Gözde Sucu ''İkinci baharım Sezen Aksu ile başladı''

Önce iyi bir eş ve anne olan Gözde Sucu, sonra hayalini gerçekleştirip şarkıcı oldu. Sezen Aksu’nun iki şarkısını verdiği Gözde Sucu’yu yakından tanımak istedik.

Gözde Sucu ''İkinci baharım Sezen Aksu ile başladı''

Erken yaşta evlendi, çocuklarını büyüttü, her zaman iyi bir eş oldu. Şimdi kendi zamanı geldi. Gözde Sucu, çocukluk rüyasını seçti, şarkı söylemeye karar verdi. Ve bir mucize oldu, Sezen Aksu'nun şarkıları hayalinin peşinde koşması için ona yolu açtı. Gözde Sucu ile keyifli bir sohbete hazır mısınız?

Müzik yolculuğunuz nasıl başladı?
Evli ve çocuklu ev kadınlarının da hayallerinin peşinde koşabileceğini kanıtlamak istedim. Ailem moda okumamı istediği için moda okudum ama şarkı söylemek hep hayalimdi. Bu hayali evlendikten ve çocuklarım olduktan sonra da gerçekleştirebileceğimi düşündüm. Sezen Aksu'nun vokal koçu Süheyla Hoca'dan şan dersleri alıyordum; amacım eşime doğum gününde sürpriz yaparak arabada kendi sesimden bir şarkı dinletmekti. Süheyla Hoca bir gün beni arayıp "Sezen'le birlikteydim, senden bahsettim. 'Benim şu iki şarkıyı söylesin o zaman' dedi" deyince evde çığlık atmaya başladım, sevinçten havalara uçtum! Hikaye böylece hayal edemeyeceğim bir şekilde başlamış oldu.

Geçtimiz günlerde ikinci tekliniz 'Tut Elimden'i müzikseverlerle buluşturdunuz, ilgi nasıl?
Doğru takım arkadaşlarıyla çıktığım bu yolda gerçekten iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum. Beni ve yapmak istediklerimi hem müzikal hem görsel kreative anlamında hayata geçirmemi sağlayan, her biri sonsuz yetenekli, zeki ve üretken bir ekiple çalıştım.
Bunun yansıması olarak da dinamik ve özgün bir yaklaşım ile uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir tekli ortaya çıktı. 'Tut Elimden' şarkısının müziği Sezen Aksu'ya sözleri Aksu'nun sağ kolu Canan Çelikçi'ye ait.

En büyük destekçiniz eşiniz ve çocuklarınız... Hatta 'Tut Elimden'in klibinde kızınızı oynattınız. Bu teklifle gidince kızınızın tepkisi ne oldu?
Bir baba ve kızının buruk hikayesini anlatıyor klibimiz. Neden kızım olmasın diye düşündüm ve ona bu teklifle gittiğimde gerçekten beni çok mutlu eden bir cevapla karşılaştım. Sonuçta gerçekten çok güzel bir iş ortaya çıktı. Klibi eşimle izlerken çok duygulandık ve hüngür hüngür ağladık. Bize de çok güzel bir anı olarak kalacak.

Şarkınızın bu denli sevilip, ilgiyle karşılanmasını siz neye bağlıyorsunuz?
Ben çalışmaktan keyif alan bir insanım. Evimde de, işimde de, kamera arkasında da, her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya odaklanıyorum. Bu durumun dışarıya da yansıdığını düşünüyorum.

Kariyerinizle ilgili yeni sürprizler var mı? Biraz okurlarımıza bahseder misiniz?
Geçtiğimiz hafta Youtube üzerinden yayınlanması için Sezen Aksu'nun 'Pişman Olduğun Zaman', 'El Gibi' ve 'Erkek Güzeli' isimli şarkılarını yeniden yorumlayarak cover yaptık. Önümüzdeki günlerde ilki yayınlanacak. Ve sırasıyla devam edecek. Şu anda paylaşamadığım ama beni çok heyecanlandıran yeni sürprizlerimiz elbette olacak...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.