız şatosunu anımsatan bir şıklıkta ve pop renklerle yansıtılmasını istemişler.

700 m2 büyüklüğündeki ev, beyaz renkteki duvar panelleri, pervazlar ve kornişlerle kontrast olacak şekilde güvercin grisi ile döşenmiş. Siyah, dinamik görsel bir görüş noktası oluşturmak için kullanılırken, döşemelik kumaşlar, yatak örtüleri ve özel tasarım halılarda hardal tonları, tavuskuşu mavileri, allık pembeleri gibi derinlik veren ve ilgi çekici taze renk geçişleri yaratılmış. Lüks faktörüne ek olarak, altın ve pirinçten yapılmış parlak metaller de kullanılmış. İç mimar Greg Natale dekorasyon sürecini şöyle anlatıyor: "Ev yeni bir yapı, bu yüzden çok özel şeyler yaratmak için sınırsız yetkimiz vardı. Mimari planları aldık ve etkileyici bir sonuç yaratmak, evin bölümlerini ayarlamak ve yeniden planlamak için aileyle bir araya gelip birlikte çalıştık. Ev, ön kapıdan itibaren tasarlandı.

Girişin, çift kapılı kapılarından ilerisinde sarmal merdiven olan iki kat yüksekliğinde bir alana açılması, evin geri kalanının ve aile alanlarından eğlence alanlarına kadar çeşitli kullanım alanlarının planlanmasını ve düzenini dikte edecek görsel ve deneysel bir başlangıç noktasıydı." Evsahipleri beş çocuklu, genç bir aile olduğu için mekan şık olduğu kadar pratik ve sağlam olacak şekilde planlanmış. Greg Natale "Evin genelinde kullanılan taş döşemeler, odak noktalardaki halıların değiştirilmemesi ve düzenli temizlik gerektirmemesi şarttı." diye belirtiyor. Ayrıca "Evde aile etkinliklerinin gerçekleştiği birçok alanın yanı sıra yetişkinlerin de eğlendiği, vakit geçirdiği alanlar da var. Bu yüzden her alan için doğru mobilya türlerini göz önünde bulundurarak bu iş için çok zaman harcadık. Çocuk oyun odaları, ev-ofis alanları ve banyolar çekici ancak aynı zamanda temizlik de gerektiriyor.

Evin resmi alanları şık, törensel ve stil sahibi. Ayrıca bu resmi alanlarla evin düzenini oluşturan rahat aile ortamları arasında hoş bir denge var. Büyük bir ev olduğu için tüm ihtiyaçları karşılıyor" diye ekliyor. Evdeki mobilya ve aksesuar seçimlerinden de şöyle bahsediyor Greg Natale "Evsahipleri eski Hollywood çekiciliğinin, ihtişamının büyük hayranlarıydı ve ayrıca bana Fransız şatosu tarzında iç mekan detaylarıyla ilgili birçok resim de getirdiler. Beş yatak odalı bir aile evinin yaratılmasındaki zorluk, bazen en üst süslemelere eşlik eden bu oldukça 'büyük' görsel stilleri karıştırmak ve uyuşmayan veya karışık olmayan bir şey yaratmaktı. Bu nedenle mobilyaları desenli değil, oldukça sade renkli tuttuk. Halılar, fayanslar, yastıklar, tavan ve duvar pervazları ve aynaların göz alıcı bir tarzda olmasını istedik. Ayrıca duvarlar için yumuşak bir gri renk seçtik. Keskin bir görünüm kazandırmak ve mekanın büyüklüğünü biraz daha rahat ama yine de şık hissettirmek için beyazla süslendi. Son olarak, sıcaklık ve biraz ışıltı getiren metal aksesuarları bolca kullandık. Hollywood büyüsü!"

www.gregnatale.com

"Ev sahipleri eski Hollywood çekiciliğinin, ihtişamının büyük hayranlarıydı ve ayrıca bana Fransız şatosu tarzında iç detaylarıyla ilgili birçok resim de getirdiler. Beş yatak odalı bir aile evinin yaratılmasındaki zorluk, bazen en üst süslemelere eşlik eden bu oldukça 'büyük' görsel stilleri karıştırmak ve uyuşmayan veya karışık olmayan bir şey yaratmaktı. Bu nedenle mobilyaları desenli değil, oldukça sade renkli tuttuk."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.